Важкий окот у кози

В вперше держу козу .Вона сьогодні окотилась ,але козенята вийшли мабуть в плаценті, не живі . Не бачила як вона окотилась, але вона була в клітці одна . Те все забрали ,але коза погано ходить і весь час мекає , я не знаю що робити … Допоможіть якщо хтось знає, місця собі не знаходжу.

Добрий вечір не хвилюйтеся ,послід вийшов (місце де були козенята )

1 лайк

Можливо коза гукає козенят.Після окоту Ви її доїли ?

1 лайк

Послід відійшов? Прощупайте живіт, можливо там ще є козенята. Скоріше за все, в неї нестача кальцію, вколоти, краще за все, комплексні препарати кальцій-фосфор-магній (наприклад кальценон, кальфостім) і щось стимулююче обмін - катозал, або стимул, або фосбевіт. Щось одне з цього.
Ще можна вколоти знеболююче, протизапальне типу айніл, або кефен, або мелоксивет. Дозу розраховувати по вазі.

3 лайка

Коза молоденька, перший окіт, їсть, морозиво здоїла, півлітра получилось. Але голосить і погано ходить. Я вже її і гладила і обіймала. Сиджу біля неї цілий день. Можливо все ж таки дати щось обезболююче? Завтра поїду в ветаптеку.

1 лайк

Я вам раніше написала, попіднімайте під живіт, прощупійте, чи немає там ще козенят.
Послід відійшов? Рекомендації є в попередньому моєму дописі. Навіть анальгін можна вколоти, якщо вдома маєте.
А от, якщо послід не відійшов, то потрібно колоти антибіотик.

3 лайка

Дякую за відповідь.Послід відійшов. Було двоє козенят. Нажаль вдома нічого такого немає, що можна було б вколоти. Живіт щупала, м’який. Хвилює те, що вона погано ходить, ніби важко їй ноги переставляти. А голосить,я зрозуміла, бо у Лейли (друга кізочка) маленький царок. Вони у іншій клітці. Мабуть зове своїх козенят. Дуже дякую вам за увагу. Як хтось є поряд то уже не так страшно.

2 лайка

Все буде добре ,погано може ще ходити зв’язки розійшлися ,верхні кості торчат на кресці перед хвостом,вони з часом стануть на місце не переживайте .

В аптечке всегда должен быть необходимый набор медикаментов, чтобы в таких случаях можно было помочь животному.
В случае, если у нее послеродовой парез, нужно срочно колоть всё то, что написала выше Инна. Иначе можете потерять козу.

4 лайка