Щоденник звичайної домогосподарки "Мысли вслух"

Люди часто в своё оправдание придумывают разные пословицы, которые не отражают действительность. Наверное, чтобы почувствовать себя Богом.

3 симпатии

Люда, а щоб ви порадили мені зробити? Я тримала козу з несмачним молоком 5 окотів, тільки із за жалості. Робила аналізи коза здорова, я її купила ще козеням. Так мені її було шкода. Не один рік ми це планували. І не жалію зараз ні про що. Для мене головне, що різник був дуже професійний. Коза навіть не зрозуміла, що трапилось. Вона просто йшла гулять. А з вашого посту, я зрозуміла, що чим різать, то краще віддайте її кому небудь. А що там з нею робитимуть то вже не моє діло. Хто таку козу буде жаліть. А я не така багата, щоб на неї тратить кожний день до 1,5 кг.зерна і сіна також не мало, а молоко віддавати живності. У нас вона жила, як королева і це була у нас главкоза, і не потрібно мене судити, тому, що якщо повернути усе назад, я б поступила так само, як би мені не було боляче і сумно. Краще я сама швидко, чим хтось тягнутиме її волоком.

14 симпатий

Наташа, я ни в коем случае ничего не хотела сказать такого, что Вы посчитали, что я Вас осуждаю! Да и слова мои были не к Вам обращены, а просто в пространство. И относилось это исключительно к пословице.
Объясню, что я имела в виду. Человек совершает порой какие-то действия, которые противоречат с некоторыми взглядами или устоями. Но ему нужно оправдать свой поступок, поэтому он придумывает такие фразы.

Нет, Наташа, я не имела такого в виду. мало того, я тоже придерживаюсь такого мнения, что коз лучше убирать самостоятельно, если она Вам не нужна. Потому что в другом месте не известно как будут к ней относиться, будут ли так любить. Да и, зная менталитет наших людей, предполагаю, что попользуются, а потом зарежут или сдадут на мясо, причём это будет происходить не самым гуманным образом.
Своим сообщением я хотела сказать только то, что давайте не будем пользоваться кем-то придуманными фразами, а будем говорить своими словами о своих чувствах - если мне жалко, так жалко.
Извините, если задела Вас! Правда, не хотела этого делать совершенно!

5 симпатий

День 3

Сьогодні третій день, як я розпочала вести щоденник.Це дуже цікаво, адже с самого ранку уже плануєш свій день. Але в найближчі три дні ці плани буде планувать мій онук.:grinning:Так,як на ці дні я залишаюся з ним сама, думаю буде весело.:joy:

8 симпатий

Я думаю,що ви помітили,що я приймаю участь у конкурсі “Щедра коза 2018-2019” по умовах конкурсу потрібно взяти інтерв’ю у козовода і сировара. Я вибрала Наташу @Nata78. Саме інтерв’ю ви можете переглянути тут “Письменное интервью у козовода и сыровара.”

10 симпатий

День закінчився,майже нічого не зробила по господарству. В мого внучка Ванюшки були плани на бабусю ,в плані уваги до нього. Так,що бабуся сьогодні добре розімняла свої кісточки,застою не буде :joy:.Ванюшка бабусі масаж зробив в повний ріст. А тепер сопе у бабусі під бочком,сни споглядає :blush:. А бабуся на форумі зависа. Зробила лій,а тепер шукаю спосіб,як його зберегти,може хто підкаже у цій темі Хранение козьего жира.

10 симпатий

Он який помічник приїхав, а вона нічого не зробила по господарству. А після внукового масажу взагалі літати повинна :joy:

5 симпатий

День четвертий

Да Наташа @Nata78, помічник великий. Нічь правда для бабусі пройшла важкувато без мами,але дякуючи внуку зробила посліднє завдання конкурсу :joy:. Відео-конспектБюджетний козовник(нажимайте не на стрілочку,а на слова теплый козовник).Оля @olga79 і тебе вітаю з виконанням завдань :hibiscus::hibiscus::hibiscus::hibiscus::hibiscus::hibiscus::hibiscus:,залишилось діждатися табличку,щоб знать чи зарахувалися завдання. Буде обідно ,якщо табличка з’явиться в кінці конкурсу і якесь завдання не зарахують,а часу,щоб переробить не буде.

11 симпатий

Дякую! Взаємно! :rose:

2 симпатии

День п’ятий

Сьогодні п’ятниця і в нашому селі базарний день. Я сьогодні на базар не попала,бо в няньках ,коли б я мультики подивилась,та іграшками погралась :grinning:Кума жому мені купила по ціні 180грн за 20кг. Яйця сьогодні на базарі по 30грн.але їх ніхто не купує. З нашою зарплатою і цінами базар потрошку помирає.

Раніше базар був великий,люди ішли поспілкуватись та щось прикупити,пів дня проведеш ,а то і більше ,поки обійдеш,все роздивишся,а ще знайомого зустрінеш в гості сходиш. :coffee::coffee:А зараз уже за три години і базар роз 'їхався. :mountain_biking_man::red_car::articulated_lorry:Село у нас велике,красиве і саме голвне чисте .:partly_sunny::partly_sunny::partly_sunny:Ось як прийде весна сфотографую. В центрі села по обочині всієї дороги рози квітнуть,краса. :rose::rose::rose::rose::rose:
Скоріше б весна,а то одноманітність сум нагнітає.

