Бездрожжевая выпечка: хлеб, куличи, караваи, пироги и другие вкусные полезности

Хотела спросить, эти пяь дней кормёжки тесто стоит без холодильника? И второй вопрос: оставшаяся часть закваски будет храниться в холодильнике, её тоже надо каждый день подкармливать, или только когда надо отбирать часть на выпечку хлеба?

Алла доброго вечора.
Я ставлю де тепло десь 23 градуси і кожного дня годую раз на день.Після 5 днів відбираю для випічки а решту ставлю в холодильник.
Коли наступає день що треба знов хліб достаю вливаю 0.5 літра теплої води ложку меду грубу муку висівку і пшеничну муку вилкою замішуєте як густа сметана і ставите опару, підійшло, набрала для хліба а остачу в холодильник до наступного разу.
Все роблю на око .
В холодільніку просто стоїть відпочиває не годуємо, прикрить

1 лайк

Спасибо, Катя. Очень хочется попробовать сделать такой хлебушек, как раз и винограда немного ещё осталось.

Я сьогодні знову спекла бо той уже слопала сама буханку на 1 кг за 2 дня.
Зробила на меду без сахара добавила овсяні хлоп’я, ну смачний же що не можна здержаться і коли підійшоло тісто я опускала його два рази дирки в хлібі більші і він не такий вологий

3 лайка

наверное, прийдется и мне на гору по виноград - може, осталась жменька. Пора снова хлеьчиком заниматься,пока зима. А закваски нету, непорядок!

2 лайка

Маріна так нада.
Ця закваска на вінограді бистро бродить і закваска дуже хороша виходить і просипажться бистро коли виймаєш з холодільніка і набагато смачніший хлібчик, мені дуже він до вподоби. .

3 лайка

Мій перший хліб на заквасці замовляла на Заквасочці

16 лайков

Красавчики - буханочки. А какое соотношение муки ржаной и пшеничной?

2 лайка

3 ст пшеничної,2 ст житньої тісто робила липке дуже переживала рецепт від Заквасочки

Дівчата, може хто вміє пекти хліб на соді?
Кілька раз пробувала по рецептах з нету і ютубу - не виходить. Якусь “фішку” не знаю. Наче недопечений, хоч печу довго, гливавий - як у нас кажуть.

Після домашнього хліба з магазину не хочеться

14 лайков

Галя, а яка ціль переслідується у Вас у випічці хлібу на соді?
Я від того,що вона м’яко кажучи не корисна, звела її на мінімум у використанні в приготуванні їжі…
Ще весною купила іншу соду, так би мовити органічну, але на ній хліб ніколи не робила .
Мені простіше тримати і вести закваску для хліба, я б з Вами поділилася, та свою нажаль через відсутність часто світла, мусила влітку припинити вести… Скоро десь почну знову виводити… хлібця вже хочеться :slightly_smiling_face:
От цікаво стало,чому саме на соді хочете

2 лайка

Закваску можна просто висушити, та зберiгати у герметичнiй тарi, а коли знадобиться, активувати

Можу надIслати, в мене вона завжди свIжа, бо печу ХлIб щотижня.

4 лайка

Так, я знаю про те, що можна висушити, але я тоді її прогледіла в спеку сильну і вона двічі перекисла і дуже ослабла…то вже і не стала її мучать. До того ж, вона була вже в мене досить доросла, і треба було виводити скоро нову…і так аж досі затяглося з новою…
З радістю у Вас відкупила б трошечки заквасочки і жменьку борошна, щоб на свою без стресу перевести.

1 лайк

З закваскою в мене майже така ж історія. І пекти дома хліб на заквасці без розстоючної шафи марудна справа. Дріжджовий хліб хочу виключити з раціону.

1 лайк

Может мука такая? У нас тоже последние годы любая выпечка хрть дрожжевая хоть на соде получается какая-то гливка.

1 лайк

ні, в різні періоди пекла з різної муки

Я уже отказалась ,как не крутила ,но хлеб кислый выходит и муж не доволен .

1 лайк

Кислий на заквасці в домашніх умовах виходить, якщо є розстоєчна шафа (темп 35-45 градусів), тоді нормальний

1 лайк

Я трошки посперечаюся -позаминулого року зробила закваску на винограді ( жмих із вина). Катя @katya_obuhovskaya , це наче ви робили таку? Так от хліб пекли з осені до весни , без шкафів , просто в теплому місті стояв . Рецепт хліба брала з інтернету , такий щоб не вимішувати . Пекли і з льоном , і з насінням , горіхами - був не кислий абсолютно , діти їли , а вони крім батона магазинного взагалі нічого не їдять .
І закваску вийшло зробити дуже легко , була така сильна , що аж із баночки вилазила😁.
А ось кілька років тому виводила просто з муки : попоносилася з нею , і так і не вийшло .
Точно - Катя робила з винограду закваску , знайшла повідомлення за ноябрь 20 року , вище у цій темі)

5 лайков