Рассол для длительного хранения сыра

Подскажите пожалуйста ,в интернете увидела овечью брынзу, продавец утверждает что хранится 2 года при температуре 15 градусов.
Пожалуйста подскажите, с какой концентрацией рассола делается. Хлористый надо добавлять? И 15 градусов это не много?
Спасибо
По фоио она в сыворотке

1 лайк

Мне тоже интересно про рассол для хранения.
А то в основном это какая-то секретная информацию у кого не спросишь .

4 лайка

Провереный “бабушкин” способ - раствор соли такой, чтоб сырое куриное яйцо всплывало. Это где-то 20%.

3 лайка

І я вставлю свої 5 копійок. Пишу те що знаю. Але я не спец по бринзі з витримкою, бо вона мені не подобається. Вона дуже солона. А моя сім’я їсть краще недосолене чим добре солоне.

1. Бринзу потрібно витримувати у погребі і накривати не тільки кришкою бочечку а кладемо ще бажано з дуба кришку круглу деревянну на самий розсіл, щоб бринза не винирала з води.
  2. Розсіл для сира.
    Знайшла рецепт але не використовувала. Наразі тільки сухим посолом солю. Бо в розсолі літом бував сир слизький після просолу, але то був просто 20%.
    На 4л кипяченої води додаємо 5мл 6% уксуса( краще домашній яблучний) і 1 чайну ложку 10% розчину хлористого кальція.
4 лайка

я нашла в интернете, что хранится в 8% растворе.
поставила в качестве эксперимента 1 банку в подпол. примерно 12-14 градусов там
в рассол еще хлористый добавила. через пару месяцев узнаем, что там за зверь :smile:

1 лайк

Это очень низкая концентрация рассола, на несколько дней хранения.

2 лайка

ну значит куры будут счастливы :smile:

2 лайка

Свій досвід у рік 9% розсол в сироватці і получається верх солоніший структура тверда, не слизький смачний.Можна дать обсохнуть і взагалі смачніший стає.
температура ,стрїть у відерці на землі у сараї цілий рік як заложила так він нікуди не ховавсь ,зимою фуфайка зверху лежала а літом просто без нічого, до цього часу із троьох відерець на 5кг лишилось одне а то все розійшлось .(хлористий не добавляла) у відерце на росіл ложила тарілочку щоб не спливали от і весь досвід.

4 лайка

я правильно поняла, что вместо воды - сыворотка соленая 9% концентрации?

1 лайк

Да , можна і воду, але у сироватці бринза дозріває і смак набирає.
А коли купаєш у сухі солі края бринзи уплотняються апотім і сама із за цього ненада хлористий сама структура бринзи робиться твердою а якщо не держиш спочатку у солі до твердості вона ніби то непригодна і буде слизькою , випробувпла .
У 20% росолі дуже солона і тільки нада вимочувать.

2 лайка

спасибо огромное! :heart_eyes:

Катя,а перед тим як в розсіл на дозрівання ви бринзу солите чи в цей розсіл і все?90 грам солі на літр води чи на 900мл?

1 лайк

Бринзу витягую з солі струшую чуть, складаю у відерце і завчасно розведена сіль у одному літрі сироватки 90 грам солі і все, стоїть у мене уже рік даже чуть солонкувата але смачнюща визріла добре якщо підсушить то як твердий сир, менше солі ніяк не можна бо не буде стоять, у мене стоїть на бітонному полу в сараї, відерце з сиром прикриваю тарілкою щоб сир не спливав і не підпліснявів і на верх гарно кришкою прижала аж щоб сироватка виділялась з під кришки.

3 лайка

Тобто спочатку ви її добре обсипаєте сіллю ?Правильно?І скільки вона так стоїть ?

1 лайк

В мене стоїть три дні і перевертать нада хоть раз у сутки , шкірна стає дуже тверда як колодка тоді він готовий у закладку.
Так гарно обсипать крупною сіллю , не екстра ця сіль для посолу не годиться

4 лайка

В холодильнику 3 дні?
Дякую

1 лайк

Я так само робила, невеликі головки

3 лайка

Ні, на таці у кухні.

А якщо сир довго зберігається, то робила новий розсіл, та перекладала в нього.
Рекорд по зберіганню такого сиру був три рокі , сир став твердим , крихким, але такий же смачний.
Ми його завжди використовували у слати та часто пекли ліниві швидкі хачапурі, вони просто неперевершені з бринзою та кропом

9 лайков

Татьяна, ну вот теперь сразу и хачапури захотелось :smile:

4 лайка

Три дні при кімнатній температурі?Він не набере кислотності занадто?