Доброго вечора,порадьте будь ласка як допомогти козі.
Три дні назад в кози припухла петля з’явились жовті виділення, була вона на четвертому місяці кітності. Коза первокотка. Спочатку була вяла,дивилась в одну точку,на другий день дуже мало їла,на третій викидиш було два козенята. Коза зовсім перестала їсти і пити.
Сьогодні викликали вета він вколов антибіотик,вплив горілку з олією і сказав що буде жити. Але щось мені підказує що цього замало. Жуйки немає нічого не їсть,заливаю їй воду насильно.
Послід відійшов,козу подоїла до години після родів. Я в такому шоці що не знаю що робити щоб врятувати.
А який антибіотик хоч уколов?
Вколіть кальцію глюконат для підтримки. Кофеїн.
Я не виключаю, що викидиш був на фоні бабезіозу. Якби це була моя коза - я б вколола азидин.
Опишите рацион козы и витамины, какие даете. Козел свой?
Козел не свій,в раціоні сіно, вода ,овочі,зернові овес пшениця 200-300гр. Вітаміни не давали.
Яку дозу і скільки раз колоти кальцій і кофеїн? Порадьте які вітаміни давати чи колоти,в яких дозах?
Кальцію глюконат 10% по 10мл три рази на добу внутрішньомязево.
Кофеїн по ситуації, коли дуже вяла, 1мл.
В12 по 2мл раз на добу.
Азидин будете колоти?
Азидин від чого ,якаа його дія?
Скільки днів колоти кальцій і вітаміни?
Я вже вище писала:
Азидин - це препарат проти кровопаразитарних захворювань по типу бабезіозу. Про нього у кожного своя думка, але для своїх тварин я його не жалкую. Всі живі і здорові.
Скільки його колоти?
Флакон 0,24г розрахований на 24 кг ваги. Раз в день, два дні, підшкірно. Але можете в перший день вколоти лише половину дози.
Воду по 0,5л кожні дві години.
Дякую,біжу за ліками!
Козел мог занести инфекцию, + нехватка минералов и Д.
На бабезиоз не похоже, я бы азидин не вводила — лишний удар по печени.
В12 і кальцій глюконат
Вколола,які мінерали і д ще додати?
Азидин не колода,коза виглядає краще,вже бодріша,але ще не п’є трішки жує сіно.
Витамины содержащие АДЕ, кальция в рационе много, а вот сопутствующие для его усвоение отсутствует.
Пересмотрите рацион, то что вы написали — белка мало.
Купить комплесные витамины минералы с правильным содержанием витаминов в разовой дозе.
Сдать анализ на бруцелез и лептоспироз.