Багато -хто восени сіє сидерати - гірчицю, жито. Ранньою весною перекопують, всю зелень - в землю, і так борються,щоб не замінювати землю. А ще всякі ЕМ препарати. Читала за хлореллу і згадалося, як хтось розказував про ряску, ту, що літом повно на ставках. Потрібно прогуглить це питання.
Я зараз випробовую настій цибулиння, результат розкажу.
Ну а про бочки з травою-перегноєм+вода знають всі
Всім привіт. Все ж теплиця не дає мені спокою , тому хочу спитати поради - є можливість придбати вікна з дитсадка , старі дерев’яні ,подвійні . Ще не гнилі . Це вийде дешевше набагато ніж теплиця з полікарбонату , але дорожче ніж плівка. (Та й плівка навряд чи витримає вітрюгани ) Мене цікавить скільки простоїть така теплиця - хотілося б років 5-6 . І чи не буде в ній холодніше ніж в інших. В планах зробити десь - 3 *8. І чоловік ще хоче примудрувати згодом опалення. Дякую за відгуки
У нас была такая теплица. Если получится сделать без дыр и с проветриванием - идеальный вариант, на мой взгляд. Лучше пленочных и поликарбонатных. В поликарбонатной теплице летом очень сильно поднимается температура, говорят, до 80 градусов. Ну а пленочные быстро рвутся.
У нас теплиця з 10-го року, 11-й сезон. Вікна, як основа, тільки без скла. Думаю, ще років 10 простоїть. Плівку міняємо, коли яка попаде. Теперішня вистояла 4 сезони, а попередня і 1 єлі-єлі достояла. Сипалась плівка як пластівці. А у людей на сусідній вулиці з своїх вікон, із склом, навіть форточки є і літом стоять відкриті.
Спасибо Инна. Поликарбонатных у наших знакомых и нет , что бы спросить как оно, а пленки рвутся тоже моногие говорят. Так и цены на поликарбонатные ого-го.Та и в основном парники , а чтобы теплиц ,так тоже не видела.
Вот муж как-то и планирует сделать , так чтоб было все плотно. Да только цену на окна не складут пока , то 30грн. На днях завхоз садика звонил то 40-50 грн.за шт. Решили поехать сами к директору и договорится.
Дякую Оля. Отож, на яку плівку коли натрапиш . У нас через кілька дворів невеличка стоїть у людей , то щовесни натягують нову плівку , і в літку вона вже пошматована. Значить у будь-якому випадку ,з вікнами має простояти довше .
Якщо вирішать за ціну , то скоріше за все братимемо.
У меня ещё и страх ( вот он мне постоянно мешает во всем ) , а вдруг у меня ничего не получится выраситть в теплице . А муж говорит : будеш картошку сажать в январе , и рано молодой продавать ,успокаивает как может
В нас полікарбонатна, шість років простояла, але недавно побачила проблемка на даху. Влітку жарко, є двоє дверей фрамуга і ворота для провітрювання, але через це в холодний період і вистигає сильніше за плівку через шпари.
В сусіда була зроблена з вікон простояла років 8, далі розібрали через будівництво. Росло в ній добре, єдине висохало сильно швидко, бо шпари були.
Робіть: матимете і зеленюшку, і помідорки з огірками. Чим більша тим краще. А ще зараз би я вкопувала трохи, десь на метр в землю. Ще скляні рами може видавити снігом, коли не опалюєте взимку, тому потрібен достатній нахил даху.
Дах потрібно робити як буква А, як на хатах. У нас полукруглий, як багато снігу то скидаємо-стягуємо дерев"яною шваброю. Та і скільки там того снігу, сонце вигляне і сам обпаде.
Оля, а что такое шпары?
Це хвороба, від якої померла не одна скляна теплиця радянських часів на початку розбудови України. Тоді в них перестали топити і повидавлювало скло в снігопади. В інституті овочівництва в Мерефі так накрилися, і у свекра на дослідний станції.
Оказывается, у меня папа был еще и хорошим архитектором) Именно буквой А была крыша в нашей стеклянной тепличке.
Щілини, вибачте за сленг.
Да всегда можно спросить, что непонятно. Вроде и живем неподалеку друг от друга, а такого слова не слышала.
А в нас говорять шпарини .
Дякую дівчатка за поради .
От чоловік саме літерою А і хотів дах зробити , а я навпаки , вмовляла округленим якось мудрувати .
Буду по новому перевмовляти
Дякую Оля . А яка висота має бути в середині. Щоб достатньо було зросту людини , чи якось теж треба розраховувати?
В нашей можно было спокойно стоять во весь рост даже моему отцу (190см). Зачем делать такую, чтобы потом на коленках ползать? Все должно быть комфортно.
Нет, про то ,что минимум в рост не обсуждается.
Я про то спрашивала, не надо ли выше ? Циркуляция воздуха там , или только чтоб удобно было .
Високорослі помідори і огірки і на 3,2 м ростуть . По правилам їх треба приспускати, але це має свої моменти. В нас односкатна, 3,2 з вищого боку і 1,6 з нижнього. Так на низьку половину помідори і огірки не саджу тільки перець і баклажани. Бо мало висоти. Бачила, вже після Того як свою зробили, як китайці роблять односкатні, зі стіною з півночі, рехервним накриттям на ніч, та привкопані. Дуже сподобалися, пошукайте.