Да, не собираемся продавать)
Будем откармливать, растить её. Как ни как, впервые камерунский козлёнок в доме)
И на днях также может ещё одна камерунка родить, будет дом полный козлят пока не потеплеет)
Почитала тут статьи на тему выпаивания козлят. Этот вариант показался самым оптимальным, однако, как тут уже писали, оптимальный вариант для зимних козлят. У нас одни козлята родятся в начале марта, вторые в начале апреля. Уже начнется сезон зеленой травы и коз планируем пасти. Как быть с козлятами? У нас есть огороженная территория для выпаса, куда будем косить и наносить зеленую траву в кормушку. Мартовских козлят можно будет по приведенной в цитате схеме, месяц они будут с мамкой 24/7, а с апреля днем на улице с мамкой, на ночь коза отдельно. А как быть с апрельскими козлятами? Оставлять козу месяц в козлятнике с козлятами 24/7, не водить на выпас на траву? или может заводить козу с выпаса к козлятам: час на траве-два, пол часа с козлятами? Посоветуйте как лучше)
Я своїх кіз пасу разом з козенятами.
Всі задоволені.
Мої кози годують дітей тільки у сараї . Поскільки мають “лівчик”, який не дає малятам доступу до молочка. І тільки я вирішую, коли кого годувати.
ой а можна фото того лівчику?
Певно, це зручно, коли кіз мало. А якщо їх з десяток, то замучишься ті ліфчики знімать.
А чому не можна, щоб козенята були з козою місяць, як і зимою? Тим більше, що територія огорожена.
По темі скажу, що мені простіше, якщо точно знаю, хто з козинят лишиться. Всіх інших прибиратиму в 4-7 неділь
В нас це перший окот буде. Маємо три кози, дві з яких вагітні. Перша народить на початку березня, друга на початку квітня. Перших козенят буду вигодовувати ось по тій схемі, що вище приведена. Залишу собі одні дівчинку з помету (якщо буде дівчика). А ось з другим пометом виникли питання. Там теж буду залишату одну дівчинку собі. Взагалі думала, що в нас козенята будуть мінімум 2 місяці, а то й 3-4 місяці і тільки потім продавати їх. Думала повністю вигодованних та підрощенних продавати.
Кожен сам собі пробує підбирати зручну схему. Часто спробами та помилками) пробуйте, знайдете свою схему, яка підходить саме вам.
Я он завжди категорично проти була, щоб козенят під козами лишать, а цього року лишаю, бо не хочу звикати до них.
в мене мішані кози, спросу нема, а за 500-1000 грн випоєне козеня я краще сама з’їм
Можна не тільки фото, а й місце його придбання.
У мене всі кози їх мають, і зимовий варіант, і літній. Правда кіз у мене три, було чотири, але знаю людей у кого більше і теж мають цей предмет одягу.
Ціна не маленька, але служать довго. Я і мої кози дуже задоволені.
Девочки, подскажите.
В следующую субботу еду за козочкой. Нубиечка , 3 недели.
Молоком поить 3 раза в день в среднем по 250 - 300 грамм за раз.
Всё правильно ?
Нет, конечно, для нубийки 300 мл - это ни о чем. Хотя бы грамм по 600-700 три раза.
Спасибо Инна. Хорошо что спросила
Оливия первых дня три , съедала по 0.5 молока. Больше не влезало.
Сейчас после ночи съедает 0.7, днём 0.5, вечером тоже 0.7.
У Оливии стул ни как не наладится. Склеенные горохи или колбаски.
Съедает 0.7 за один раз, три кормления. + Сено и выпас. Комбикорм не хочет.
Может молоко убавить ?
Добрый день молоко я бы не убирала ,а по началу на траве стул может быть разный даже у взрослых коз .Такие мои наблюдения
Если совсем понос ,семена льна запарить и взболтать ,потом процедить и дать попить но немного ,лен сильно может скрепить .
Спасибо. Пыталась ее на выпас не брать, орет тАк, думала сердце разорвется у нее и у меня .
Козы такие сами орут ,в компании гуляют ,привыкнет желудок не переживайте ,если не сильно понос .
Поноса нет. Горохи склеенные либо колбаски.
На випас повинна іти після того як наїлася сіна.