Потрібна ряска

Шановні форумчани! Знаю, що зараз мало людей пише на форумі, і скоріш за все зменшилася кількість читачів. Але, сподіваюся, що, можливо, хтось відгукнеться. Для наукового дослідження потрібні зразки ряски з різних водойм України. Ряска важливий вид в очистці стічних вод, та як корм, є плани створити колекцію. Якщо в когось є можливість зачерпнути трохи ряски з невеликою кількістю води зі своєї водойми і помістити в півлітрову пляшку, щоб там ще лишалося повітря і вислати по НП, я оплачу пересилку, то буду дуже вдячна. Восени можу поділитися лілейниками, якщо це цікаво. Важливо ще вказати локацію. Заздалегідь вдячна тим хто відгукнеться. Надсилати у Київ. Адресу напишу в особисті

3 лайка

Не впевнена, що в нашій калюжці є ряска, але подивлюся. Якщо є, звичайно, вишлю.

1 лайк

Буду дуже вдячна. Вона росте де є азот: стоки, добрива

У нас на ставку, вірніше на протоці після ставка, бобри зробили загату. Люди ходять туди по ряску.Попрошу діда-переселенця, або сама схожу. Оля, пиши адресу.

2 лайка

Дивно, але у нас на ставочку ряски немає. Сьогодні ходила дивитися. Очерет є, камиші трохи є, а ряски нема.

Вода чиста, азотних стоків мало

1 лайк

Добрый день. Еще актуальна тема ряски? только сегодня увидела сообщение

Так, звісно актуальна!

В нас теж була на ставках, тре спитати, чи є

Буду дуже вдячна