Гретині гуси

Може там два жовтки?

Там точно два жовтки, я ж написала, що брак. Але смачний. В моїх нормальна вага яйця ододножовткового 150-200 г, а тут набагато більше. Колись бачила на бузарі продавали грам по 100 вагою, то задумалася, чиї гусь чи качка :laughing:

16 лайков

Такі двожовткові яйця часто запліднені. Буває розвивається один, буває два, але пізніше вони обоє гинуть. Тому зразу двожовткові відкидаємо як харчові

7 лайков

Может гусыня подумала, что она страус?)

5 лайков

Це мама сусідів намагалася розіграти що страуса завели. Сусідка майже повірила :laughing:

5 лайков

У нас в этом году гуси что-то поздно занеслись, начало марта, в прошлом году, начало января.

1 лайк

У нас також сьогодні закладка яэць І також гусячих. Цього разу вперше проводила обробку підкисленою водою. Останні роки були розчаровані виходом молодняка, оплод є а прокльов слабий, багато гинуло на цій стадії. Ви по якій схемі проводите інкубацію?

1 лайк

Так це ж чудово, нащо Вам гусячі яйця в січні. Тільки в торт, а в сезон не буде. В нас перші коли були на досвітці з грудня неслися. Більше я так не хочу

В мене інкубатори на воді, обігрів тільки верхній, режим 38,3. Коли яйце жене температуру в кінці, то і до 40 може підскочити, в пенопластнику, це була б смерть. А тут нормально. З 10 днів двічі бризкати, з 21 холодити

2 лайка

Вибачте, а як це на воді?

Бачок з водою на 3 відра. Його гріє лампочка 200 вт. Проблема - велика інерційність, але надійно при відключенні електрики. Така собі імітація, квочки.

1 лайк

Ото ж… хотелось в торт :grin:

Дякую, тільки що подивилась в інтернеті, цікавий))

Але його треба перевертати і заглядати, можливо можна вентилятор додати, але тоді при відключення будуть нездорові коливання.

1 лайк

Не треба гусяток майбутніх їсти, їх можна проінкубувати :wink:

2 лайка

Смішну стратегію вибрала первокотка Зефірка. Своєму козлику вона тепер не дає молока без людини. Він стоїть коло неї і терпляче чекає поки підійде інша “кізочка”. Нас удочерили! Їсти дають тільки одночасно. Спочатку було трохи зазіхань на сусідську дійку, але зрозумів, що погоджуватися треба на те, що є. Така дисципліна. Зефірка рогата довговушка від ельфа. Дама сувора. А її безрога коротковуха сестричка поїхала ще позаминулого року до старенької бабусі на Черкащину. Але молочко дуже гарне, та і, кількість радує.

17 лайков

Робили сьогодні сліпу дегустацію. Пробували молоко мами Плюшки і доці Зефірки. Зефірка довговуха від ельфа. Зефіркине відчутно густіший насиченішиц смак. Вона виграла. Минулого року вона доїлася дівочим молоком, то теж вигравала. Але найсмачніше молоко було від мікса дворяно зааненського в альпійському типі Зайки, на жаль вона не відгуляла, а її запустили.

5 лайков

Два півники, дві півники горох молотили, дві курочки чубарочки до млина носили, цап меле, цап меле, коза засипає, а маленьке козенятко на скрипочці грає…

39 лайков

Ой, какие помощнички! :hugs: Ну что б без таких помошничков делать!

8 лайков

Понравились ваши индюки, только вот не знаю как оплодотворять искусственно) наверно процедура не из легких( не могли б вкратце рассказать об этом как это происходит ?

1 лайк