Хотела спросить, эти пяь дней кормёжки тесто стоит без холодильника? И второй вопрос: оставшаяся часть закваски будет храниться в холодильнике, её тоже надо каждый день подкармливать, или только когда надо отбирать часть на выпечку хлеба?
Алла доброго вечора.
Я ставлю де тепло десь 23 градуси і кожного дня годую раз на день.Після 5 днів відбираю для випічки а решту ставлю в холодильник.
Коли наступає день що треба знов хліб достаю вливаю 0.5 літра теплої води ложку меду грубу муку висівку і пшеничну муку вилкою замішуєте як густа сметана і ставите опару, підійшло, набрала для хліба а остачу в холодильник до наступного разу.
Все роблю на око .
В холодільніку просто стоїть відпочиває не годуємо, прикрить
Спасибо, Катя. Очень хочется попробовать сделать такой хлебушек, как раз и винограда немного ещё осталось.
Я сьогодні знову спекла бо той уже слопала сама буханку на 1 кг за 2 дня.
Зробила на меду без сахара добавила овсяні хлоп’я, ну смачний же що не можна здержаться і коли підійшоло тісто я опускала його два рази дирки в хлібі більші і він не такий вологий
наверное, прийдется и мне на гору по виноград - може, осталась жменька. Пора снова хлеьчиком заниматься,пока зима. А закваски нету, непорядок!
Маріна так нада.
Ця закваска на вінограді бистро бродить і закваска дуже хороша виходить і просипажться бистро коли виймаєш з холодільніка і набагато смачніший хлібчик, мені дуже він до вподоби. .
Красавчики - буханочки. А какое соотношение муки ржаной и пшеничной?
3 ст пшеничної,2 ст житньої тісто робила липке дуже переживала рецепт від Заквасочки
Дівчата, може хто вміє пекти хліб на соді?
Кілька раз пробувала по рецептах з нету і ютубу - не виходить. Якусь “фішку” не знаю. Наче недопечений, хоч печу довго, гливавий - як у нас кажуть.
Галя, а яка ціль переслідується у Вас у випічці хлібу на соді?
Я від того,що вона м’яко кажучи не корисна, звела її на мінімум у використанні в приготуванні їжі…
Ще весною купила іншу соду, так би мовити органічну, але на ній хліб ніколи не робила .
Мені простіше тримати і вести закваску для хліба, я б з Вами поділилася, та свою нажаль через відсутність часто світла, мусила влітку припинити вести… Скоро десь почну знову виводити… хлібця вже хочеться
От цікаво стало,чому саме на соді хочете
Закваску можна просто висушити, та зберiгати у герметичнiй тарi, а коли знадобиться, активувати
Можу надIслати, в мене вона завжди свIжа, бо печу ХлIб щотижня.
Так, я знаю про те, що можна висушити, але я тоді її прогледіла в спеку сильну і вона двічі перекисла і дуже ослабла…то вже і не стала її мучать. До того ж, вона була вже в мене досить доросла, і треба було виводити скоро нову…і так аж досі затяглося з новою…
З радістю у Вас відкупила б трошечки заквасочки і жменьку борошна, щоб на свою без стресу перевести.
З закваскою в мене майже така ж історія. І пекти дома хліб на заквасці без розстоючної шафи марудна справа. Дріжджовий хліб хочу виключити з раціону.
Может мука такая? У нас тоже последние годы любая выпечка хрть дрожжевая хоть на соде получается какая-то гливка.
ні, в різні періоди пекла з різної муки
Я уже отказалась ,как не крутила ,но хлеб кислый выходит и муж не доволен .
Кислий на заквасці в домашніх умовах виходить, якщо є розстоєчна шафа (темп 35-45 градусів), тоді нормальний
Я трошки посперечаюся -позаминулого року зробила закваску на винограді ( жмих із вина). Катя @katya_obuhovskaya , це наче ви робили таку? Так от хліб пекли з осені до весни , без шкафів , просто в теплому місті стояв . Рецепт хліба брала з інтернету , такий щоб не вимішувати . Пекли і з льоном , і з насінням , горіхами - був не кислий абсолютно , діти їли , а вони крім батона магазинного взагалі нічого не їдять .
І закваску вийшло зробити дуже легко , була така сильна , що аж із баночки вилазила😁.
А ось кілька років тому виводила просто з муки : попоносилася з нею , і так і не вийшло .
Точно - Катя робила з винограду закваску , знайшла повідомлення за ноябрь 20 року , вище у цій темі)