П'яна козочка , незрозуміла поведінка

Прошу допомоги наших любих ветов … історія така : вчора моя подруга привезла больну камерунку до мене , бо не знає що робити … дівчинка першокотка , народила пару тижнів тому … різко відмова від їжі , тремор , походка п’яна , шатаєтся , дезорієнтирована , доходить до перешкоди та впирається головою . Вчора уколола їй пиростоп , мелоксивет , вітазал , залила горилки + олія . Сьогодні , поведінка кращя , вона поїла , жвачка є , але все так само п’янувата та впирається головою в стіну .
Що це таке ?

3 лайка

Це вже краще. Можливо інтоксикація і біль. А від чого - можна тільки здогадуватися.

Олю , а що підкажеш ще по одній : народжувати через тиждень , першокотка , вялая , постійно лежить і майже нічого не їсть , погляд потуплений … Їй також вколола пиростоп , вітазал , дала тимпанол , мелоксивет , селен-е та кальфосет .

Так, може бути бабезіоз. Давно вкололи піростоп?

Вчора в обід уколола пиростоп . Сьогодні наблюдаємо , а завтра скажу чи їй краще . Ввечері уколола В1 .

А сьогодні як вона?

Та що камерунка нормально майже , а та що вагітна - лежить , трохи скубнула сіна , півжменьки зерна , пила воду , але ходити не може - немає сил . Вколола їй В1 ввечері . Завтра зранку відпишуся .

Дайте їй цукор і дріжджі для підтримки,

1 лайк

Дала 10 г дріжжів та 1 ст. ложку цукру . Дякую за підтримку !

1 лайк

Олю , що ще можна зробити вагітній бідняжці ? Вранці дала столову ложку кальфостоніка , залила іммуногепатофіт з водичкою , уколола вітазал та аскорбінку 1 ампулу . Піднимаю козочку силою , але коли встає - йде пити воду . А потім знову лягає , бо ноги не тримають …

є у мене тіопротектин … :thinking: :face_with_raised_eyebrow: ну це якщо звісно був кліщ … а може і не було … бо нічого не міняється вже два дні .

І апетиту немає?

1 лайк

як підкладаю їй сінце та трохи зерна - пожує … але без апетиту…

Я би їй ще спробувала антибіотик, і так всякого різного - молока, сік з квашеної капусти, цибулинку, трішки алкоголю (як виявилось, кози дуже люблять спиртовий розчин хлорофіліпту, розведений з водою).

3 лайка

антибіотик якій можна ? окот через тиждень .

У мене ще така ідея виникла … що можливо її хтось з кіз сильно вдарив . :cry:

Тоді аналгін з дімедролом.

1 лайк

тилозин, амоксоцилін

1 лайк

Два дні колю тилозин50 , В1 , аскорбінку , вітазал , мелоксівет , сьогодні дала тіопротектин … коза без змін , апетиту немає ( нічого не їсть , сіно по травиночці , два шматочка яблучка , або три зернятки ) , самостійно не піднимається , а коли ставлю на ноги - жадно п’є воду . Хуже їй не стає , але і покращення не бачу . Зараз піду дам кальфостонік , заллю імуногепатофіт .

Що ж мені з нею робити … сіно - відмова , зерно - відмова , воду теплу мабуть літрів п’ять випила ( ну хоч капельницю не треба ставити ) … Півчашки манки увлажніла водою та ложкою викормила насильно . Козенята скачут в животі … а як народжувати будемо - не знаю . :cold_sweat: :sob: :scream:

1 лайк