Трудные роды у козы. Для новичков... и не только

Коза встала ,навіть поїла трохи і стала ходити по хліві, трішки трасуться задні ноги. Шийка впускає один палець

Не чіпайте, все іде по плану - вона сама відкриється. Може до ночі, може до ранку. При потребі коліть ще знеболююче.

1 лайк

Дякую усім за пораду, буду чекати :wink:

1 лайк

Будете втручатись, якщо води відійдуть, або якщо будуть стабільні потуги при відкритій шийці, або якщо коза буде тихенько мегекать до козенят.

2 лайка

Доброго ранку!Козі стало краще: їсть, ходить, підстрибує, але ніяких ознак щодо пологів нема. Що робити, продовжувати колоти глюкозу, аскорбінку, ще ветазол їй вчора колола?

2 лайка

Немає - то й немає. Відпочивайте. Козі видніше :relaxed:

3 лайка

Переходить может и десять дней. Не спешите, раз козочка хорошо себя чувствует.

3 лайка

Доброго вечора!Козочка сьогодні розродилася. В 8-й ранку народила одне козеня, але мертве(по величені доношене), не зчищалася до обіду, вколола окситоцин 1.5мл, вийшло ще одне козеня(зародок розміром в кулак)майже розкладалось,до вечора ще місце не відійшло, ще вколола 1.5мл окситоцину. Кізочка ходить, їсть, помекує. Можливо порадите , що продовжувати робити чи просто чекати, коли місце вийде саме?

Можливо там ще залишились козинята, краще залізти і перевірити

4 лайка

Так, треба перевірити.

2 лайка

Незмогла перевірити чи щось залишилося у неї після пологів, рука не проходила, здається що шийка закрита. Нічого у мене не вийшло.Послід не відходив. Вколола антибіотик біцилін3, заварювали кропиву давали. Вранці колола ще Ветазол. Коза їсть, ходить, п`є мало десь до 1л. Молока теж мало. Підкажіть, будь ласка, що робити далі. Кізочку дуже шкода

добрий день може хтось скаже що це в молоденької купленої козочки не знаю чи кіь

на бо куплена зі стада набухла петля і більшість лежить

Здравствуйте, из вашего сообщения совсем ничего не понятно. Пожалуйста, опишите подробно состояние козы и в чем проблема?

1 лайк

Спросите у бывшего хозяина хоть возраст. Если взрослая коза, то может и рожать собралась. Фото сделайте петли и общий вид.

хозяїна не знаю подарили козочкі на вид десь до року дома сфоткаю у мене 3 місяці не була в охоті ні разу