Теоретично можна перевірити) одну козу 100% кітну, одну 100% не кітну, і ту, яка під сумнівом. Подивитися, що покажуть тести ![]()
Вам доводилось спостерігати таку тенденцію: у неблагополучних сім"ях дітей чомусь називають всякими виї@онистими іменами, причому чим неблагополучніша сім"я - тим виї@онистіші імена в дітей?
Попала до мене така коза, продавали в селі недорого переселенку з Донецька, після переселення жила в тих хазяїв три роки. Так от за ті три роки, вони козі ні разу ні копита не обстригли (навіть не чули про таке) ні глисти не прогнали, годували вареною кашею, на піку 4 л. вим"я - то жах, якщо в двох словах - то це “камінь на ниточці” - дуже ікристе, тяжке, а тримається на ниточці, обвисло майже до землі вона через нього ні ходити не могла ні здоїти нормально (між землею і дійкою хіба пару пальців пролізе а посудину під молоко вже нема куди помістити) лівчик ті козі теж не здогадались пошити, щоб не допустити такого критичного обвисання.
Зате називалась в них коза “Мелані”, як жона в трампа.
Купила я її, обстригла ті копита-лижі, проглистогонила, пошила лівчик, вим"я піднялось і виявилось, що коза вміє ходити і навіть трохи брикати.
Зате в мене вона проглистогонена, з педік"юром і в лівчику називається по-простому: “Маланка”.
“Ангоркову” шерсть, правда, не вичесала ну хоч комарі мають в чому запутатись. Мені ще про “ангоркову” породу попередній власник щось пробував втирати, а на мої запитання чого коза в такому занедбаному стані - то мимрив щось нерозбірливе, то фиркав, як їжак, одним словом типова картина, коли тварина дістається задарма - то такий за нею і догляд.
Ну ви молодчина, кожний козовод має найщирішу душу жалю над козами і не тільки ,отож бо ми не зря козонуті.
Як би там не було а ми жалосливі.
Смішний у вас получивсь лівчик але то нічого головне щоб тримався, ви мені подали ідею як мижна швидко придумать захист без пошиву.
Зате вийшовші з моди кльошні штани пригодяться, з одної штанини якраз виходить один лівчик, низ ногавиці зшитий тільки чуть на дійки дірки залишила, а верх до потрібної довжини порізала вздовж на 6 полосок кожна з них кріпиться до отої жилетки, що на хребті. Я в ньому навіть дою її, знімаю коли під дощ попаде, або коли вже бачу, що пора кинути в прання і вчепити другий.
Дякую за рекомендацію винахідливо.
Козочка теж маьуть дякує за такий лівчик адже їй тепер легше пастись передвигаючись на нові місця випасу не подряпав дійки і не травмувавши їх.
На випас в ліс вона разом з моїми не ходить, бо мої теж з рогами і бистро з неї той лівчик знімуть, сидить окремо у вигулі з кормушкою, або на прив"язі. Але те, що з лівчиком їй комфортніше ходити ніж без нього - це 100%.
Зате зустрічає їх, коли ті приходять з лісу. Шкода, відео не дає сюди загрузити, ну самі уявите: пробує завоювати собі авторитет, береться битись з мою главкозою, жваво бігає, як молода, а її мені продали як стару, через то вим’я.
Людмило, а може пошити їй сумочку на вим’я? То можна буде і в ліс брати з собою.
Так вона вже в сумочці цілодобово (точніше в ногавиці від моїх штанів) але в лісі мої кози з неї ту жилетку з торбинкою рогами знімуть. Я би сама рада, зараз вдома із зеленого тільки суданка, все вже висохло, а в лісі моїм козам курорт. Але разом пускати не получится, хай вже вибачає. Я вечером коли виходжу зустрічати своїх з лісу беру Маланку з собою трохи пасу поки чекаєм.
а от спортивних лівчиків для кіз поки-що там не знайша, може запатентувати модель Маланчиного лівчика?.. поки китайці не перехопили ідею?
А представте птахоферму з курками в шоломах)
уявити то я ще можу, а от зрозуміти чи то Ви жартуєте чи й справді десь такі ферми бувають, прийдеться йти в гугла питати, може я чогось не знаю…
Та жартую) Не думаю, що вже до такого дійшли)
Люда, клёш сейчас снова в моде). Так что поспешили)
19.09.25 Нуна
21.09.25 Балая
24.09.25 Іза Балаїна чи то гуляла, чи то перегулювала, пока знак питання ?
25.09.25 опять Нуна
26.09.25 Іза Балаїна
27.09.25 Балая і Іза Балаїна (весілля в лагері)
29.09.25 Козуня
22.11.25 гуляла Балая
А ще сон смішний приснився: йду по тротуару попереду мене йде маленький хлопчик і говорить: “я вже тоді стану мужиком коли навчуся блеяти”