Ядовитые и опасные растения для коз

Уточню, растёт начиная оттуда, до куда нас затопило в апреле. Т.е. вода сошла, и на тех местах, где было затоплено, растёт эта трава.
Территориально находимся на грани между Киевской и Житомирской областью, если это даст какую-то дополнительную информацию

А не разновидность ли борщевика на первом фото? Если да, то не стоит давать, растение ядовитое.
Еще похоже на любисток, если у растения сильный специфический аромат.

1 лайк

В интернете, в основном, пишут о высоте растения более 1м. Если я не ошибаюсь, у нас оно и ближе к осени ниже, сейчас высота около 20см

Запаха, вроде, нет. Точнее, запах такой же, как и у любой другой травы

По пути на луг взрослые козы и овцы были не против откусить пару листочков, но не скажу что прямо с охотой ели. Хотя, правда, хватали они её в спешке, т.к. полностью остановить их на пути на луг невозможно :slightly_smiling_face:
Козла там около недели назад водили на поводке, не особо обращал на неё внимания. Но, опять-таки, он избалованный мужик, перебирает любой травой, выискивает самое вкусное и сочное

Может, чуть позже попробуем дать козликам на пробу. Правда, те съедят всё, что дают, даже после того, как наелись и положились с полным животом.

Внешне также несколько напоминает петрушку

Мені схоже на жовтець, лютік, Ranunculus. Отруйне

3 лайка

Так, точно схоже, не подумала про нього, схоже більше ніж на борщевик-недоросток)

2 лайка

Поняла… Выходит, в любом случае, что бы это ни было, скорее всего, оно больше походит на ядовитое растение, хоть лютик, хоть борщевик. Больше на лютик похоже, судя по фото в гугле. Спасибо Вам огромное за помощь :wink:.
Будем тогда как-то на луг с мешками для травы пробираться, или у соседей “воровать” траву :smile:

2 лайка

Сіно з вівсюга…як у кого його їдять кози? Мої практично не їдять. Питання чому? Кози балувані? Остюки колять їх? Чи там є якісь сполуки несмачні?

100% ! Я давно примітила це і почала вибирати ці рослини з сіна , іноді одразу з покоса , щоб додому не нести заразу .

1 лайк

А якщо до цвітіння?

Без названия

До цвітіння та появи колосків - це просто дуже маленька та непримітна рослина

Ну не така і маленька, але на фото -ой!

Я колись у кролів з голови доставала … і у щоках , і в щелепах … Кози розумніші !

1 лайк

Це ще ковилове насіння як гарпунчики, може викручуватися але вона рідкісна зараз.

1 лайк

І мої не їдять. Але його не так багато, тож іде зимою на підстилку. А нещодавно корівник сказав, що був у нього доріз корови через вівсюг, бо остюки забили книжку і не могли зрозуміти, чому рубець не працює

1 лайк

Дівчата, а ось ці колоски? Зараз є досить велика скошена старою ділянка, там повно таких колосків, але й %30 крім них всякого різнотрав’я. Покидала на ніч в кормушки, думаю виберуть смачне, колоски лишать. Але колоски теж з’ їли ( може поки щось новеньке сіно то й спробували). А почитала цю тему та вже щось і думаю, гребти його на зиму чи ні. Думаю ж ці не забивають як вівсюг?

1 лайк

Та це наче пирій, погано видно на фото. Його точно можна, їдять гарно, але бідне по білку сіно з нього і треба додавати люцерку чи конюшину, а може в ньому дикі бобові є- різні мишачі горошки

1 лайк

В нас завжди повно люцерки та іншого білку, це не на основну годівлю, а так, перебрати що добріше з кошеної старої ділянки.
То вівсюг в великій кількості значить може забити книжку, а ці колоски перію ні. Оце я хотіла спитати.
А за хвощь в сіні? Якщо його 30% а все інше хороше багате різнортавья? Пропонують купити. Ми ніколи з хаощем не погоджувалися купувати. Але там де в сіні немає хвощу, різнотрав’я менш різноманітне.
Якщо давати того де є хвощь 30% по пів кіла на добу постійно, припустимо? Чи можна?
@olga79, можна Вашої поради за хвошь також? Дякую.

Тут Олю треба питати щодо хвощу. Але колись в мене була перша коза, яка зимувала на сіні з самої люцерки і мала , як виявилося забиті каменями нирки, то на весну вона вибирала хвощ і спориш. А взагалі, якщо сіна достатньо , то вони виберуть потрібне, а поганого не їстимуть

1 лайк

Краще не ризикувати. Кров в молоці може бути.

2 лайка