Випічка без пшениці (з рисової, кукурудзяної та вівсяної муки)

Дехто має проблеми при споживанні пшениці, що суттєво обмежує набір страв, особливо мучних.
А дітворі часом хочеться якесь тістечко, чи млинець. Пропоную писати випробувані рецепти.
Еклери на рисовій муці.
250 г води,
100 г масла,
пучка солі,
200 г рисової муки (по вазі),
6 свіжих яєць.
Змішати воду, масло і сіль, закип’ятити. Додати ,помішуючи ,рисову муку. Вирішувати 1 хв.
Трохи остудити, але ще в тепле вбити і вимішати по одному яйця. Повинне були мастеньке однорідне. Викласти ложкою на пергамент випікати в розігрітій духовці 180°С- 30 хв. Духовку не відкривати. Коли спечуться - дати охолонути в духовці з відкритими дверцятами . Начиняти кому чим подобається. Вийшло 14 великих булочок





Тут начинка домашній сир перемолоти й в блендері і трішки цукру

23 лайка

Рисовые блины без глютена
170 г рисовой муки
10 г сахара
1 г соли
50 г сливочного масла растопить
2 яйца (150 гр.)
400 г молока
50 г воды может понадобится больше

  1. Смешать яйца с молоком, сахаром и солью.
  2. Постепенно ввести муку, тщательно перемешивая, чтобы не осталось комочков.
  3. Добавить растопленное масло, снова перемешать. Убрать в холодильник минимум на 1 час, лучше на ночь.
  4. Разогреть сковороду на средне-высоком огне. Смазать сливочным маслом.
  5. Разбавить тесто водой так, чтобы блины были максимально тонкими и не рвались при переворачивании. Лучше добавлять указанное в рецепте количество воды постепенно. При необходимости его можно увеличить.
  6. Жарить с двух сторон до светло-золотистого цвета.

Чем дольше настаивается такое тесто, тем проще потом жарить блины. Во время жарки блинов тесто нужно постоянно перемешивать. Рисовая мука оседает на дно.
Попробуйте пожарить первый блин, не разбавляя тесто водой, а затем добавлять по чуть-чуть
по необходимости.

17 лайков