Шановні форумчани! Знаю, що зараз мало людей пише на форумі, і скоріш за все зменшилася кількість читачів. Але, сподіваюся, що, можливо, хтось відгукнеться. Для наукового дослідження потрібні зразки ряски з різних водойм України. Ряска важливий вид в очистці стічних вод, та як корм, є плани створити колекцію. Якщо в когось є можливість зачерпнути трохи ряски з невеликою кількістю води зі своєї водойми і помістити в півлітрову пляшку, щоб там ще лишалося повітря і вислати по НП, я оплачу пересилку, то буду дуже вдячна. Восени можу поділитися лілейниками, якщо це цікаво. Важливо ще вказати локацію. Заздалегідь вдячна тим хто відгукнеться. Надсилати у Київ. Адресу напишу в особисті
Не впевнена, що в нашій калюжці є ряска, але подивлюся. Якщо є, звичайно, вишлю.
Буду дуже вдячна. Вона росте де є азот: стоки, добрива
У нас на ставку, вірніше на протоці після ставка, бобри зробили загату. Люди ходять туди по ряску.Попрошу діда-переселенця, або сама схожу. Оля, пиши адресу.
Дивно, але у нас на ставочку ряски немає. Сьогодні ходила дивитися. Очерет є, камиші трохи є, а ряски нема.
Вода чиста, азотних стоків мало
Добрый день. Еще актуальна тема ряски? только сегодня увидела сообщение
Так, звісно актуальна!
В нас теж була на ставках, тре спитати, чи є
Буду дуже вдячна
Добрий вечір. сьогодні поїхала на Ірпінь подивиться, чи є ряска. Немає. Але років 10 потому її було дуже багато. Ще подивилась в озері Вершина в селі. Заросло камишом але ряску не побачила. село Жорнівка,
Цікаво, що її цього року скрізь не багато, або нема взагалі. Але якщо знайдуться десь колись зразки буду вдячна
Оля, отримала! Дуже дякую!