Знайомтеся! Наші кізочки
Старша дойна коза Пані Марта
Донька Пані Марти і Денікіна (козла, що жив у тітоньки Маши). Мілка. А по-простому Міля.
Молоко Міля, поки що, не дає. Їй тільки рік з хвостиком.
Старша дойна коза Пані Марта
Донька Пані Марти і Денікіна (козла, що жив у тітоньки Маши). Мілка. А по-простому Міля.
Молоко Міля, поки що, не дає. Їй тільки рік з хвостиком.
Пані Марта модниця) А далі? Чекаємо продовження:wink:
Интригуете?
Ось і ще один із моїх улюблюнех сирів - Морбьє.
Роблю сири трохи більше року. Козине моло своє, а коров’яче купуємо.
Багато цікавого і корисного знаходжу на форумі.
Світлано, а з білою пліснявою, що за сир? Виглядає дуже апетитно
З білою пліснявою - шевр. Робиться виключно із козиного молока. Робила його без додавання закваски. Лише фермент і стартер плісняви.
http://dacha.gq/do/Шевр_з_пліснявою
Мммм, я робила камамбер, а до шевра ще не дійшли руки.
Як на мене, то шевр простіше робити ніж камамбер.
Ого, ничего себе старт!
Сырочки очень красивые и выглядят бесподобно! Вы мастерица! А какой вес и размер шевра у вас получается? И с какого количества молочка готовите? И какие формочки для сыра используете?
сырок просто супер,как Вы его делаете?
Дякую за теплі слова.
Шевр масою приблизно 200гр.
Форми для цього сиру використовувала ось ці.
Останній раз робила із 7,200 л молока вийшло 5 сирочків. Загальною масою 975 гр.
Рецепт із магазину “заквасочка”. Тільки я ще додала пропіонокислі бактерії.
Интересные формочки, как-то в продаж не встречала подобных.
Формочки купляла через prom.ua по 13 грн.
Сьогодні розрізала сир Монтазіо, з медовою шкоринкою.
Чим сподобався сир. Легко догляжати за шкоринкою. На ній і близько не було плісняви. Шкоринка їстівна солодка. Сир досить твердий. Добре нарізати тоненькі шматочки. Можна використовувати як “терочный”.