Господарство "Щасливі кози" /"HAPPY GOATS"

На сколько я помню, во воемя течки когла гладишь девочку по спине ближе к хвосту, а она стоит хвост набок -значит пора.
Надо открывать темку. У нас тоже девочка аллабайка. Я ее хотела бы своести московским, а муж хочет только аллабайя.
А для чего на стульчике сидеть?

Йорик.

Чтобы зафиксировать суку, чтобы ускорить процесс и избежать беготни. Собаки то большие и не факт что и во время течки они будут благосклонны друг к другу. У нас была кавказиха, то когда мы ее водили к жениху то закрывали в небольшом вольере. Так она его очень сильно погрызла.

1 лайк

Вчора випробовувала нову форму для сиру із нержавійки. Недоліки є, але у роботі вона мені сподобалася більше ніж пластикові. Зяту вкажу на недоліки і можливо зробить мені індивідуальну форму.

А ще сьогодні розрізала Чеддер 4-х місячної витримки ось тут можна подивитися фото. А смак, смак насичений, вершковий, якийсь навіть пармезанистий.

5 лайков

Наташа, а саму форму покажите, пожалуйста.

В сообщении ссылка же есть на фото формы “Із нержавійки” :grinning: Научилась ссылки делать чтобы не засорять фотками форум.

Ната, перекидає на сир

А ссылки обе на сыр выводят)

Исправила. Я же только учусь.

1 лайк

Ми вже в дуже близькому очікуванні окотів. У однієї козочки вчора вже був 145-й день, інші майже через день парувалися. Правда парочка таке як перегулювала. Одна, Монсерад, не зпарувалася. 13.02-14.02 таке як гуляла. Але ми не пустили її під козла, вірніше не встигли. То ж будемо караулити наступну гульку.

А ще Нора, козочка, яка народилася у жовтні, почала чудити. Я її зняла з молока у 3,5 місяці, пила вона із соски, але до місяця була під мамкою. Є у мене первокоточка Ніколь, ось ось почала наливати вим’я і Нора почала підсасувати у неї молочко коли та їсть і не може відволіктися. Оділа я на неї ліфчик із колгот, правда були тільки 40 ден. Проходила Ніколь у тому ліфчику не довго, спочатку та мала вертихвостка прогризла дірочку для дієчки, а коли я її залатала, то вчора зовсім відгризла із двох сторін той ліфчик. Прийшлося сьогодні одягти більш плотніший із 150 ден.

Так що із чоловіком вирішили під козою тримати козенят до тижня, а потім на соски переводити. Вже зібралися відро для козенят купити, бо підряд повинні окотитися 5 козочок.

8 лайков

Яка грамотна козочка. Так, що прийдеться тобі їі відселять.
У нас походу у кізок однаковий строк. У моєї тоже вчора було 145 дніа :blush:

1 лайк

Не те слово. Це перший раз у мене така народилася.

Ми вже думали над цим, але місце є або у літньому загоні, але наче там ще холодно та сиро, або у сарайчику маленькому, але там без вигулу може бути, тільки замкнена. Теж не варіант. То ж одягла плотніший ліфчик, якщо й цей пошкодить то прийдеться кудись таки відсадити разом із двома шашличками, щоб не скучно було.

1 лайк

Наташ, як там твоя козочка?

Зранку була все така ж. Дихає дуже важко, але їсть нормально, в міру активна, не лежить і по ній не видно, що її щось турбує. Катя сказала, що добре що стан її не погіршується, а результат миттєво я і не очікувала. Тільки ввечері почали лікування.

4 лайка

Будемо надіяться, що все буде добре і козочка поправиться.

1 лайк

Звичайно. Інакше й бути не може. Харчування у неї гарне, у сараї теж сухо і тепло от тільки багнюка у загородці вже дістала, але у них біля сараю є навіс, то кози в основному під ним і гуляють. Там більш- менш сухо.

2 лайка

У нас сьогодні поповнення. Вранці ні у кого ще не було ніяких признаків. Ходять дерижаблики собі,а первоокотка Ніколь так взагалі струнка та тендіта, лише вим*я налила ну дуже здорове. Козенят я у неї так і не прочула скільки не намагалася. І от йдемо поратися, насипаю зерно і чую із сарая нові голоси…я туди, а там двоє козенят. Чистенькі, сухенькі але голодні, бо їхній мамкі я одягла ліфчик бо її Нора підсасувала коли я ту зняла вже з молока.

13 лайков

Таня @KozaMimoza про козочку, яка хворіє можна прочитати тут

Натуль ще і тут тебе привітаю з благополучним окотом і ждем фото твоїх норочок :+1::+1::+1:

1 лайк

То капец. И что это? Катя сказала?

Поздравляю с малышней :+1:t2:

1 лайк