Сімейне господарство "Мімоза"

Вітаю з поповненням, на сир та на масло!

2 лайка

Дякую :hugs:

Тільки мамка ще не зрозуміла, що робити треба ще й молоко, а не тільки дітей :joy::see_no_evil:

Трошки зовсім молозіва здоїла. Зараз вже трохи часу пройшло, то піду ще трохи здою дітям

4 лайка

З вдалим початком вас.
Нехай все і у всіх пройде без проблем. Молочка по-більше і щоб господині руки не боліли.

2 лайка

Вітаю з поповненням! Легких окотів!

1 лайк

Дякую, мої хороші :hugs: @snezka , @irina44

Дівчата, таке питання :thinking: Одна коза дивлюсь багато лежить останні дні 2 - 3. Сьогодні якось важкувато вийшла поїсти зерна. Щойно поклала сіно і дивлюсь за нею. Їй важко встати не передні ноги. Встала, але з трудом. Апетит добрий. Стоїть їсть і топчеться з ноги на ногу. Розумію що болять.

Срок на 5 лютого.

Чи можна вколоти Мелоксівет?

Можливо питання в копитах. Дуже відросли за час вагітності.

Може хтось щось порадити?

2 лайка

Кальцієва недостатність, краще вколоти щось з вмістом кальцію. Щоб не було парезу. І катозал, чи аналогі.

1 лайк

Шо? Глюконат кальцію?

кальфосет наприклад .

2 лайка

І обов’язково подавайте вітамін D3, без нього кальцій не засвоюється. Можливо проблеми саме у цьому.

4 лайка

Дуже слушно. Можливо, навіть просто вітаміну Д вистачить. Але краще разом.

3 лайка

У мене є людський Д3 в капсулах. Підійде? Скільки капсул якщо так?

3 лайка

Переступила через свої забобони та обрізала те страшне копито :see_no_evil: Стала на ногу одразу.
Але кальфосет всеодно вколю, на всяк випадок

1 лайк

аааа … так це просто копита переросли ?! Ну так звісно потрібно підстригти , бо раптом щось попаде під завернутий ніготь , та буде давити і боліти .

3 лайка

Гадаю що саме так.

Але перестрахуюсь ще й кальфосетом

2 лайка

Я своїм вагітним козам,на 4-5місяці, завжди вітамін D3 даю, саме людський. Тільки у пасмурну погоду, обо коли не гуляють. Дозування як для дорослої людини.

4 лайка

Цікаво :thinking: Лайма в минулому році не хотіла покриватися. Гуляла, але козлам не давалася. Я все ж таки її втримала та покрили і все одно не покрилася. В цьому році кітна, срок на завтра :hugs: ну мабуть ще не завтра бо на сьогодні не бачу, щоб збиралася. Але справа не тому. В неї змінилася форма вимені. Було шариком, а зараз витягнулося донизу і як на мене то таке як більше виросло ніж було. Не знаю чи я буду гарно вражена чи ні кількістю молока, але цікаво. Таке буває, щоб змінювалася форма вимені? Це буде 4й окот якщо не помиляюся

3 лайка

Дівчатка, а при нестачі кальцію воно болить чи просто слабкість? Бо вона лежить і потихеньку стогне бува :cry:

А як колола щойно кальцій, то танцювала капець :see_no_evil: насилу вколола

1 лайк

Прошло 4 години після того як вколола борглюконат кальцію. Джина встала! :hugs::clap::clap: Я вийшла глянути на Лайму, а вона кличе мене. Дивлюся, стоїть моя дівчинка! Слава Богу :pray::pray:
Треба проколоти дні 3 - 5?

Дякую, дівчата, за пораду! :hugs::kissing_heart::kissing_heart::heart:

9 лайков

Проконсультувалася з нашою Олею. У Джини предродовий парез. Сказала колоти кальцій меншими дозами, але два рази на день.
Роз’яснила, що матка готується до родів, виробляється окситоцин, а він зжирає кальцій
:thinking:

4 лайка