Дівчата, в кого кози вакциновані від сибірки і чи є такі що переносили легко вакцинацію?
В Тернополі підтвердився випадок сибірки.
В міському зоокутку, у поні. Як говорять, що в нашій області вперше за останні 25 років.
Думаю про прививки для кіз, але пам’ятаю (тут читала) що кози її важко переносять… От і зважую всі “за” і “проти”, варто чи ні… Страшно…
З одної сторони… Мої кози не контактують з чужими тваринами… Але прочитавши яка ця хвороба є заразна то все одно страшно… Тим більше з карантину у зоокутку втікали тварини і гуляли по місту…
Пані Оля, @olga79 , що б ви порадили? Варто робити вакцинацію чи ні? Як би зробили ви?
Поки мене ніхто не примушує - я не поспішаю.
Ви ж не в самому зоокутку живете.
Ця хвороба страшна тим, що спори збудника неймовірно живучі у зовнішньому середовищі і цією хворобою хворіє в тому числі людина. Без лікування - смертельно, лікується антибітиками.
Щоб утворилися стійкі спори, вразливі бактерії мусять попасти на повітря. Тому ні в якому разі при підозрі не робиться розтин, а місце, де загинула і лежала тварина, дуже ретельно обробляється (адже є витіки кровянистих виділень з природніх отворів). Тварини заражуються з навколишнього середовища через травмовану шкіру і слизові (в тому числі через мікротравми ворсинок рубця, які присутні завжди).
Пані Оля @olga79 , щиро дякую за відповідь!
Значить буду ще більш обережною і уважною. І буду сподіватись що це був єдиний випадок який більше не повториться.
Ми можна сказати що й так живемо досить ізольовано з собаками і козами, а тепер тим більше собаки будуть домашні і невиїзні. ( А кози само собою теж)
Так, я про це читала, дякую за попередження. На рахунок цього я не хвилююсь, бо вже досить довгий час мої фінанси не дозволяють купувати собакам говяжі рубці і м’ясообрізь. Довелось перевести їх на курятину. Тому через харчування мясом потрапляння вірусу малоймовірне. Та і для зараження собаки потрібна велика доза збудника (якщо вірити опису в інтернеті, звичайно)
Доброго дня!моїм козам кожен рік роблять вакцину,все добре,но укол переносять болісно.Ще таке питання, чи є обмеження по молоці?бо я боялась дітям молоко давать з тиждень.
Немного напрягают след.информация из инструкции:
“Побочные эффекты:
У отдельных животных возможные поствакцинальные осложнения в виде повышения температуры тела, которая исчезает через 2-3 дня. При возникновении припухлостей на месте введения вакцины, животных выделяют из стада и лечат антибиотиками пенициллинового ряда и противосибироязвенной сывороткой.”
И
" Молоко от вакцинированных животных разрешается использовать без ограничения. Молоко от животных с поствакцинальными осложнениями обезвреживают кипячением в течении 2 часов"
Доброго дня! підкажіть будьласка як колоти ФАРМАЗИН 200,вага Хлої 35-36кг,в інструкції пишеться0,5мл на 10кг маси тіла,то мені потрібно 2кубіка?я правильно зрозуміла.Хочю проколоти бо кашель страшенний,сухий,наченає як кашлять аж задихається.Ще одне 3 Ноября погуляла,можливо кітна, можна їй цей препарат?І чи іншим козам та козлику можна проколоти для профілактики?
Це трішки не та тема. Я іноді колю в два рази менше від інструкції. І що значить кашель? Коли він зявився? Не всякий кашель так лікується. Я б навіть сказала - майже ніякий кашель не лікується фармазином.
От мене ще одне запитання про прививки мучить…
“Нобівак Rabies” по інструкції вважається, що після неї імунітет до трьох років. По собаках це не має значення, бо по законодавству обов’язкова щорічна вакцинація від сказу ( без уточнення яка саме стоїть вакцина). А от для кіз такої вимоги немає. От і думаю чи варто щороку вакцинувати і зайвий раз навантажувати організм кози? Чи може, все ж таки колоти раз у три роки? Або через два?
Дуже хотілось би почути думки більш досвідчених людей
Коли я це питання моніторила, то знайшла інформацію, що у жуйних імунітет до сказу не тривалий - до пів року. Тому планово практично не роблять. Тільки екстренно. Але для своїх влітку зробити, щоб на осінь був імунітет (пік захворюваності у хижаків) - то не завадить.