На сколько я помню, во воемя течки когла гладишь девочку по спине ближе к хвосту, а она стоит хвост набок -значит пора.
Надо открывать темку. У нас тоже девочка аллабайка. Я ее хотела бы своести московским, а муж хочет только аллабайя.
А для чего на стульчике сидеть?
Йорик.
Чтобы зафиксировать суку, чтобы ускорить процесс и избежать беготни. Собаки то большие и не факт что и во время течки они будут благосклонны друг к другу. У нас была кавказиха, то когда мы ее водили к жениху то закрывали в небольшом вольере. Так она его очень сильно погрызла.
Вчора випробовувала нову форму для сиру із нержавійки. Недоліки є, але у роботі вона мені сподобалася більше ніж пластикові. Зяту вкажу на недоліки і можливо зробить мені індивідуальну форму.
А ще сьогодні розрізала Чеддер 4-х місячної витримки ось тут можна подивитися фото. А смак, смак насичений, вершковий, якийсь навіть пармезанистий.
Наташа, а саму форму покажите, пожалуйста.
В сообщении ссылка же есть на фото формы “Із нержавійки” Научилась ссылки делать чтобы не засорять фотками форум.
Ната, перекидає на сир
А ссылки обе на сыр выводят)
Исправила. Я же только учусь.
Ми вже в дуже близькому очікуванні окотів. У однієї козочки вчора вже був 145-й день, інші майже через день парувалися. Правда парочка таке як перегулювала. Одна, Монсерад, не зпарувалася. 13.02-14.02 таке як гуляла. Але ми не пустили її під козла, вірніше не встигли. То ж будемо караулити наступну гульку.
А ще Нора, козочка, яка народилася у жовтні, почала чудити. Я її зняла з молока у 3,5 місяці, пила вона із соски, але до місяця була під мамкою. Є у мене первокоточка Ніколь, ось ось почала наливати вим’я і Нора почала підсасувати у неї молочко коли та їсть і не може відволіктися. Оділа я на неї ліфчик із колгот, правда були тільки 40 ден. Проходила Ніколь у тому ліфчику не довго, спочатку та мала вертихвостка прогризла дірочку для дієчки, а коли я її залатала, то вчора зовсім відгризла із двох сторін той ліфчик. Прийшлося сьогодні одягти більш плотніший із 150 ден.
Так що із чоловіком вирішили під козою тримати козенят до тижня, а потім на соски переводити. Вже зібралися відро для козенят купити, бо підряд повинні окотитися 5 козочок.
Яка грамотна козочка. Так, що прийдеться тобі їі відселять.
У нас походу у кізок однаковий строк. У моєї тоже вчора було 145 дніа
Не те слово. Це перший раз у мене така народилася.
Ми вже думали над цим, але місце є або у літньому загоні, але наче там ще холодно та сиро, або у сарайчику маленькому, але там без вигулу може бути, тільки замкнена. Теж не варіант. То ж одягла плотніший ліфчик, якщо й цей пошкодить то прийдеться кудись таки відсадити разом із двома шашличками, щоб не скучно було.
Наташ, як там твоя козочка?
Зранку була все така ж. Дихає дуже важко, але їсть нормально, в міру активна, не лежить і по ній не видно, що її щось турбує. Катя сказала, що добре що стан її не погіршується, а результат миттєво я і не очікувала. Тільки ввечері почали лікування.
Будемо надіяться, що все буде добре і козочка поправиться.
Звичайно. Інакше й бути не може. Харчування у неї гарне, у сараї теж сухо і тепло от тільки багнюка у загородці вже дістала, але у них біля сараю є навіс, то кози в основному під ним і гуляють. Там більш- менш сухо.
У нас сьогодні поповнення. Вранці ні у кого ще не було ніяких признаків. Ходять дерижаблики собі,а первоокотка Ніколь так взагалі струнка та тендіта, лише вим*я налила ну дуже здорове. Козенят я у неї так і не прочула скільки не намагалася. І от йдемо поратися, насипаю зерно і чую із сарая нові голоси…я туди, а там двоє козенят. Чистенькі, сухенькі але голодні, бо їхній мамкі я одягла ліфчик бо її Нора підсасувала коли я ту зняла вже з молока.
Таня @KozaMimoza про козочку, яка хворіє можна прочитати тут
Натуль ще і тут тебе привітаю з благополучним окотом і ждем фото твоїх норочок
То капец. И что это? Катя сказала?
Поздравляю с малышней