Доброго вечора, у мене виникла проблеми з козою після окота, у неї пропав апетит та жвачка, пологи вели важкі, народила вчора двох великих цапків, козі 5 років, зааненка, окота тривав 3 години, прийшлось допомагати колятам народжуватись, зараз пройшло 24 години а вона зовсім ослабла, ледь на ноги встає, інтересом до їжі нуль, не знаю що робити, допоможіть будь ласка.
P.S. Після окоту ми дали їй підсолодженої теплої води, випила 4 літра, нічого більше їсти не давали, за виключенням сіно у вільному доступі та чиста вода, молоко ще є, лежить і трясетя.
Скоріш за все післяродовий парез.
Потрібно терміново колоти кальцій (глюконат або бороглюконат ) і давати по дві столові ложки цукру три рази на день.
У кози була температура 39.8 викликали вет. Лікара, вколов вітамін та антибіотики, сказав плюс залити чемертцею з молочною кислотою, це було вчора, а сьогодні покращень не дуже видно, жвачки всерівно не наблюдаю. Сам не знаю що робити!
Олег , Ольга , наш практикующий ветеринарный доктор , назначил лечение. Действуйте , и очень срочно!
Підскажіть, яку дозу кальцію можна вколоти? коза важить десь 60 кг.
Кальція глюконат 10% по 10 мл тричі на день, внутрішньомязево.
Дякую, вже іду колоти.
Кальцію глюконат у нас є лише 20%, може вколотив лише пів дози, тобто 5 кубиків? І чи можна підшкірно?
Так, звичайно, 5мл. Краще внутрішньомязево, у стегно, ззаду.
Дякую Вам Олю за поради, здається ми йдемо на покращення, вже потрохи жує сіно, хоч вигляд ще не дуже! Кальцій колов всього два рази, внутрімязево, думаю (маю надію) що все мине, ще раз дякую гарно.
І цукор давайте обов’язково, по дві столові ложки тричі на день. Такий стан може тривати три доби. Просто потрібно її підтримати.
Доброго вечора, моя коза після окоту і навіть кілька днів до окоту не встає на ноги.Що робити, поможіть, будь ласка.
А їсть чи не їсть?
Доброго вечора! Допоможіть мені будь ласка. Коза після окоту (10 днів) ось другий день стала спокійна, не мекає ( до цього її було чути постійно часто мекала і кітною і після пологів), жуйку жує, відрижка теж є, п"є воду, але пійла вже ось щойно не схотіла, на зерно не реагує ( а до цього накидалася на зерно), потроху бере сіно та часто лежить. Молоко в об"ємі не змінила, але як дивитися на її живіт то таке відчуття, що там щось “гуляє” по животу, сам живіт здається без змін, вздуття немає. Скажіть що це може бути?
Можливо це кетоз. По 1 столовій ложці цукру три рази на добу, по 1 столовій ложці дріжджів три рази на добу, кальфостонік чайна ложка з гіркою раз в день, колоти кальцію глюконат кілька днів, прогулянки. Пійло не давать взагалі і ніколи. В зерні потрібно знати міру.
Якщо до обіду веселіша не стане - застосувати препарати від бабезіозу (азідін або піростоп).
Стосовно зерна то вона з"їдала не більше як по 250-300 гр тричі на день
Це максимальна доза, як на козу з 4 літрами молока в день. Але - при такій кількості зерна необхідні якісні вітаміно-мінеральні добавки.
Близько 2 тижнів даю живину їй
Скільки живини в день?
хочу ще спитати стосовно препаратів, зараз їх немає де придбати, завтра буду шукати можливість виїхати в район щоб купити, а поки чим замінити?