Оля, муж сказал, что коза похожа на Ганнибала Лектора ![]()
Мне кажется, это не от нехватки, а от скуки…раз дотянулась - о, вкусненько! - и понеслось…
А у меня одна дама первородка себя не подсасивает, но только я отвернусь когда дою, она так и нирнет в ведро с молоком, попить парного молочка. И еще обожает сиворотку, может пить очень много.
Такі да в наморднику вона з ганібалом схожа:sweat_smile: і що саме цікаве не все сосе, а підсасує, я вже думала може в неї там напруга сильна і вона так послаблює, бо робить так перед дійкою, в процесі дня ще не робить.
Мої також в кінці зими і перед сочною травою сироватку гарно п’ють. Я ще іноді трохи молозива давала.
А я думала, шоб не кричала. В мене є одна коза в неи ротяка не зачиняється ни на хвилину, не можу зрозумити чому, це почалось писля окоту, в минулому роци звука не давала
Ми свою крикливу восени здали,щоб не тратиться на таблетки від нервів, і добренька коза була , після другого окоту, але ж весь куток чув. Дивлюся свої записи, то вона ще з дитинства криклива була. А так як вона була у нас першим дитятком, то думали, що так треба. Мати її могла мекнуть раз у місяць.
Я не рузумію причини, ще й бекання таке гидке…раніше ж такого не було, почалося після окоту, спочатку думала шо за козеням дереться,але ж вона іі навіть кормити не хотіла, зозуля
То вона рідна сестра нашій. Я і до козла водила, добре що близько, і щоб вітер не віяв, муха не кусалась, вода тепла,їди повно - а потім поцілувала і одправила. Менше молока- менше розходи на нерви.
Наташа, ти не одна . В мене теж коза до окоту звука не подавала. А після окоту кричала, я навіть у вольєр не випускала. Козенят забрала тільки вона їх облизала. Вона їх не бачила і не чула, а все одно кричала. Потім стали випускати їх у двір до неї, щоб вона бачила, нібито заспокоювалась. А одного разу козеня залізло до неї у вольєр, то добре, що я там була, а то рогами притиснула до стіни, думала, що й задушить. Питала поради у дівчат, кажуть, то така н\с у кози. Козенят продали вона ттт заспокоїлася, хіба що замурчить, як води схоче або пора доїтися. Це в нас дуже строго по графіку.
Намордник від бекання не допоможе, чоловік колись резинку на клюв одівав, щелепа полотно закрита була і все одно бекала. Я перший рік їх дуже балувала, яблука від кісточок чистила і бігала що не хвилину зі смачненьким, ор стояв на весь кооператив. А потім їх годував чоловік, і вони перестали бути балуванні, я відїзжала.
Він тоді від крику пропонував операцію на гланди зробити, як добре що він не херург00)
Олечко, добре що не хірург, чи ні, то ще питання. А я прийняла кардинальне рішення - на м"ясо, даже вдома не захотіли різать. То, виходить, що я головний суддя, а хтось буде виконувати рішення - хірург чи головоріз. Закінчення драми - сковорода або мангал.
Коза від кози рознь. Та і я своїх була дуже розбалувала, тут треба графік і ніяких лишніх рухів, ато і на вулицю мені вийти не можна було, всі блеяли опера з усіма витікаючими))))
А шашликів чоловік ріже, мало приємного, але ж м’ясо їмо.
От і прояснилось виявилось, що у Бруні на правому соску була рана, видно мала погризла, і вона в неї боліла, тому козка себе за той сосок і тягала. Почала мастити їй кремом, перестала до нього лізти.
Добриня зараз на ціпку пасеться, вчора зламав свій відросток рога, кровіща, вже боялась до ранку не доживе, все присипкою засипала, небезпечна ця штука, і вуха з ранку в нього холодні, та ніби не ослаблений.
Олечко, твоєму козликові ім"я прямо пришите - глянула -ну да, Грек! А дівчатка - лялечки, ТТТ
Дякую Олю))) а сіренький то також він, ще без фартуха, але вже скоро.
Моя Каччота))) дякую Юля @Jul

Сейчас свою качоту сфоткаю, у нас на закваске ЧИЗ , первый раз делала, но понраааавилось!