Ферма "Шляхетна Коза", англо-нубійські кози. Anglo-nubian goats.

Ух ты, какая красавица. Длинная, как лимузин.:heart_eyes:

3 лайка

23 лайка

:joy::joy::heart_eyes: вот это сравнили, первый раз такое слышу :joy::joy::joy:

3 лайка

Ну, что скажешь, когда смотришь и жирафика видиш.:heart_eyes::yum:

3 лайка

Привіт. Поки я був відсутній на форумі ( з поважних причин ) тут сталось багато цікавих подій. І одна з них і дуже приємна новина що Ви Ніна відновили свою сторінку. ВІТАЮ. А ще вітаю зі святами, а ще вітаю із вдалими окотами. СУПЕР.

8 лайков

Щасливого Різдва!!!

!

28 лайков

Примите взаимные поздравления!

3 лайка

Со Святым вечером!
Спасибо за Ваш опыт, Нина!
Что делитесь им открыто для всех.!
У нас 8 лет от одной козочки не получалось замену выростить, то сразу не надо было, то козлики, потом одного гермика три года ждали потомство, а нынче девчуля одна.
Так я очень внимательно отнеслась к выпаиванию молозивом, а то раньше стоит под мамкой значит поест, а сейчас осознанно, по времени прикладывала. Уже вижу разницу в развитии. Козе давала для восстановления пить, рада и благодарна Вам.
Спасибо за фото, они напитаны такой любовью. Однажды глянула и расплакалась, это от благости, так проняло
Дай Боже Вам сил жить дальше в такой доброте!

7 лайков

Анна, спасибо и Вам за добрые слова. С Рождеством вас и всех ваших близких.
Будет больше времени, я постоянно буду писать свои наблюдения, я с радостью поделюсь, поскольку это хоть и слабенький опыт, а если кому-то поможет, мне даже спасибо не надо. Дай Бог, чтобы все животные на земле не страдали, особенно от наших рук.
И тут не важно где эти животные, у меня, у вас, в Австралии :pray::cloud_with_rain::sob:
Я желаю всем только светлых мыслей и радостных событий в жизни!!!
Merry Christmas!!!

10 лайков

Аня, скажу по секрету, у меня тоже такое бывает :hugs:

1 лайк

Вот и снова Рождество…
Я все жду чего-то…
Сегодня листая фото, снова вспомнила о поездке в Голландию.
Главное, что впечатлило, абсолютное отсутствие усталости в глазах.
Они и работают, и живут полной жизнью.
Даже плохие новости воспринимаются легче. И ты, находясь среди счастливых людей чувствуешь себя совершенно по другому.

Поездка была в первую половину декабря.

34 лайка

Нина, используете ли вы такие кормушки, как на фото ?

1 лайк

Нет, Арина, такие кормушки - мечта моего мужа :joy: , чтобы они могли только губками по одной соломинке доставать… (но не моя, у меня другое мнение)
В следующем году очень хочу переформатировать все в сарае, и перегородки и кормушки, если получится, покажу. Пока что мои девочки творят, что хотят, успевай чистить…

14 лайков

Хочеться трохи розповісти про харчування наших тварин.
Я абсолютно не претендую на істину. Просто планую розповідати про свої спостереження.
Прочитавши певну кількість матеріалів на тему харчування, я зрозуміла, що немає ні єдиної думки щодо ключових питань, ні однозначної відповіді на проблеми в харчуванні. Крім того, читання різних досліджень, це дуже багато часу потрібно, а раціональне зерно дуже глибоко, і не кожному під силу дістатися до нього через товщу термінів, формул, які вимагають спеціальних знань.
Це ж нереально для приватних, маленьких господарств зрозуміти усі закони. І так, більшість, підхоплює поради, чутки, припущення…допускаючи при цьому багато помилок.

16 лайков

З часом, коли я буду розуміти як все працює в моєму господарстві, я планую викласти свій досвід у статті, зрозумілою для кожного мовою. Сьогодні, ще зарано, але я хочу дуже коротко висвітлити основні правила, прості і зрозумілі, в першу чергу для тих, хто планує купити у нас тваринок. Присвячувати багато часу кожному, це не просто, тому, сподіваюсь, мої поради будуть корисними.

17 лайков

Крім інформування майбутніх власників наших тварин, я мрію адаптувати тварин під українські реалії в тій чи іншій мірі. Спробувавши системи годування, які спрямовані на утримання та підвищення продуктивності, я відчула хибність для себе такого шляху.

6 лайков

Тема дуже широчезна, тому я почну з моменту:
Ви отримали тваринку, яка п’є молоко.
Зі свого боку ми намагаємося сформувати хороший імунітет і гарантуємо відповідність тваринки “вік/вага”, зняття рожок.
Крім того, надаємо молоко в свіжому та замороженому вигляді, як правило материнське, для повільного переходу на харчування молоком від ваших тварин.

7 лайков

Для готування малечі ми користуємося такими пляшечками, які я вважаю найбезпечнішими.
Я купувала їх в Голандії, але й в Україні вони вже з’явилися.
В даному випадку це порада.
Часто просять дати свою соску, але не можливо задовольнити усіх. Краще, якщо ви заздалегідь придбаєте аналогічну.

12 лайков

Далі питання які звучать, це кількість молока, кількість годувань. Це все індивідуально. Ви самі визначаєте для себе.
Не допускати перегодовування.
Звісно, що краще частіше і менші порції, але не завжди це просто. Відчути момент ви маєте самі. Як довго годувати молоком, ви визначаєте самостійно. Моя порада, не менше 4,5 місяців. Весняних хлопчиків, які досягли статевої зрілості на осінь, бажано довше.
У мене є різний досвід, від 4,5 місяців до 8 , суттєвої різниці не помітила.

11 лайков

Наступне питання, яке часто турбує нових власників, дегельмінтизація. Профілактично ми проводимо двічі на рік.
Молодим тваринкам проводимо заходи, як правило, з 3 до 4 місяців. Але це залежить від сезону.
Необхідність дегельмінтизації до переїзду визначається ситуативно.

2 лайка