Мій улюблений пиріжок. Мак люблю, сир також. І підошва смачна.
Тісто:
70гр масла
70гр сметани
1яйце
2ст.л. цукру
2ст.л. какао
1ч.л.розпушувача для тіста
Мука- скільки візьме тісто.
Все змішати щоб було мякеі пластичне тісто. На 30 хв. в холодильник. Потім розприділити по формі рруками рівромірно щоб заходило на стінки по краям.
Сирна масса:
1 кг сиру
6 яєчок
1 ст. цукру
50 гр масла
5 ст.л. крохмалю
1 лимон
Ваніль
Лимон розрізати, кісточки викинути і збити в блендері. Сир, жовтки, цукор,масло, ваніль,крохмаль загрузити в комбайн з лимоном і збити разом до однорідноі масси.
Макова прослойка:
150 гр мака
3 ст.л. цукру
Мак залити киплячою водою, розтерти з цукром.
6 білків збити з 0,5 ст.цукру. Щоб гарні вийшли білки потрібна сухісінька миска без краплини води. В миску щіпку солі і лиминноі кислоти. Білки повинні бути охолодженні .Тоді у вас будуть гарно збиті завжди білки.
1/3 білків обережно щоб не впали вимішати з маком.
До сирноі маси теж обережно добавити білки що залишились.
Складаємо сирник.
На тісто вилити половину сиру.
Потім макову масу:
І знов сирну масу обережно по ложечці що не змішати слоі
Ставимо в духовку на довго, приблизно на 1 годину. 180 градусів.
Тим часом варим помадку.
3 ст.л.цукру
3 ст.л. какао
3ст.л. сметанки
Змішати, проварити 2 хвильки постійно помішуючи. Можна добавити одну ложку масла.
На охолоджений чи тепленький сирник вилити теплу помадку, тоді вона гарно покриє.
Тепленький смачніший
Моім діткам теж сподобалось.
Вибачайти за довгий опис.Він того вартий.