Весьма разумно. Ветеринары на то и учились.
А як відносно клітушек в собачих притулках? А відносно ланцюга, то нашому собачці збудували розкішний вольер 4*4 чи щось коло того, так він як виявилося клаустрофобією страждає, змушені на ланюгу тримати, бо вольер викликає стрес, там то кози то індики живуть
Ще згадала.Я тут недавно питала, чи хто тримав одну козу довший час. Так от в Австрії це заборонено законом. Навіть при утриманні в окремих стійлах кози мають мати зоровий контакт з собі подібними. Виняток - дорослі козли, їх можна тримати окремо.
В нас перша коза жила сама з двох до восьми років. Тільки один рік з нею кізка була . Почувала себе чудово.
З усіх боків порушення.
Вот сам закон новой редакции от 13.02.2020
Стаття 17. Умертвіння тварин
Умертвіння тварин допускається:
для одержання господарсько корисної продукції;
для припинення страждань тварин, якщо вони не можуть бути припинені в інший спосіб;
за необхідності умертвіння новонародженого приплоду тварин;
при регулюванні чисельності диких тварин і тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини;
за необхідності умертвіння окремих тварин, які хворі на сказ чи на інше особливо небезпечне захворювання або є носіями особливо небезпечного захворювання;
за необхідності оборони від нападу тварини, якщо життя або здоров’я людей знаходиться в небезпеці.
При умертвінні тварин мають дотримуватися такі вимоги:
умертвіння проводиться методами, що виключають передсмертні страждання тварин;
приміщення, де проводиться умертвіння, повинно бути відокремлене від приміщення, де утримуються інші тварини;
забороняється застосовувати негуманні методи умертвіння тварин, що призводять до загибелі від задушшя, електричного струму, больових ін’єкцій, отруєння, курареподібних препаратів, перегріву, та інші больові методи;
забороняється використовувати для умертвіння тварин пестициди з вмістом фосфіду цинку;
{Частину другу статті 17 доповнено новим абзацом згідно із Законом № 1832-VIII від 07.02.2017}
переробка тварин дозволяється тільки після їх умертвіння;
умертвіння тварин, що страждають, проводиться негайно, якщо їх страждання неможливо припинити іншим чином.
А как по мне- закон нужный. Меньше издеваться над животными будут.
Я за зиму два раза вытягивала своих козочек из петель,в итоге с последней найденной и снятой мною позавчера-шесть штук.Все очень честные соседи,а я теперь хожу постоянно с ножичком в кармане,Последний раз вытягивая козочку все руки изодрала в кровь.она бедненькая очень испугалась
Ну ось в цивілізоіваних країнах утримувати собаку на ланцюгу - це жорстоке поводження.
жах який. Це браконьєрство чистої води. За таке потрібно наказувати. У вас там на осередок мисливців якось можна вийти? нехай би зайнялися цим питанням
Да я и так предполагаю кто,но не пойман не вор,предупредила всех лично,Петли снимаю все по ходу,чтобы никто больше не попал,
Ага, тоді мені собачку до психіатра треба вести. Бо в вольері реально стрес в тварини. А в вільне плавання по ділянці не годиться, бо люди приходять.