Важкий окіт

Доброго дня. Скажіть чи можна щось зробити допомогти козі. Окотила одне козеня 1 січня здорове бігає. Але ще залишились козенята. Визвали вет лікаря 3 числа сказав ще є козенята таз розведений але шийка закрита. Були схватки ще два дні. Коза по троху їсть ,п’є ,гуляє але втомлена. Всі кажуть що треба дорізати.

Лікар казав, та нічого не зробив…
Агов! Четвертий день після окоту!
Телефонуйте швидше лікарю.

1 лайк

Витягувати треба терміново все що там лишилося…і антибіотик обов’язково .Дзвоніть Олі і щось робіть бо коза загине

1 лайк

В мене була схожа ситуація…але про те що там козеня ми дізналися на третій день після окоту,до того коза вела себе цілком добре.витягували вже частинами козеня,кололи,робили все можливе,та нажаль козу не врятували …досі з жахом це згадую .Тепер після кожного окоту боюся,прощупую козу по сто разів

Ви самі тих козенят відчуваєте? Коли мнете козі низ живота біля вимені та боки - голови та ноги козенят в руку впираються? Спробуйте самі ввести руку (обробивши вазеліном) і перевірити, чи відкрита шийка матки.

Втомлена коза через кілька днів після окоту може бути через нестачу кальцію в крові. Коліть по ампулі кальцію глюконату (5-10мл 5-10%) через 20хв після доїння.

Звонили до трьох лікарів кажуть зарізати і не мучити. Шийка закрита. Схваток вже немає. А шо козенята є сказав лікар коли оглядав. Сказав що не правильне передлежання. І все. Шийка закрита нічого не зробите.

У ветлікарів завжди “все закрите”, бо лізти в козу глибше, ніж на долоню, їм ліньки. Не може матка закритися, якщо там є козенята. А якщо матка дійсно закрита - то там немає козенят.

12 лайков