Дівчатка рідненькі,не стягуйте старий шифер.В Італії,та і Європі,бояться його як ладану,Не знаю ще в якому році вийшов закон і заставили скинути криші з шиферу і перекрили всі доми,підприємства,хати черепицею важкою з глини /натуральною/.Шифер сильний карцероген,поки він новий не тріснутиий,то ще нічого,а старий має повно мікротріщин,а той що битий,то взагалі треба вивозити зразу.Це азбест.В Італії бачила звалки.куди звозили той шифер,тисячі і тисячі штук в занедбаних місцях поскладані і люди до цих пір,хто живе в радіусі по моєму трьох кілометрів пікетують,щоб забрали,бо статистика каже,що в цих місцях набагато вища смертність населення .Я себе картаю до цих пір,що мій чоловік цим шифером гулявся безкінечно,бо перед його смертю ми перекрили всі приміщення і через три роки він помер.Він його складав,перекладав,той бився,цей сюди,той туди,битий викидав,з цілішого щось загороджував,скільки я просила,щоб він його вивіз.Він не був здоровим після Чонобиля ніколи,але в кінці рак легенів.Заставила вивезти з подвір"я до цурки.Шукайте другі способи.
Це все перекриті доми,новіші новішими матеріалами криють.Але там роблять навіки.Такої черепиці як лепешинка там нема.Що десять років не видержить.Добротні дорогі матеріали,як зробили,так і забули.