@Pakhomo да понятно!
Не, ну чтобы уж прям сильно расстроится конечно нет, немного обидно, в том плане, что пытаюсь улучшить стадо за счёт повышения % козлом, поэтому каждая голова на счёту, так как неизвестно сколько девулек родится в 2020…
Но… Это не конец света, конечно же…
Меня смущает то, что уже три дня козёл не может ничего сделать…
Вернее такое чувство, что его инструмент не входит во внутрь…
Она стоит как вкопаная, он с неё не слезает, но только чуть кончик во внутрь войдёт и все… Дальше никак… Он поерзает- поерзает и слезает… Хвост весь мокрый, а дальше не входит…
@Mariana Да, Лиру и Мышку в субботу покрыл, при том все как полагается, 1-2 полноценные садки и все довольны… И козы( убегают уже), и козёл и хозяйка…
Ну а тут блин…
Здравствуйте, я неопытный козовод. Купила козочку Розу, безпородную комолую. О родителях ничего не знаю. Козочке 1,5 года, хозяева сказали что до года не стали покрывать, а сейчас уже можно. У меня есть ещё 3 козы и козлик этого года. С козами Роза ведёт себя мирно, а козлика убивает насмерть. Другие козы с ним ладят. В охоту повела её к чужому взрослому козлу - ситуация та же: бьёт его лоб в лоб до крови. Петля по виду меньше чем у остальных моих коз, но у них уже были окоты, есть и шарик под самой петелькой. Фото постараюсь выложить. Не знаю что делать, вроде и жалко на мясо, но держать просто как подругу тоже не вариант.
А у мене є коза,я вже в цій темі про неї писала і може не раз,гарна чорнобурочка з білим животиком і лапками,гуляє з козлом в кінці осені через кожних 18 днів разів п"ять,а після так б"ється з козлом,що цю махіну візьме попід живіт головою /безрога/ і підніме,так б"ються, кров розігріють,що аж киплять.А всю осінь індикатором працює для кіз,які гуляють.Мені довго думати не треба,хто гуляє,я тільки випустила і вона поїхала на котрійсь.Коли не гуляє ніхто,спокійна,як танк.Вона в сараї тому де козел,сарай поділений по довжині,в ширшій живуть сім кіз і вона в тому числі.Коли ніхто не гуляє,то спокій,а коли гуляє котрась,то козел розносить клітку і так кричить що страх божий,бо ревнує,що вона ганяє за ними.Мушу вночі йти і за вухо переводити в другий сарай в клітку. А доїться вже два сезони з семи місяців і дуже добре молоко в неї.На зиму запускається,весною роздоюється.Сто разів хотіла зарізати,але все ніхто з різників в той момент не попадається.Так і живе.Подробно описала,може в своїй щось таке побачите.
Цього терміну не знаю,Почитаю.Вона минулий рік доїлася нормально-не менше трьох.Молоко безподобне,ніби вершки з явно вираженим запахом вершків.Тільки це їй зберігає життя.І дуже я хотіла від неї козочку.Мама рогата виходила на п"ять літрів,батько син шестилітровки моєї.Не судилося.Вим"я гарне,соски в сторону,доїться м"ягенько дуже.Ми як ішли з пасовища,то вона ногами в сторони його кидала,а молоко мені по лицю бризкало.Цього року після зими почала доїтися трохи менше,бо мала якісь затвердіння і я їй вводила мазь Вишневського в соски,масажувала легенько,все розсмокталося,вим"я всередині ідеально чисте,але я думаю після мазі трошки втратила молоко.Бо в мене ще одна на одну долю після мазі запустилася повністю,так і доїться одна доля,молока нормально,певне йде в одну долю все,але я знаю що вона після окоту буде доїтися на обидві.Я би сумнівним не дуже шансів багато давала,це все експерименти,ну хіба би як моя з семи місяців звабила молоком,то так і живе.Але я на неї ставок вже не ставлю.
Напевне,нічого не нащупую,хвіст якось зрадливо догори торчить і коли сезон гульок загривок як у козла,зараз коза,яка хоче ласки,лащиться,козенят не приводить,але по сезону доїться,зараз запустилася майже.
Что то с памятью моей сталося…
Хоть убей не помню как выглядели писюхи в прошлом году у малявок… И сравнить пока не с кем…
А после прошлого года уже всего опасаюсь, тем более, что так долгожданны девчёнки…
Девочки, посмотрите пожалуйста, кто что думает?