Боїться приморожування, і сирості. Якщо порізали, обовязково в тепло, тоді рубцюється і лежить. І тирсою засипати в картонних коробках. Бананові ящики
Дякую Оля за поради . А перезапилити квітку гарбуза я не уявляю як : в гарбузів не помічала , а в кабачків ніби ще квітки нема , а плодик вже з’явився .Треба пошукати може відео є ,а то я геть на цьому нерозуміюся
Марина ,а рассада перца у вас в доме ,или в тепличке ? Я когда-то рано посеяла - так она таааак вытянулась ,пока тепло не настало (теплицы у нас нет)
То нижня завязь. Не запилиться - одвалиться.
Берете чоловічу квітку, без плодика і обриваєте пелюстки, а тим, що лишилося торкаєтеся приймочки в жіночій квітці з плодиком.
Ого ,яка я" темная" в цьому , спробую поморочитись . Це ж так можна збільшити врожай ? А ще можна так огірки "поженить "щоб більше було плодів ? Чи не допоможе ?
Вибачте за дурні питання
З огірками не все просто. Ті, що довгоплідні і партенокарпіки, при запилення стануть кульбачками- гітарками. А якщо звичайні, де є чоловічі і жіночі квіти то врожай вищий, але голландським зараз це не треба.
Оля , в доме. Раньше была на окне , западная сторона. Теперь мне муж отдает за ненадобностью многоярусную этажерку с подсветкой на каждом ярусе , сей не хочу. Планирую в этом году и огурцы посеять в стаканы.
А які там лампи?
Не втрималася, начиталася дівчат і ще дозамовила насіння І цибулька Кенді теж у списку є, і чотири вида гибридних дорогущих перця і ще багато чого. На пробу взяла гібридні помідори(хоч гібрид помідорів не признаю) з назвою Сашер F1, в описанні пишеться: “…Формирует более 23 кистей с общей урожайностью порядка 25 кг…” Не втрималася.
Практично все насіння Голандія і Франція. Страшно вже порахувати загальну сумму Тепер урожай просто зобов’язаний бути!
Светодиодная лента.
Тоді гулять -так гулять. Спробуйте ще Кітановські гібриди рожевоплідні. З того, що перепробувала сподобалися найбільше. Сашер розкручений, а так не вразив.
І рослини нормально? Який фотоперіод? Скільки бере електрики?
Як що не відправили ще замовлення, то дозамовлю А як що вже відправило, то почекаю наступного року
А який реальний врожай був?
Чесно кажучи важко уявляю 25кг з одного куща
До 10, не більше, а то і менше. Для того щоб 25 було, його треба безконечно кормити, тримати формування, щоб не загущувався кущ, і щоб не перетримувати пасинки. Я бачила в професійній теплиці голандські перці. Видовище неімовірне. Його так само треба годувати і формувати.
Мариночка, а какая именно, на сколько светодиодов?
Мы тоже хотим сделать такой стелаж, поэтому сейчас стоит вопрос какую ленту покупать?
Оля , до этого года муж выращивал сортовой табак для себя. Он такой нежный … Семена меньше макового зернышка, всходы …мизерные. Растюшки нежнейшие и при малейшем “косяке” сразу или падали, или гнили или совсем помирали. Такого освещения им хватало с головой. Особенно после пикировки.
Не меньше 12 -14 часов. Ночью выключали.
Вопрос непонятен. Какое количество потребляет или во сколько обходится грн. в месяц ?
Яка потужність установки? А скільки це буде коштувати, тоді порахувати можна, бо ж тарифи відрізняються залежно від спожитого
Оля , сейчас уточнила у мужа …
У нас этажерка 4 х ярусная , длинной 1.5 м. Ушло 10 метров светодиодной ленты + блок питания от компа. Мощность ленты 50W , но это слаботочка ( 12 вольт ) Это максимально , если светят все ярусы, можно включить и один и два и т.д.
Из опыта : одного метра ленты хватает на метр квадратный освещаемой площади.