Ого, а коли ж його садить? А як ранки холодні в червні? Я тут розсади наготувала, розмєчталась.
Як помідори після Миколи. Розсада, яка спочатку росла в горшочках менше розкидала бульби ніж просто висаджена тільки вкорінена
Ми помідори садимо після 9 травня, а буває і раніше. В 17-му році 11.05 було -7 градусів всю ніч, все померзло.
А ще бачила , що садять люди у відра великі. Може хто пробував?
У мене вся в стаканах по 0,75л, а вчора обломала прямо з картоплини і поставила в воду.
Стаканчики нормально, пряма висадка гірше, я про це писала.
Я скажу в большие ёмкости помидоры, они вроде ранние, но на самом деле более поздние. Но урожай получаю в июне. Сейчас у меня такие цветут, и есть уже маленький плодик. Но их ограниченное количество, много не на играешся.
Подскажите, а какой период у Батата до образования клубней?
Рассады уже полно в стаканчиках, а он прет и прет… Спасибо, Снежана, за клубни опять уже третий раз обломала пагоны и поставила в воду.
Когда крайний срок посадки его, чтоб успел образовать клубни?
И если оставить в горшке остаточную ботву, как долго будет расти в горшке на подоконнике в виде комнатного растения?
Ростиме як вазон роками. В червні садити марна справа, краще всього укорінена гарна розсада остання декада травня. Завязування бульб залежить від сорту. Каліфорнійський і супермаркетовський цвіли а бульб не в’язали, а на базарі куплений родить як кормові буряки коли вчасно і правильно посадити. Ще кразщеирозсада з горшочка, менше бульби розлазяться, але це мої спостереження, не претендую на істину в останній інстанції.
Тобто якщо з якихось причин бульби в зимку не збережуться, то наступного сезону можна начеренкувати розсади з вазона?
Танюша, мой будет храниться до весны. У меня прошлогодний до сих пор лежит.
Главное, когда соберёте осенью помойте и подсушите, а потом в картонные ящики с опилками. Поставите в доме, но не возле батареи. У меня лежит в коридоре.
В нас так 2 ! Роки лежав і був їстівним ще!
У меня не лежит столько - съедается. А вот тыква под батареей, в квартире, два года пролежала и была отличная. Даже семена собрали, не проросли в средине.
А який сорт? Два сезони чи два роки? Тобто вона пережила 2 зими?
Сніжано, а Ви вже висаджували розсаду перець, помідори, батат?
Тыква пролежала две зимы ,это точнее. Урожай 18- но. Только неделю назад, разрезали. Сорт Арабатская.
Паслёновые не высаживала. Прошлую ночь был мороз на грунте. В эту ночь ждём тоже. И вторник снова серьезно похолодает. Пока держусь. Но удобряю в каждый полив, места в стаканах мало, боюсь питания не хватит.
А я сьогодні висадила і чекаю ранку , ще вчора передавали тепліше, а потім прогноз зростання змінили. А зранку побачимо.
У нас мороза не было. Но после вторника обещают. Решила повременить с высадкой.
Сьогодні ніби пережили, чекатимемо вівторка. Якщо щось в мене запас розсади є насадити по новій, бо хочеться, щоб раніше були, та і розсада переростає. А от дуг нема
Дивлюсь прогноз погоди - ніби і вночі тепло і дощі. Мабуть будемо ввечері садити батат. Є три партії у стаканчиках і повна ваза укорінених у воді. Такий може посадить в стаканчики . а потім на город , пізніше?
Дав же мені знайомий два росточки , говорив, що оранжевий м"якуш. Помінялися. Коли чоловік привіз йому два наших у стаканах по 0,75л, гілочки сантиметрів по 40-50, то він ахнув. Нам дав у стаканчиках 0,1л і три листочки, найбільший - як пучка на великому пальці. Будемо ростити, може виросте хоч на насіння.
А коли мульчувати батат? Зразу, чи пізніше?
По порядку. З мого досвіду краще садити зі стаканчиків, не так розповзаються бульби. Мульчувати ,мабуть, одразу. З того, який малесенький, дійсно, очікувати великий врожай не варто цього року, але на попробувати буде.
Вчора, 24.05 висадили батат із стаканів. Вночі і сьогодні до обіду - дощ. Ввечері перевірила - стоїть-лежить бодренький. В стаканах були посажені за три рази. Так от ті, що самі перші 03.04 садила в стакани, мають такий пучок коріння, товстеньке, червоне і біле, а ті то пізніше - менше, але вся земля основана корінцями Залишилося 15 штук у вазі і два малесеньких. Із стограмових стаканчиків пересадила їх у великі, корінчики там є, підростуть - посадимо. Тепер чекаємо урожаю.
Просапала батат, підгорнула, як картоплю і замульчувала сінною трухою разом з сіном. Така мохната грядка, сусіди заглядають. Всі рослинки живі, біля кожного листочка вже є пагінці. На багатьох рослинках виріс пучечок гіллячок прямо ніби з землі. Заглядаю, чаклую, чекаю врожаю.