Выращивание амаранта на корм козам

Дмитрий презентовал Харьковский…по пакетику, сфотаю покажу .

Слава Козоводу;))). Если б не форум и не знала б что в родном Кривом Роге можно разжиться амарантом!

2 лайка

Хочу спробувати виростити ще раз. Як на мене, дуже цікава рослина, цінна для корму.
Цікаво ще, як можна заготовити на зиму?
З сіном дуже велики проблеми зараз.

1 лайк

І дуже люблять кози .
Не знаю навіть ,яке насіння у нашого , але сусідська Роза аж мекає ,коли йду з ним до неї . Їсть із стеблами навіть дуже товстими . Їх можна потрібнити.

От про скошування не знала . В нас сам виростає до 2 метрів навіть цього літа .
І так , за несприятливих умов , він зацвіте і висотою в 10 см .

З досвіду. Амарант при висиханні стає дуже твердий і кози його їдять нехотя, або і зовсім відмовляються. Хіба що будуть геть голодні. А молоду щиричку з городу, я сушу, ще без волотка (колоска ). Такі рослини мають багато листя і кози їдять добре.
Амаратн спеціально для кози не вирощувала.

1 лайк

А зараз , з волоттю є сенс сушити щирицю? Чи кізка таке їсти не буде ? (на городі крім лободи і щириці з амарантом ніякий інший бур’ян не вижив. А ці -колосяться.

А чи можна давати сушені (сирі ) шишки хмелю?

Небагато можна спробувати. Листя добре їдять.

Небагато , це про шишки ?
Я в іншому повідомленні саме про них питала .

Як гадаєте, може варто створити тему про хміль ?

Можна .
Давати не багато , діє , як дріжджі .
(можна додавати в зелені бродилки для рослин )
Може в кого є досвід ?

Кози люблять лободу. Це не значить, що нагодувати лободою, але пригостити букетом можна. Весною молоденьку з городу можна і посушити на зиму.

1 лайк

А зараз ? Чи можна зараз сушити з насінням ? Віниками? Не підкажете?

Зараз не сушу, бо весною на городі буде одна лобода. Якщо у вас немає городу, то спробуйте.
Сушіть зараз яблука-груші, за 2-3 дні висохнуть , у мішку в сухому приміщенні зберігаються гарно. По жменьці козі - смаколик і вітаміни.

1 лайк

Сушитиму. Город є. І на ньому — розкішна лобода в помідорах .
Лишали для притінення плодів.
Нервую. Чи встигну заготовити достатньо. З кукурудзою наче все добре , домовляюся . А от з іншим … Сіна ще не знайшли .

Наша їсть волоть. Залежно від настрою суху чи свіжу .