Цены на козью домашнюю молочку и другую домашнюю продукцию 2022

В нашем пгт Житомирской обл. на рынке до 70грн за 3л коровьего молока. А с доставкой на дом по графику - 50грн за 3л…

1 лайк

Черкаська обл. смт. Лисянка.
Молоко коров"яче - 45-55 грн. за 3 л.
сметана 50 грн. за 0,5 л.
Козине молоко в продажі не бачила.
Корів уже майже нема, кіз стає більше. Треба спитати, по якій ціні молоко здають на бочку.

Неля, кожна людина вправі продати так, чим зовсім ніяк. Не рівнятися далекому селу до вас, хто біля Києва чи іншого великого міста. Кожен нехай рахує свої гроші і свої прибутки.

5 лайков

Воно то так,але ж і задарма віддавати то не прибутки взагалі.Це мінус,розумієте,мінус.Краще самому з’їсти ніж так продавати

2 лайка

мої знайомі здають на бочку по 5,50 за літр і доказують мені, що то вигідно. А я не розумію. От правда, не розумію такого. Такі корма дорогі, утриманні, а більшість демпінгує (знижує) ціни, ще й каже, що ті, хто цінують свою працю, просто зажралися

4 лайка

В мене наприклад (хоч я й біля Києва),також не завжди продається,але я краще сама з’їм і сім’я ніж зменшу ціну .Як це можна за копійки продавати що навіть корм не окупається?

8 лайков

Може і не прибуток, але краще, чим пропаде.

А чого ж воно пропаде?Сир зробити,масло заморозити ,творог той самий щоб не купувати в магазині ,таким чином можна й заробити.Заощадити гроші і їсти натуральне.Теж можна сказати заробіток

10 лайков

А чим краще? От поясніть меня, будь ласка. Я не розумію, чим віддати краще, ніж переробити? Так, не у всіх є сепаратор. так можна робити кисломолочний сир, морозити, робити з нього плавлений. Бринзу можна робити, заморожувати. От навіщо здавати за безцінь?

Чесно, спостерігаю, що більшість так до тварин і відноситься. Нащо та порода, як за безцінь здавати? Нащо берегти ті кози? трохи щось не так і ножем по горлу. Одиниці трусяться над тваринами. Та і тримають лише для себе 1-2 кози. Вибачте, накипіло в мене

9 лайков

Я вважаю що якщо немає ринку збуту більш-менш адекватного то потрібно тримати худобу лише для потреб своєї сім’ї ,тоді це економічно вигідно.А працювати за безкоштовно і за безцінь віддавати молоко-це не розумно ,не логічно.Краще вже тоді ці корма продавати-це вигідніше.Сіно у всіх регіонах дороге,то чому не продавати сіно?Воно виходить дорожче за молоко

10 лайков

Неля, скільки вас у сім"ї?
Нас двоє - я і чоловік. Чоловік сирого молока не п"є, йогурт- так, але не кожен день . Творожок, рікотта, бринза, кнолі, качотта, косичка, російський і …- таке у нас є круглий рік. Вершків , з сепаратора, наморозила, вистачить до нових. Масло у нас ну якось дууже мало йде. Не жирним творожком годуємо курчам, а сироватку п"ють кури і свині

Ціле літо у нас було 9-10 л. молока щодня. Варила сир через день. Да, я продаю в Києві, але ціна трошки нижча за вашу.

Візьмемо, що корова дає 25л. молока. Сім"я вип"є, з"їсть кашою і т.д. - 3л. щодня. З решти молока зберуть сметану, зроблять творог і масло. І якщо так кожен день, то куди ж його діти те масло, а на базарі його ніхто-ніколи не купить, такий менталітет.
А так здадуть на бочку 20 л. по 5,5 грн = 110 грн\день. за місяць 3300 грн. За 3 літні місяці 10000 грн. Далі молока буде менше і отримають теж менше. Сіно-солому заготовляють самі, а свою працю люди в селі не цінять, " бо так було завжди ".
Коровці згодують буряки-гарбузи-картоплю з свого городу, тут теж все “ЗАДАРМА”, зерна куплять, або отримають на пай. За пасовище якщо і платять у громаду, то якусь дуже незначну суму. А, ще ж і гній тепер продають, це теж в прибуток.
От і весь розклад. А якби коровки не було, то і ту копійчину не мали б.

5 лайков

А ти продай у нас у селі ті корма. Зараз картоплю скуповують по 3 грн\кг, буряки восени були по 50 -70 копійок за кг, А сіно пока ще можна накосити, громада виділяє невдоби під сінокоси. Коси, скільки сили вистачить.
Поки людина може щось робити - поки вона і живе. Це більше відноситься до старшого покоління. Зараз молодь в селі не спішить примати корову, свині, краще вже в магазині оту сиркову масу, що по 45 грн\кг, купити дитині, чим в гною ковирятися. А потім біжать в лікарню - ацетон, поголовний ацетон у дітей, і в кожного 10-го, а може і частіше - діабет.
Дівчата, ви молодці, і я завжди всім розказую, які у нас на Форумі господині. Але таких одиниці, і це печалька.

19 лайков

от тому ми так і живемо: голі, босі, та “щасливі”. Бо все у нас “задарма” и “з неба”. Я так не хочу і не можу. Якщо комусь так гарно - будь ласка. Я краще лише для себе триматиму. А що ті 10 тис за сезон? Тільки сіна або зерна й купити корові. Не було б корови і вітрат би не було. Ми просто не хочемо і не знаємо, як рахувати. І тих, хто уміє, рахує і цінить своє, ніколи не зрозуміємо. Бо такий сільський менталітет

10 лайков

На корову не хватит на зерно и сено) Козам разве что, если их пару штук.

5 лайков

В сім’ї нас п’ятеро )Думаю одна корова чи три кози повністю б обеспечили нас молочними продуктами на рік і аби продаж не було,то більше я б і не тримала.В мене “дармових” буряків і сіна немає,я з совка вийшла,в мене вже трохи інші погляди

4 лайка

Так а навіщо тримати?Можна ж в людей ,які пашуть задарма купити по 5грн .А не буде в кого купляти,повірте будуть купляти дорожче чи самі заведуть(як я зробила колись)

3 лайка

А в нас картопля по 10,буряк кормовий по 3-5грн,сіно мінімум по 4грн/кг і накосити ніде,от тому в мене й молоко дорожче)

1 лайк

так паї ж, та самі сіно заготовляють. Он і кажу, що вистачить. мало хто годує, як ви. У нас проста корова на 10-12 літрів - то добра корова, а коза на 3 літри - взяти й викинути(

1 лайк

Так а не вигідніше за той пай взяти грошима ті десять тисяч і не кормити ,пасти,доїти,гній возити…щоб отримати ті самі 10т.Ну не розумію я ,правда…

5 лайков

і я не розумію. А кажуть -вигідно(

2 лайка

Не може бути це вигідно,ну ніяк.Вони помиляються .Поступово будуть зміни,обов’язково будуть

2 лайка