12 симпатий

Скоро Наташа :wink:
Я все никак не выберусь в город за семенами … Пора уже про перец подумать , еще недельку и сеять …

Я ускоряю весну - посадила лук на зелень , на подоконнике :grin:

4 симпатии

Я сама вже чекаю,скоріше б сіять,окоти аж через місяць. Одна розрада ,що внука привезли хоть бабусю поганяє,щоб у хандру не впадала :joy::joy::joy:

2 симпатии

Точно,треба цибульку посадить. У мене залишилась одна дрібненька. А цибуля мабудь здорожчала? Дочка казала у них у Полтаві 22грн.:dizzy_face:

1 симпатия

У меня вся дрибненька идет козам. Ее бывает и мешок ,козам на всю зиму хватает.
В этом году лук получился мелкий , поэтому докупили на еду себе.

Севок ?

Казала у АТБ для їжі. Бо я перепитала,кажу може то посадкова,а вона сказала,що ні.

1 симпатия

Сьогодні готувала сирний супчик, мммм, який же він смачний.
В основу будь-якого сирного супу входять різні сорти сиру. Ідея супу полягає в тому, що в кип’ятку сир починає плавиться і надавати супу пікантністьі. Я наприклад використала просто плавлений сир «весела корівка(вершковий)» так, як мої козочки в запуску, то сир нажаль у мене купований, а не домашній. Також можна використовувати напівтверді і тверді сорти сиру, наприклад, пармезан, чеддер, швейцарськийш, але для супів швидкого приготування краще брати плавлений сирок, як я і зробила. Мій супчик має невелику кількість інгредієнтів, тому його легко і швидко готувати. При подачі на стіл блюдо добре поєднується з грінками з білого хліба чи просто хліба з маслом.
Смак цього супу здатний розтопити серця навіть найбільш сильних супротивників перших страв. Крім того, досить ситний суп, тому підійде на обід.
Суп також можна готувати на овочевому бульйоні без використання курки і м’ясного бульйону, тоді страва вийде менш калорійною, але моя сім’я любе з м’ясом. Саме з копченим м’ясом чи ковбасками мені здається суп стає дуже пікантний і має дивовижний смак і аромат.
Ось такий супчик у мене сьогодні вийшов.

25 симпатий

Ням-ням :heart_eyes: Ната нагадала, треба зварити…В мене всім до смаку такий супчик. Зазвичай варю на курячому бульйоні, а їмо з грінками.

3 симпатии

Сырные палочки в панировке

Закуска, быстро набирающая популярность в кругу ценителей пива, сейчас подобное блюдо можно заказать во многих российских барах, но самый лучших вариант – сделать его в домашних условиях.
Ингредиенты:
твердый сыр – 500 грамм;
мука – 200 грамм;
яйца – 3 штуки;
свежее молоко (вода) – 100 мл;
панировочные сухари (крошка белого сухого хлеба) – 100 грамм;
подсолнечное масло – зависит от сковородки.
соль, перец, другие специи – по вкусу.
К обычному светлому пиву лучше брать нейтральные сорта сыра без ярко выраженного вкуса. С темным пивом хорошо сочетается сладковатые или горькие сыры с пряностями.
Рецепт:

  1. Нарезать сыр небольшими тонкими палочками длиной 10 см и толщиной 1-2 см.
  2. Взбить яйца вместе с солью, специями и молоком (водой).
  3. В полученную смесь добавить муку и хорошо перемешать.
  4. Обкатать каждую сырную палочку сначала в яично-мучной смеси, затем в панировочных сухарях. Сверху можно посыпать кунжутом.
  5. Разогреть в небольшой высокой сковороде подсолнечное масло (слой масла минимум 6-7 см).
  6. Прожарить палочки 1-3 минуты, затем обвернуть их в салфетки, чтобы убрать излишки жира.
    Подавать горячими в чистом виде или вместе с зеленью и соусами, например, томатным, чесночным или грибным. Для приготовления чесночного соуса со сметаной достаточно смешать 250 грамм сметаны с двумя выдавленными головками чеснока и соком третьей части лимона средних размеров. Затем добавить мелконарезанную петрушку, соль и перец. Готовый соус разбавить кипяченой водой до консистенции кефира.
11 симпатий

Добрий вечір , а рецепт можна вашого супу , спробую дітям зварити , вони такі що супи не їдять , може сподобається

День шостий.

Сирний суп
Інгредієнти для приготування сирного супу:

  1. У мене філе куряче копчене, але можна брати і сиру грудку, і стегенця чи гомілочку, будь яке м`ясо, яке забажаєте.
  2. Картопля – 4-5 шт.
  3. Морковка – 1 шт.
  4. Цибулька – 1 шт.
  5. Плавлений сир – у мене 2 сирки «весела корівка(вершковий)»
  6. Сіль і перець за вашим смаком.
  7. Укроп - 1 ст. Ложка.
    Отже, все дуже просто, ставимо на вогонь каструлю з водою, коли вода закипить кидаємо картоплю, поки вона вариться нарізаємо кубиком копчене м`ясо, натераємо на терці плавлені сирки та готуємо зажарку. Смажимо цибулю з морквою. В суп також можна добавити, якусь крупу, якщо бажаєте. Коли картопля зварилася добавляємо лавровий листочок, кидаємо курочку та плавлений сирок і проварюємо ще 5 хвилин, щоб сир розтопився. В кінці солимо, перчимо і додаємо 1 ст ложку укропу ( у мене заморожений). Все, вимикаємо суп, закриваємо кришкою і даємо трішки настоятись, хвилин 10.
6 симпатий