Допоможіть врятувати козу.

Доброго дня. Підкажіть будь ласка, як допомогои козі. У вівторок (26 березня) коза привела двох маленьких козенят і з неї не вийшло все місце. Після родів дала солодкої води. Я не знала і аж у четвер ввечері прийшов ветеринар, ввів їй в матку йодофоам та вколов катозал 5мл. Вчора вдень вколола їй амоксоцалін 4мл. В понеділок ще прийде ветеринар, щоб ввести ще раз йодофоам в матку. З понеділка коза нічого не їсть, і з середи не встає зовсім та нехоче пити. Може для підтримки організму ввести глюкозу, і чим можна ще допомогти їй ?

Получається, що вона перестала їсти ще до окоту?

  1. Треба таки переконатися, що з неї вийшли всі козенята. І краще робити це власноруч, бо вети часто прибріхують і лінуються. Колоти окситоцин по 10 одиниць три рази на добу.
  2. Для підтримки колоти кальцію глюконат 10% по 5-10 мл три рази на добу внутрішньомязево, три дні. Давати три разі на добу по 1-2 столових ложок цукру і по 1 столовій ложці дріжджів. Якщо не їсть - заливати. В ідеалі заливати по чайній ложці з горкою кальфостонік раз в день. Зараз можете вколоти кофеїн 1мл.
  3. Є ймовірність, що у кози може бути кровопаразитарне захворювання. Тому бажано вколоти також азідін-вет (якщо від попередніх двох пунктів до вечора не буде покращень).
4 лайка

Так, вона перестала їсти ще до окоту.

10 единиц это сколько?

Если человеческого - то 2мл, если ветеринарного - то 1мл.

1 лайк

Дякую.
Зараз будду колоти. Всі уколи робити в шию ?

1 лайк

Можна в шию, можна в ногу. Азідін підшкірно.

А в цьому напрямку ви щось робили? Потрібно засунути руку і визначити, чи закрита шийка матки, а якщо відкрита - засунути руку майже по лікоть і перевірити чи немає там козенят.

3 лайка

Як справи у кози?

1 лайк