Господарство "Щасливі кози" /"HAPPY GOATS"

Ой … не знаю такие страсти прям расписали… у меня наверное супермамка была… сенбернариха… 11 щенков… все выжили, никто 10 раз к ним не ходил, да маме витаминки и поддержку, врача вызывали, что б проверил, что б все хорошо было, а так она сама моя умничка, подкармливали с 2х недель, все были относительно ровные… два было более крупных, но они изначально были такими… самый мелкий у знакомых вырос до 90 кг… и здоровый был бычок … Старались вообще ее меньше беспокоить, покормили, почухали ) и все … но короче мне повезло конечно…

6 лайков

Ой, Люда, успокоила ты меня. Я тоже думаю что не так страшен… как его малюют.

Есть у меня вопрос: Как определить вес большой собаки без взвешивания?

2 лайка

Наташа извини а как себя чувствует доченька?

Уже хорошо. В среду снимут швы и выпишут.

11 лайков

Наталя, а собака у вас яка?

Московська сторожева.

1 лайк

Раз на заз не приходиться… Потрібно бути готовими до всього…
У мене вже багато років досвід, і та ж сама сука перед тим родила перед тим без проблем ( перший раз -5, другий раз - 7). А третій раз без проблем родить 8 цуценят і йдуть потуги і нічого не виходить…
Ввівши частково руку ( пальці до шийки), прощупую що застрягшого цуцика немає, але відчуваю, що лежить поперечно- спиною до виходу… Руку ввести щоб розвернути неможливо, не проходить, до цуцика дістають тільки два пальці… Пробувала розвернути, намагалась допомогти і другою рукою прощупуючи ззовні безрезультатно… В родові шляхи цуцик не входив… Був пізній вечір, домовилась із ветеринаром кесарити на ранок. Під ранок - Ура! Вона його народила, вже мертвого. Але я прощупую живіт і відчуваю що це ще не все. А потуг немає. Починаю підколювати окситоцин ( і з самої мінімальної дози) . Народжується ще двоє
вже мертвих цуценят, і дві плаценти… Ніби все, собака заспокоїлась, потуг немає. Але мене непокоїть що виділення зеленуватого кольору і собака з цуциками не розслаблено лежить, а ніби скручується у “калачик”. Я прощупую і відчуваю що там ніби щось ще є… Вет сказав що я панікую, скільки я хочу щенят як вже є 11 то вже значить всі, а я хочу ще більше, я нащупую нескорочену матку… Він був останній день на роботі перед відпусткою. Покликала ще одного собачніка. Теж сказали, що я панікую, я втомилась і перебільшую, декілька суток не спала, а то просто пряма кишка переповнена і матка ще не скорочена…
Я трохи заспокоїлась і почала проколювати окситоцин щоб вигнати послід ( виділення були нехарактерні). Вночі знов почались потуги…
На ранок мого вета нема, вже поїхав у відпустку. Дзвоню і домовляюсь на прийом у єдину клініку (де в той момент був апарат УЗД). Записали тільки на 13 год, бо раніше не буде лікаря узиста. Приїхали. Лікар виявився вже на невідкладній операції. Довелось чекати 1,5 год. За цей час у собаки знову почались безрезультатні потуги… Зробили УЗД цуценят не побачили, але сказали що вроді перфорація рогу, треба стерилізувати, але оперувати не будуть поки я не підпишу що ніяких претензій до клініки у випадку смерті собаки я не буду мати… Так, я підписала… Тому що собака слабла на очах, шукати інших лікарів і перевіряти діагноз вже нема часу… Під час операції виявили ще -ТРИ! мертвих цуцика і сказали що вони вже почали смердіти бо їм в кабінеті дуже воняло… ( це німецькі вівчарки і живі цуцики із цього виводку мали вагу по 400 - 500 грам, як їх можна булоне помітити на УЗД?)
Отже, цуценят могло бути 14… хоча вона ніколи не народжувала стільки цуценят раніше…

Сука померла на п’ятий день, незважаючи на стерелізацію, антибіотики, лікування. І якби неправильне положення одного цуцика- можливо все пройшло б добре. Але завжди треба бути готовим, що можуть бути ускладнення…
І я ніколи не скажу що вязки і роди приносять здоров’я собаці. А онкології і різні проблеми зустрічаються і у рожавших собак теж…

7 лайков

Оля щиро співчуваю вам, це дуже сумний досвід :disappointed_relieved::sleepy::tired_face:.

1 лайк

В кіз теж бувають різні історії з пологами, і в усіх живих створінь також. Всі коли небудь народжують, або не народжують.

5 лайков

Абсолютно правильно. Але мені здається, максимум 10% людей заводять кіз як домашніх улюбленців, а решта 90% людей- для того щоб пити молоко і/або племінної роботи ( і козочкам для цього необхідно народжувати).
З собаками ж усе навпаки. І якщо більшість людей заводять собаку як улюбленця, а не для розведення. Тому мають право знати ризик на який ідуть. ( А ризик є завжди і чи готові вони ризикувати своєю собакою) Тим більше, якщо племінна робота не цікавить, а просто така задумка бо дуже хочеться цуценят.

