Прес для сиру жіночими руками

Задумала я зробити прес для сиру. Зразу покажу що вийшло:

Press Cheese.jpg

Хотіла щоб відповідав таким вимогам:

  • мав чотири палки для кришки пресу
  • можна пресувати 4 малих форми на 1кг одночасно
  • можна пресувати 2 великі форми на 2,5кг

Все починається з розрахунків і приблизного креслення. Як на мене, то це одна з найважливіших частин роботи. Правити конструкцію з дерева куди важче, ніж щось покреслити на папері.

PresMaket.jpg

Не пройшло і 20 хвилин, як на моєму кресленні з'явились додаткові малюнки. І якщо у вас є дітлахи, то креслення або потрібно дуже берегти, або сфотографувати. Бо своє креслення на другий день я вже не могла знайти. Ох і раділа, що зробила це фото. По ньому і робила прес.

Далі підбираємо потрібний матеріал.

MakePress1.jpg

Дошки, брусочки. Ніжно посміхаємось чоловіку і просимо все це по шліфувати на станку.

Ще у нас знайшовся старий, але міцний, підвіконник. З нього я випиляла дві підставки.

MakePress2.jpg

Не обійшлось і без помічників.

NjashaPress.jpg

Далі все за планом. Вирізала пазики в основах. Вирізала брусочки. Розрізала дошки і вирізала в них пазики. Хоча потрібно було робити навпаки. Спочатку пазики, а потім відрізати. Бо один кусочок в мене відколовся. Ось Няша пробує його приладнати😉.

Збиваємо все докупи цвяшками. Головне щоб брусочки стояли вертикально!

Ну от і готова основа. Далі працюю над кришкою. Вирізаю пазики, розрізаю дошки для верху і низу. І збиваю все міцно цвяшками.

PressUp.jpg

Ось по суті і готовий прес для сиру.

PressCheese2.jpg

Я ще вирішила пофарбувати прес.

  • Ось така історія одного пресу, що був зроблений в основному жіночими руками.


    Press8.jpg

31 лайк

Отличная конструкция! Респект создателям.

А вот покрасить- зря, покрывают обычным аптечным вазелином или спец. маслами.

2 лайка

Спасибо за совет. Если буду делать ещё учту.
Я подумала, что контакта с краской не будет. Формы на подносе. А крышку я снизу не крастла.

3 лайка

Краска может отлущиваться от сырости- сушки и попадать в сыр.
А так, еще раз восхищаюсь вашим трудом.

Спасибо за комментарий.
Буду смотреть как она поведет себя дальше.
Сейчас наверное нет смысла её обдирать. А потом посмотрю, что с ней делать.

1 лайк

Дякую за вашу прпцю. Є питання. У мене поршень, тоне к формі. Тобто треба ще щось ставити всередину, бо прес давить на форму, а не на сир. У вас не було такої проблеми? Як вирішили? Бо все що не поставлю сковзає(((

Вы имеете ввиду, что вылазят края сыра в расстояние между формой и поршнем (технология твёрдых сыров)?
Если “да”, то есть спец формы д/сыра, из которых ничего не вылазит ))), цена соответствующая. К обычным формам можно добавить кружки по внутреннему диаметру формы. Материал нужно изучать из чего вырезать