Кози 2017

Знайомтеся! Наші кізочки

Старша дойна коза Пані Марта

Kozamarta1.jpg

Донька Пані Марти і Денікіна (козла, що жив у тітоньки Маши). Мілка. А по-простому Міля.

Kozamilka1.jpg

Молоко Міля, поки що, не дає. Їй тільки рік з хвостиком.

22 лайка

Пані Марта модниця) А далі? Чекаємо продовження:wink:

1 лайк

Кізочок у нас тільки дві, але улюблені.
З молока Марти виходить смачний сир.

25 лайков

Интригуете?:wink:

Ось і ще один із моїх улюблюнех сирів - Морбьє.

Роблю сири трохи більше року. Козине моло своє, а коров’яче купуємо.

Багато цікавого і корисного знаходжу на форумі.

17 лайков

Світлано, а з білою пліснявою, що за сир? Виглядає дуже апетитно :yum:

4 лайка

З білою пліснявою - шевр. Робиться виключно із козиного молока. Робила його без додавання закваски. Лише фермент і стартер плісняви.
http://dacha.gq/do/Шевр_з_пліснявою

2 лайка

Мммм, я робила камамбер, а до шевра ще не дійшли руки.

Як на мене, то шевр простіше робити ніж камамбер.

1 лайк

Ого, ничего себе старт!
Сырочки очень красивые и выглядят бесподобно! Вы мастерица! А какой вес и размер шевра у вас получается? И с какого количества молочка готовите? И какие формочки для сыра используете?

1 лайк

сырок просто супер,как Вы его делаете?

Дякую за теплі слова.
Шевр масою приблизно 200гр.
Форми для цього сиру використовувала ось ці.

Останній раз робила із 7,200 л молока вийшло 5 сирочків. Загальною масою 975 гр.

7 лайков

Рецепт із магазину “заквасочка”. Тільки я ще додала пропіонокислі бактерії.

Интересные формочки, как-то в продаж не встречала подобных.

1 лайк

Формочки купляла через prom.ua по 13 грн.

3 лайка

Сьогодні розрізала сир Монтазіо, з медовою шкоринкою.


Сиру 3 місяці.
Сир на третину з козиного молока, а решта коров’яче.
Рецепт тут Монтазіо — Dacha online

Чим сподобався сир. Легко догляжати за шкоринкою. На ній і близько не було плісняви. Шкоринка їстівна солодка. Сир досить твердий. Добре нарізати тоненькі шматочки. Можна використовувати як “терочный”.

20 лайков