Сонячний опік

Всім доброго дня. Все буває вперше і от так у нас сталось, що коза отримала сонячний опік вимені. Паслась тією стороною до сонця, а потім ще полежала… і ось так трапилось. Спочатку була неспокійна, крутилась, оберталась і вже стояла неспокійно при доїнні. На слідуючий день почало червоніти. Обробляла Пантенолом. Ще дякую @olga79 за пораду, крем Де-Лонг з лідокаїном та аналгін з димедролом вранці трохи полегшував доїння. Але на сьогодні ось такі засохлі грубі вавки. Мажу раз кремом Де, раз Календулою. На сонце захисний крем +50. Що робити далі? Можливо щось добавити до догляду за цими вавками

? Порадьте будь-ласка.

5 лайков

Вам потрібен пом’якшуючий заживлюючий крем, те, чим ви користуєтесь зараз, має значний підсушуючий ефект. Окрім того, мазь календули зроблена на мінеральних маслах, зокрема, основа у неї - це парафін. Парафін , взагалі, не всмоктується в шкіру. Мазь працює тільки зовні. А вам потрібно розм’якшити струпи (кірку), та прискорити грануляцію тканин.

4 лайка

Закажіть в Інни крем, не пожалкуєте

Не дешево, але дуже ефективно допомагає. Ми наразі користуємось, за тиждень покращення набагато кращі ніж за більш довгий час усім іншим, чим мастили.

5 лайков

Інна, можна у Вас замовити Дипантол? Маю Бепантен, підійде щоб пом’якшити та заживляти?, щоб не гаяти часу.

1 лайк

Так, бепантен підійде набагато краще, ніж мазь календули.
Замовити можна, напишіть у приватні повідомлення кількість та адресу.

3 лайка

Судя по этим фото у меня уже сомнения по поводу солнечного ожога. Может борщевик? Тогда уберите её с солнечного света на пару недель.

Я вже також допускала таку думку. Але борщівника ніколи не було. Випас луг. Ми косимо там траву на сіно то всі рослини знаю. Але таке, вперше за 13 років козівництва.

Ще є дикий пастернак, з такою ж дією. Може ліфчик одіти як на вулиці?

1 лайк

Любить полежати на сонці і завжди на одну сторону виглядає вим’я. Тому я такий висновок зробила, що сонячний опік. Але гоїться такими струпами, що я сама в шоці.

4 лайка

Можливо комусь пригодиться: пригадала я, що колись сама рятувалась мазю Бепантен, мала певні проблеми. Знайшла, намазала свою козіту, і вуаля - кірки розмякли, почали відходити та гарно гоїтись. І на 4 день після страшних вавок, вже красива циця.

11 лайков

От і добре. Яка гарна циця.

3 лайка

З запізненням але дякую за Ваш крем. Коза трохи тугодійна, але стали такі мягесенькі дійки, що стало значно легше доїти. Ще й для рук підходить суперово(думаю що можна).

1 лайк

Дякую, крем універсальний, люди їм навіть пролежні лікують, дехто діткам під підгузники користується. Абсолютно безопасний. Руці стануть такими, що постійно їх хочеться торкатися, настільки гладенькі та ніжні.
Рада, що вашій кізочці допомогло.

3 лайка