Які "сюрпризи" нам готує новий 2022рік.

Свинина 2022

5 лайков

При таких цінах на зерно і мізерних цінах на живця (свині в живій вазі), ми будемо ходити з протягнутою рукю вже скоро.
Сужу по своєму господарству. Було і 4 свиней за рік кололи, продавали м"ясо. Годували тільки натуральними кормами,+ сироватка. Сало - як масло, в руках тане. А ціни - мінімальні, вигода тільки в тому, що не вилила сироватку, а свині випили. :sleepy: От тепер і думаємо - купимо весною 1 порося, поїсть картоплю-буряки-гарбузи і в морозілку, тільки для своєї сім"ї.
Як каже одна моя знайома, яка має два паї і троє дорослих дітей - краще я паї продам, а м"яса куплю. От вам і відповідь.

12 лайков

Один із сюрпризів, про який всі забулися. Через два місяці вступає в дію заброна на продаж ліків для людей без рецепта. Першими під заборону попадають антибіотики.
З ветеринарними препаратами те саме буде на рік пізніше.

12 лайков

вообще все антибиотики ?

Так треба ж сімейним лікарям платити зарплату! Зараз до них ідуть тільки ті, кому вже пече.
Погоджуюсь, що треба йти до лікаря, але якщо на тебе ніхто не подивиться, а рецепт напише на клаптику паперу, то що там можна казать. Відповідальності - нуль, і допомоги теж нуль. Виживайте, хто як може.
Ну і фармакологічна мафія ще більше розцвіте, будуть виписувати фуфломіцини не пачками, а партіями. І там, де головний біль знімали аспірином чи цитрамоном, будуть… Назви напишіть самі.

5 лайков

Якщо у вас є декларація з сімейним лікарем, то він отримуватиме кошти, виділені на ваше обслуговування, незалежно від того, звертаєтесь ви до нього чи ні. Це вторинна ланка (вузькі спеціалісти) отримує по зверненню - в залежності від кількості прийомів, операцій і т.д.

А часто-густо і кваліфікації нуль… Мені з моєю анемією можуть лише залізо виписати. А фолієву кислоту і В12 - пошлють до гематолога. А це трать купу грошей на поїздку в облцентр. А гематолог пошле до онколога і т.д.

Ну це аналогічно як в ветеринарії. Там, де я лікую флакончиком азідіна, будуть виписувати всякої всячини на пару тисяч гривень. І ще добре, якщо те все допоможе.

А в цілому прикро. От наприклад - через зуб підніметься температура. Випив антибіотик - інфекцію вбив. І пішов у вільний час до стоматолога. А так що? Дзвониш сімейному - у мене температура. А він тобі - здавайте теста на корону, робіть посів на чутливість до антибіотику і т.д. Скільки часу згається? Або як у мене був бурсит ліктьового суглобу. І якраз одночасно якесь ОРЗ - температура і ніс забитий. Який хірург мене в такому стані прийме? Пропила антибіотики - і забула.
А тим більше нам, власникам багатьох тварин, ой як складно. Немає в нас часу кинути все і по лікарням швендятися.

16 лайков

Натрапила на цю стару тему.
Перечитала.
Ми тоді не знали, що самий сташний, кровавий “сюрприз” 2022року :sob:

11 лайков

Це жах. Просто жах. Не має цій війні ні кінця ні краю…

1 лайк

У Вас фермер вміє знаходити до людей підхід !