Щиро дякую. Зараз пошукаю…
Забрал я к себе и моего Мишку, сыродела и козовода. Неделю жил у нас, под Цюрихом. Сейчас на оформлении в Берне. Надеюсь профессию будет получать здесь и с дипломом европейского образца сможет вернуться в Украину. А пока строим планы на коз и сыроварню.
Лето на парном козьем молоке дало мальчишке серьезный толчек в росте. Вырос и возмужал за последние два года…
Нехай Ваше добро повернеться Вам сторицею. Ви людина великого серця.
Дякую за теплі слова! Постараюся бути саме таким!
Вона зараз в Україні. А взагалі вона мандрує постійно.
Ура! Хороший день! Мишку распределили в Цюрихский кантон. Будет где-то рядом. Встретил его на вокзале и проводил до гостиницы, в центре города. Пока направили туда. Позже будут розселять. Главное, что рядом…
Як чудово , що вам всім вдалося вибратися з окупації ! За Мішку взагалі ! Це чудо якесь ! Нехай у новій країні все у вас буде добре ! Крафт - і у Швейцарії крафт !
![]()
Дуже дякую за теплі слова, за підтримку! Поки що вчимо німецьку. Михайло з 12-го починає навчання на мовних курсах. Ми три місяці вже вчимося і скільки ще буде не знаємо. Дуже важко на сьомому десятку вивчати мову з 0, але-ж треба. Тут це рахується, ніби ти на роботу ходиш. То ми працюємо в цьому напрямку на всі 100. Дуже сподіваємось на успіх і на втілення в життя всіх наших мрій. Поки що тут, а далі, як добре складеться, повернемося на Батьківщину.
Так , я знаю по який программі вас навчають . У мого чоловіка сестра перейшла на другий рівень в іспанській мові ( Іспанія ) . Я думаю , що головне - це полюбити нову країну , її звичаї , полюбити мову - мабуть сложно саме тому , що у вас німецька , бо ж з дитинства прививали те , що Германія - вороги . А виявилося , що вороги нас всіх навчали розмовляти на їх мові , бо інших мов не приймають і роблять їх меншовартими . Все у вас вийде ! Життя прекрасне !
Дякую! Все саме так. Років 40 тому на курсах англійської нам викладала професура з університету. Запам’ятав як навчали: “Ви мусити дуже сильно полюбити мову, отримувати задоволення від кожного нового слова, від кожного уроку. Треба дуже сильно хотіти її вивчати. Інакше справа не піде”. Я так і роблю. А країна казкова і люди дуже гарні. Дивлюсь на них і мрію, щоб у майбутньому саме вони, та такі як вони прийшли в Україну, щоб допомогти нам підняти і розбудувати економіку нашої держави. Щоб навчили нас, як будувати дійсно демократичну країну. Є чому у них вчитись.
Ми всі про це мріємо. Живемо надією, що всі повернуться до своїх домівок, до своїх рідних.
Мабуть ви скучаєте, хоч як би добре було жити, але то чужа сторона.
Які форми цікаві, як ведерця.Зручні?
Ні. На фото звичайні форми стоять у відерцях. Хоча я такими формами давно не користуюся. Використовую їх (перевернувши до гори дригом), як дренаж. Відерцях такого розміра, що перевернута стандартна форма гарно туди заходить. Форми давно виготовляю сам, із видерець-контейнерів на 3,5 - 5 літрів. Прожигаю спіцею 1,5 - 2 мм. дренажні отвори. Форма готова. Хоча маю і маленькі, на 50, 100, 200 грам а також на півкіло, кіло півтора і два кіло. Всі форми виробляю сам. Головне, використовувати контейнери і відерцях з харчового пластику.
Дякую за розповіді .
Чекаємо в Україні .
Хай все буде добре .
Тільки тепер розумію, скільки здоров’я давали мені кози. Це парне молоко вранці і ввечорі. Це еліксир здоров’я. Почувався мов молодий. Зараз розклеївся. Кіз поблизу так і не знайшов. Зранку приходив до них і світився від любові до них. І це було стімоулом до життя. Сумую за моїми дівчатами, дуже…
Тримайтеся. Будем надіятися, що все повернеться і відновиться. Завжди з цікавістю заходжу у ваш будиночок.
Майже три роки на чужині. Селище Uitikon, що біля Цюріха. Спочатку взявся за мову. Старанно вчив. Та підвело здоров’я. Вже стало ні до мови, ні до чого. Зараз всі українці хворі. Одна у всіх хвороба, має назву “війна”. Як не старайся, а наздожене і придавить. Стара болячка нагадала про себе. Шлунок і вся інша начинка, що біля нього. Півтора року. Зараз перший місяць як попустило. Вже “козак”, борщ їсти можу. Стараюсь своїх кіз не згадувати, так легше. Вже замовив, та отримав від сина з Одеси всі потрібні інгредієнти і побіг на ранкове доїння до сусіда фермера. Придбав 12 літрів молока, та зварив 2 кіло сира. Починаємо життя з нуля. Назва “Згадати все”.
Головне - одужуйте.