Cир (творог) з топленим маслом

У темі " Сичужна закваска" питали, як зробити сир (творог) з топленим маслом. В роки нашого навчання в інституті, нам бабуся Аделя з Житомирської області присилала таку смакоту. Такий сир робили в основному восени, а більше - під час посту. Добре віджатий сир (творог) складали у відро чи іншу ємність, трамбували, кожен шар проливаючи топленим маслом. При цьому присолювали сир. Да, на дно ємності спочатку наливали масло, потім сир-масло і так до верху. Масло слугувало герметиком, так як заповнювало всі щілинки, а разом з сіллю - консервантом. Присилала бабуся ту посилку і ми їли смакоту тиждень, або два, пока не закінчиться. Було дуже смачно і ситно, рано стакан чаю з сиром і до кінця занять їсти не хотілося.

19 лайков

Ну і Оля, так самачно умієте все описати, що аж слюнки потекли , а ноги самі понесли до холодильника в пошуках чим би поживитись :grin:

2 лайка

Слинка це ще нічого. Я от декілька днів назад шукала “П"яну козу”, начиталася МК у Юлі, всю ніч не спала, а сьогодні зробила. В 20.30 зніму прес і буду солить. А ще разом і нові форми з пресом опробувала. Така пора, що тільки сири робить - є час, натхнення, молоко. Не перестаю дякувати дівчатам за науку

8 лайков

Олю а на скільки кілограм ви прес ставите?

Наташа, так там від ваги головки сиру залежить. У темі все розписано, майстер-клас “П"яна коза”, нажміть на лупу в правому вуглі екрану і напишіть П"яна коза

1 лайк

Я просто ніяк з пресом не вгадую то не допресую то кришиться кажуть прес занадто важкий.А головки сиру у мене до одного кілограму.

І у нас десь по кілограму, бо 2 форми, спочатку 1 кг, потім 2, і 4. Як розріжемо - побачимо.

2 лайка

У мене кришиться, коли прогавлю і молоко перегрію…:wink:

Я над молоком стою ще не перегрівала.А сир не поміщався у форму і я з усієї дурі :grinning:топтала у форму.А потім ще і важкий прес зразу поставила-думала буде твердий а він розкришився.

3 лайка