Villa Gorbovici

Резина холодная и дубеет на морозе. Вспененный ПВХ очень теплый, у меня у коровы так сделано, козы там сейчас с удовольствием спят.

1 лайк

https://agrovektor.com/sitesearch/free_text/хедлок.html

2 лайка

Траву накошую раз на два дні. Завожу та даю тричі на день. Була проблема що козенята залазили в ясла, зараз поставив додаткові перетинки то ж не залазать, але козам набагато важче доставати траву. Як вони бідні викручуються, але зато немає переводу продукту ).
Google Photos

18 лайков

Ну й за рахунок портіка другий поверх вийшов доволі великий і є багато місця для сіна. Чим і користуюсь.
Google Photos

26 лайков

Михаил добрый день, поздравляю вас с открытием странички. Рада знакомству и добро пожаловать в нашу дружную козосемью :blush:

3 лайка

А тепер про головне (для мене). З усим цим господарством маю в день 3.5 - 4 л. молока на трьох дійних кіз. Повно свіжої трави, вільний доступ до сіна та води. Три вида лизунців. При кожному доїнні даю по 0.5 л (1 л. в день) комбікорму - спеціального обухівського для кіз (фірма Віта що Живину робить). На мастит перевіряв і миючим і тестом. Немає. Глистогонив в травні комбітремом всіх відразу. Вже аж руки опускаються. Перечитав форум таке враження що пару раз, якщо це взагалі можливо. Що порадите? Вислухаю всі варіанти.

8 лайков

І да, питання треба задавати в спеціалізованих темах, але в якій саме мені задати я так і не зрозумів. Годування? Лікування? То ж хай буде тут.

1 лайк

Я живу в Обухові , одного разу купила цей кк , так мої , звикші до простих зерносумішів , просто заплювали мене … прийшлося ховати його в зерні , 1 магазинний совочок на 1 відро суміші . Більше я його не купляла . :frowning_face:

Ці кози першокотки ? Роздоювали самі руками , чи апаратом , чи це робили їх козлики ?

2 лайка

Ні, кози по третоьму окоту. Попередній власник каже що приблизно за 300 днів лактації 900+ молока. Тобто в середньому трьолітровки.
Роздоював козенятами по “схемі Каті ветеринара” з цього форуму. Як забрав козенят дою апаратом.

2 лайка

ну не знаю тоді … для зааненських кіз це

взагалі ніщо . :thinking: У мене ламанчі також народжували взимку , то на 9 місяць лактації кількість молока на 9 дойних = 17-18 л на добу при стойловом ( вольєрному ) утриманні , вже годування сіно-трава в %% 75-25 , тому що відсутність дощів і трава погано відростає . Але появилися яблуки , кабаки та огірки - тому в обід у нас салат . Зерна , даю в день десь по 1,5 кг на голову , в суміш входить овес , ячмінь , пшениця , кукурудза , макуха та скоро добавиться гранула люцерни ( літом вона в зеленому вигляді ) .

2 лайка

Здравствуйте, Михаил )) С Новосельем вас!

Я правильно понимаю, что такой пол не требует подстилки, но требует каждодневной уборки?

Удобно?

1 лайк

так. мені подобається. здається що так більш чисто виходить. прибирання багато часу не займає

3 лайка

А как на счет запахов? Я как-то плохо себе представляю такой пол… мне кажется и запах будет, и мокро-сыро :thinking: Нет?

навпаки. зимою, до того як зробив бетонну підлогу, була підстилка. На ранок завжди відчувався аміачний запах, зараз такого немає. Підлогу шлангом помив, все стікло і через годину максимум вона вже суха. Зараз жарко так кози майже весь час всередині. І мух не багато і не жарко

8 лайков

Михаил, с открытием виртуального домика! У меня в голове не укладывается такое колличество молока от зааненок. Что-то здесь не то. Ну реально. Сейчас у меня первокотки по 2,5 -2,7 дают - одна и не зааненки. А как аппетит у коз? Глистогонили их? А не в комбикорме дело? Хотя они и без травы должны больше давать.

1 лайк

Зрозуміло що десь є проблема. Ось намагаюсь звернутись до колективного розуму :roll_eyes: щоб знайти відповідь. Причому одна дає більш менш, десь з 1 - 1.2 л. Дві інші по краплинам. Глистогонив комбітремом. Проколював і вітозал і кальфостім. Ніякого результату. Що робити?

2 лайка

Хотів ще докупити кіз, але треба спочатку розібратись з тим що є а потім тратити гроші. Бо й так і одні збитки поки. Готовий почути будь які варіанти в який бік рухатись щоб визначити проблему. Хто що порадить?

2 лайка

і кози наче виглядають нормально, на мою думку.

20 лайков

вим’я до доїння
Google Photos

12 лайков

Михаил, а на выпас нет возможности ходить? Или нужно добавить сочных кормов.