А для того щоб охороняти, бути улюбленцем, пасти ( в кожного свої вимоги) - собаці народжувати необов’язково. :slightly_smiling_face:
Все вирішує власник

4 лайка

Уряяяя. Але все по порядку.
Сьогодні вночі у нас була злива і буревій. В результаті— з ночі не було світла. А вчора Поліну виписали із лікарні. Дитина хотіла покупатися але вчора не можна було, а сьогодні не було світла (води і тепла). Добре що невеличкий запас води тримаємо. Нагріла їй води і хоч голову помила та обтерлася після лікарні. Та відвезли ми її у Харків. З понеділка вже навчання починається.
Приїхали, а світла ще немає. Дзвонили і у обленерго, але вони кажуть що у них є 24 години на усунення перешкод для відновлення електропостачання. Але то таке…відкриваю браузер, в закладках форум. Думаю закрию вкладку бо декілька днів не могла зайти на форум. І от диво… і світло включили і форум відкрився. І ось пишу. У ряяяя ще раз.

20 лайков

Ой, ще хочу похвастатися. Зять мені зробив форму для сиру. Із нержавійки

Як на мене то отвори для відтоку сироватки великі, але це ж фото. Ось отримаю форму і випробую. Але дуже приємно що зять для мене постарався. Сир мій він цінить. Він йому подобається.

29 лайков

Будеш в форму тканинку класти і все буде добре. А зять молодець, рукастий.

4 лайка

Не те слово— рукастий. Він виготовляє медогонки та інвентар для бджільництва. Але зараз не сезон. От я і підкинула ідею із формами для сиру. Він зробив. Випробую, врахую всі недоліки то можливо ще й форми для сиру робитимуть у Черкасах.

11 лайков

У нас на форумі якраз бачила тему, де шукають хто робить інвентар для бджільництва, може напишете про зятя, думаю багато бажаючих відгукнеться.

1 лайк

Юля, я не бачила цієї теми. Може дай ссилку мені, я напишу там.

На ел. пошту прийшло повідомлення від інтернет-магазину що до 14.02 є для мене гарні знижки на колготи. :heart_eyes: І знижки дійсно гарні, мені колготи не потрібні, а от козочкам на ліфчики гріх не взяти. :hahaha: :hahaha: :hahaha:

11 лайков

Не сложилась собачья свадьба у нас. В общем посчитала я когда нужный день, но у нас же Полина после аппендицита, да еще и с зубами (брекетами) к ортодонту нужно, в общем пока возили мы ее то в Харьков на учебу то обратно. В самый- самый нужный день мы к кобелю не попали. Но подумав с хозяйкой кобеля что там же несколько дней, не один. В общем договорились и я в прошлую пятницу пошла…вернее потянула Тайку на поводке (она у нас свободно бегает, дальше двора никуда не ходит) как раз в тот день когда сильный ветер, мороз и снег. Сначала она кое как шла, потом я ее тянула, хорошо что под снегом лед был. А потом она легла на пузо и все…ни туда и ни сюда. Хорошо что сын как раз рядом живет, смотрю у него свет горит, а времени то 6 утра. Звоню, прошу чтобы вышел и помог Тайку к жениху доставить. До жениха то нам около 900 м от дома. В общем с уговорами и танцами с бубнами мы добрались к жениху. Инструктировал нас кинолог по телефону (отец хозяйки кобеля). Села я на стульчик, примостила Тайку как нужно…а мороз, ветер холоднющий капец. В общем начала хозяка подпускать кобеля, а он огромный, как на мой взгляд то даже с лишним весом, Он прыгнет на Тайку…и…устал…и сползает. Мучалась я так около часа, почему я? Да потому что жо…пой на стуле в мороз…она же примерзла, хотя и плед шикарный подстелили, но все равно. И когда кобель выскакивал на Тайку его морда была прямо у меня перед лицом. Нет, не страшно. Он адекватный, но в течении часа это слишком. Моя Тайка уже даже нервничать начала. Вы бы видели как она неслась домой.

А еще чего то мне стукнуло в голову нашему Черчиллю приобрести подружку. Мы его тоже возили к невесте, это тоже комедия была. Он ее как увидел, у собаки была истерика, он упирался лапами и выскакивал то мне то мужу на шею. А в глазах читался вопрос “Мамка, ты зачем меня к толстой и большой корове привезла” (у Черчилля вес 1,400 кг, а у девочки 3,200).
В общем пошла я смотреть на девочку, ей 3 месяца. Но она такая полненькая, хотя по размеру как наш Черчуля, хозяйка говорит, что она покушать любит. И тут я нарисовала себе картинку, что эта девочка постоянно будет объедать моего Черчулю. У него корм постоянно лежит. Когда и сколько нужно он кушает. Ему так нужно чтобы небыло деабетической комы. Вот как то так. На работе с меня смеялись и сказали что я типичная свекровь.

19 лайков

А Черчиль какой породы?