Батат. Что за овощ?

Набирає силу батат, вже такі гарні кущики, видно, що щось росте на тій грядці. Навіть і ті два малесеньких, обіцяли, що оранжева серединка, і ті почали рости. Ще не кущі, але кущики, головне - живі!

6 лайков

На наступні вихідні обіцяють значне похолодання, аж до заморозків.
Питання до знатоків; копати батат? У нас така суша, що на штик лопати земля суха, як попіл.
Викопали 3 кущики, а четвертий геть миші з"їли. Є і величенькі клубні, а є тоненькі. Але садила розсаду із стаканчиків, то така балабуха коріння-клубеньків під основним стеблом. Є ще висажені просто з банки, з коріннячком, побачу як там виросло.
Кози зелень батату замели на ура, нічого не залишили.

1 лайк

Можна накрити, тоді, коли перейдуть заморозки і потепліє, він ще підросте. Він холодів не любить. Якщо пімерзне зежить погано. Ще нюанс. Різаний в холоді гниє. Потрібне сухе тепло, тоді рубцюється і лежить до двох років

1 лайк

Викопала сьогодні батат. Миші гризуть страшенно.!
IMG_7770коп (1) IMG_7771коп|467x355 IMG_7772коп IMG_7773коп IMG_7774коп

9 лайков

Ольга,а какой он на вкус? На что похож больше на картошку или на топинамбур?

Топінамбур їла сирий, як капустяна кочерижка. Печений-варений не їла. А батат мені схожий на ніжну молоду картоплю, чуть-чуть солодкуватий. Сьогодні готувала нашвидкоруч. Помила, порізала кружальцями, посолила+ цибуля+ приправа Каррі+ олія і в рукав, 40 хвилин на 190 градусів. Вечеря готова.

6 лайков

Вкус батата разный. Какой сорт - такой вкус.
Столовые сорта имеют сладковато - картофельный , а десертные сорта - сладкие карамельные, что-то среднее между запечённой тыквой и яблоком.

2 лайка

Сніжано, а Ви свій копали вже?

Нет. Ботва прошла холодом, подсохла листва, что с верху. Копать будем позже.
Обычно мы копаем после заморозков.

А лежать тоді нормально? Бо з мого досвіду, після прморозків лежать гірше.

Лежит отлично. Храню в картонной коробке с опилками при температуре не меньше 15 градусов.
В земле клубни не повреждаются морозом. У меня песок и нужно глубоко копать. После выкопки обязательно мою и просушиваю, только после этого в коробки.
Правда и мороза, ещё не было, так - репетиция. Только местами где сухо. У меня даже баклажаны, ещё цветут и вяжутся, и картофель молодой весь зелёный.

1 лайк

Я так само зберігаю, але якщо в землі захолонуть, то лежать гірше, ще не мила. Думала спробувати на днях копнути подивитися. В нас заморозку ніби і не було, а деякі листкибатата і шарбуза почорніли

Я тоже, собираюсь с силами, думаю копать скоро.
И очень не терпится ваш попробовать.

1 лайк

Выкопала сегодня батат. Урожай хороший. Клубни крупные, не смотря на позднюю высадку в грунт.
Благодаря Грете @Greta в этом году у меня новинка - розовенький. Вкус одинаковый, только мякоть разная. Мой больше к тыкве, розовый к картофелю. Вкусноооооо. Красивооо.
Всем домочадцам понравился. Остаётся на ПМЖ.

12 лайков

А такий бачили?

печений - фіолетовий як чорнило “Радуга”

9 лайков

Цікаво для козоводів: бадилля гарно їдять кози. Розміри зеленої частини можна оцінити в порівнянні з городником

Врожай для нас з цього куща

13 лайков

У меня козы ботву не едет. А вот свиньи очень любят, они от него так вес быстро набирают. Мы когда держали свинюшек старались всю зелень отдать, привес был шикарным.

2 лайка

За тиждень батат непогано накачав бульби. Третину лишила ще на тиждень.

8 лайков

Вчора по ТСН 1+1 показували бататові історії. У Німеччині 1 кг. коштує 3-4 евро, у нас 100 грн. Ще і страви всякі показували.

А у мене небуло врожаю. Так гарно цвів батат, а вчора викопала-нічого немає. Вьєтнамська свинка добре поласувала зеленою. Думаю потрібно добре поливати. Я поливала зо дві неділі і усе. У нас улітку води для кіз не було їздили брали у родичів, за городину я мовчу.