Усадьба Шафран

Дякую! Дуже хочу займатися улюбленою справою. До речі. Викладачка німецької коли почула, що я збираюся варити сир, одразу запитала:“А молоко пастерізуєте?” Я відверто сказав, що за звичай не пастерізував. Завжди з сирого молока. На що вона відповіла:“То справжній сир. Я тільки такий вживаю. Бо з пастерізованого молока, то вже не те.” Отаке. Бабці вже під 80. Все життя викладала німецьку у вишах. На пенсії пішла навчатись у університет на теологічний факультет.

8 лайков

Нічого дивного. Вона права. Я також варю сири з живого молока. Тим більше, що воно з своїх тварин, і я знаю, що вони здорові.

6 лайков

Дякую. А дивне в мене було вчора. Замовляв я інгідієнти для сира на адресу сина мого, Сашка, в Одесу, а він пересилав мені перевізниками. Починаю процес, а одного компонента не вистачає. Захисна бактерія Lactobacillus Plantarum. Я її використовував завжди, проти шкідливих бактерій в сирі . Вона ще і смаку додає і дуже потужний пробіотік в середині сира. Я йому дзвоню, кажу шукай. Знайшов у морозильні. Добре. Сідаю у Гугл і починаю цікавитись, що за бактерії живуть у квашеної капусті. Бо саме її мені дуже захотілося взимку. І як почали її кожен день вживати, то й здоров’я почало повертатись. Читаю. І о диво. При сквашуванні капусти основна і головна бактерія Lactobacillus Plantarum. Вона охороняє сир від шкідників при довгому визріванні і так само працює в кішківнику, старанно підвищуючи імунітет людини. Отаке диво. Вже знайшов на форумах, що люди використовують розсол з капусти при заквашуванні сира. Отакі дива, яких я і не знав.

16 лайков

Перший сир що витриманий у вині Мерло. Ставлю п’ять головок на визрівання. За місяць протестуємо. Варив на заквасці RSF 736 Хрістіан Хансен. Останнім часом користувався тільки їх продукцією. Дуже задоволений. А в останні п’ять головок ще додав розмочений в молоці французський сир Тет Де Муа. Дуже люблю експериментувати. Зерно одразу змінило свою структуру, не таке як минули рази. Подивимось, що з цього вийде…

12 лайков

Ну ви, Володимир, еспериментатор! Нехай все вийде.

Lactobacillus Plantarum хіба це захисна бактерія, здається це пробіотик

2 лайка

Так, плантарум захисна бактерія.

3 лайка

І захісна, і пробіотік. Завжди користувався, але ж не знав, що вона у квашеній капусті є.

5 лайков

Зробив малят пробних по 150 грам.

16 лайков

Бомбезно виглядають.

3 лайка

Я раніше робив малят використовуючи пластикові контейнери з під гірчиці. З жовтого пластика. Вони по 30-50 грам були. Я їх “міньонами” називав. Люди брали таки, розпробували і дали вже купляли більші шматки.

6 лайков

Сыр с пажитником, с розовым вином и с панданом.

10 лайков

А що таке пандан? Мені наче сир з халвою. Аж запахло! Дуже гарно і , без сумніву, смачно.

4 лайка

Це листя рослини із Шріланки. Використовують як приправу. Має аромат ванілі та горіха.

4 лайка