Як вигодувати щойнонароджених козенят з мінімальним даванням молока

Підкажіть, будь ласка, який раціон може бути у щойно народжених козенят і як він мінятиметься в подальшому? Мене цікавитьо мінімально допустима доза молока в день на 1 голову. Із кормів є в наявності кукурудза і овес, солома вівсянка і частково пересушене низькопоживне сіно. Чи є шанси при такому годуванні для козенят в подальшому вирости козами з нормальними надоями?

Назар , Вы имеете в виду без молока совсем ?

Мене цікавить поєднання мінімальної кількості молока з кормами

Новорожденных ? я Вас правильно понимаю ?

так ви правильно зрозуміли

Молоко хотя бы до месяца . Если хотите вырастить продуктивных козочек - до месяца вволю, потом наверно можно меньше, но лично у меня такого опыта нет.

Грубые корма ( дробленое зерно , солому и сено ) начнут пробовать с двухнедельного возраста.

6 лайков

Дякую за спробу допомогти :wink:

Якщо мало молока, то купіть ЗЦМ (замінник цільного молока). Його є багато виробників, і буде дешевше від вартості молока. Але молочне обов"язково повинне бути в раціоні козенят. Якщо Ви хочете, щоб козенята взагалі виросли.
Походіть по форуму, почитайте, дуже багато зрозумієте про розведення кіз. В правому верхньому куті на сторінці є лупа. Натискайте, буде рамочка. Пишіть будь-яке слово про те, що цікавить про утриманння кіз , бажано рос. мовою, бо форум міжнародний, відкриється багато тем. І не сорометеся ставити запитання.) Ми всі тут учимося. А потім і когось учимо).

5 лайков

Назар, у Вас что коза здохла? Или вы хотите взять маленьких козлят и нет молока? Я конечно же не спец. Но могу сказать что на заменителе, у меня в первый год моего козоводчевства, козочка плохо росла, она и сейчас как мини зааненская. В прошлом году я опять купила козочку ламанчу в январе в 10 дневном возрасте. кормила месяц молоком коровьем, да дорого, но оно этого стоило. Коза хоть на козу похожа. После месяца давала 50/50 млоко и заменитель.

4 лайка

Я в прошлом году кормила пополам с коровьим молоком. Только приучать надо постепенно. И кормила молоком только до месяца. Результатом не очень довольна.

В этом году козликов зарезала, а козочки ещё получают молоко плюс комбикорм предстатовый для ягнят. До месяца у меня выпивали 1,5 литра молока. До 2 месяцев по 1 литру в день. Сейчас по 0,5 литра. Комбикорм и овес в постоянном доступе.

Растут ТТТ.

5 лайков

Ну и сено всегда в кормушке.

1 лайк

Я тоже несколько лет назад выкармливала козлят практически без козьего молока, с заменителями ,очень намучилась и я и козлята, зделала для себя вывод, купите дойную козу, которая дает хотя бы литр молока и вырастите здоровых козлят.

3 лайка

Шанс минимальный, если сказать по простому.
Или Хороший ЗЦМ, но я так думаю, что проще молоко покупать и кормить.
Впрочем стоит посчитать расходы хотя бы на 2-3 месяца, и может проще купить за эти деньги дойную козу? Хотя бы 1-2 литра будет давать, + потом если не понравится кг. 20 -25 мяса будет.
Хотя я думаю, даже при минималном раскладе она себя за 2-3 месяца полностью окупит.

4 лайка

Звідки ви усі взяли що в мене немає дійної кози! Замінники молока і коровляче молоко мене не цікавить.Скільки мінімально можна давати козеняту молока в день щоб воно не здохло іщо можна ще давати?

1 лайк

Вы зря так восприняли наши ответы. Если у Вас нет возможности покупать молоко, то кормите тем что есть.
Потребность в молоке у козленка увеличивается с ростом козленка. Если при рождения они сьедают 0,5 литра в день, а к месяцу до 2 литров.

В конечном результате Вы сможете получить козу с удоем 0,5 литра молока в сутки.
Решать Вам.

3 лайка

Назар, что б не сдохло …давайте 0,5 литра в сутки. Стакан утром и стакан вечером.

к этому с третьего дня овсянные хлопья и комбикорм для молодняка мрс с протеином около 18% + сено и вода в свободном доступе.

7 лайков

Це залежить від того, що Ви хочете отримати в результаті: молочну козу чи замордований голодом, миршавий скелетик не здатний навіть вирости, не те , щоб бути колись молочною здоровою козою, здатною виносити хороших козенят і віддячити Вам за клопоти сповна. Пишу про себе. У мене коза окотилася 24 лютого, привела дві кізки по три кг. Одразу ж я видоїла її і дала обом по ДВІСТІ ГРАМ теплого молозива. Це по повному стакану. Через 4-5 годин знову дам по стільки ж теплого, до 40 градусів молока. Тиждень даватиму 4 рази на добу молоко, Поступово доведу до ТРИСТА гр за раз. Потім даватиму тричі на день молоко. До двох тижнів козеня за РАЗ випиває п"ятсот гр. молока. Це за добу півтора літри. Їсть потрошку м"якеньке тоненьке сіно, бите зерно ячменю і кукурудзи. Важить 5-6 кг. Активне, стрибуче, веселе. Я годую з соски. Коза спокійніша, добре відпочиває, цілі дійки, бо буває часто, що підсисні козенята буквально виривають зубенятами шматки з дієчки і , сам розумієте, козі боляче, важко доїть, можна занести інфекцію в вим"я. І я точно бачу, скільки яке козеня пипиває, що воно СИТЕ. Я можу собі таке годування дозволить, бо коза за другим окотом дає до 4-х літрів жирного молока. Вона була вигодувана так само, до схочу, але, вже багато писала, напишу ще й Вам, випоювала з тиждня віку ЗЦМ-ом. Купляла з https://profikorm.com.ua/g5085824-kombikorma-dlya-svinej?bss0=82670 Брала той, що з льоном. Розчин робила з 100-120 гр. сухого молока, додавала тепле свіже молоко одразу згодовувала. Якщо вас цікавить мій досвід, опишу більше особисто, щоб не загружать тему, бо вже про це писала.

2 лайка

Ні дякую мені це нецікаво

Олександра давайте продовжимо )). А з якого віку можна взагалі припинити дачу молока(Марина пише що можна молоко припинити давати в 1 місяць, я теж такої думки). І чи можна овес і кукрудзу скажімо молотком подробити?

1 лайк

Назар, я не снимаю с молока до 2,5 месяцев козочек и до 3,5 месяцев козликов которые пойдут в работу.

Все зависит не только от количества молока в молочный период - самое главное поедание козленком корма (обычного козьего) и динамика роста и веса.

Шашлыков мы снимаем с молока в 1,5 месяцев.

Вы спрашивали как кормить что б не сдохло, я ответила.

2 лайка