Чистопородность,чистокровность и 100%-ность

Ви формуєте своє маленьке товарне стадо на свій смак :relaxed: По великому рахунку, в цьому випадку, вам взагалі до лампочки ті %. Вас повинна цікавити не породність батьків, а їх продуктивні характеристики та характеристики їх потомства (якщо відомо).

8 лайков

Так характеристики, але і %, от захочеться мені колись чистого нуба взяти, і спробуй пойми потім, від чого відштовхуватися з козами, коли там все намішано.
Поки що це думки в голос. З моїми теперішніми реаліями.
В мене є зараз чудовий матеріал Бруня 50, мама чиста зааненка, папа чистий нуб. Ось там думаю буде цікаво поекспериментувати і спробувати збільшити кількість.

вот с этим я совершенно согласна! И я работу веду именно по такому принципу - маток продуктивных я себе уже сделала, козликов хоть и процентных но от хороших родителей вырастила, за продаваемых козлят стыдно не будет

5 лайков

Оля трохи подробніше напишіть, як ви бачите формування товарного стада.р

Від фенотипу відштовхуватися - щоб виглядали не гірше 75%, і рахувати їх 50%.

2 лайка

Оля, увеличение молочности согласна, такая вероятность есть и не маленькая …а вот на счет увеличение жирности не уверена

Я навпаки хочу жирність зменшити, приходилось Буїне молоко розбавляти, аналіз не здавала, але по відчуттях жирне для мене.