Полосата Хата

Ви писали, що хочете маленьких кіз. Звичайно беріть, все треба попробувать. Хочу порадити купити і дорослу дойну козу. Зверніть увагу на вимя щоб було об,ємне з гарними великими дойками( щоб легко було доїти). Це щоб погратися з сирами, йогуртами, морозивом.
А щодо садка, то кіз в садок пускати не можна. Кози від такого подарунка будуть в захваті, а от про сад прийдеться забути.

9 лайков

В нас так само. (Доречі ми з Харкова:))
В вольєрі чекає смачненьке (сиплю в миску трохи зернових). Вже через пару днів коза знає куди бігти, головне встигнути зачинити потім.
Звичайно було б мабудь зручніше прямий вихід з сараю. Але для цього треба було все перебудовувати.
Взагалі кози дуже розумні тварини. Вони дуже швидко вчаться

8 лайков

А якщо використати курник для 1 кози? Тоді вести не треба. Вони чудово в лаз навіть можуть вилазити, якщо зрозуміють

3 лайка

Ні, курник малесенький, і віконечко в ньому під курей. Нормальні двері курника теж виходять у двір.
Я сьогодні дивилася, в загороду з козлятника теж виходить вікно. Не засклене, закривається дверцятами з дощок. Ось думаю, може до зими збільшу його у висоту, і буде для кіз лаз. Поставлю їм місток з двох боків. В ширину мають пролізти. Якщо будуть камеруни, то й так проскочать мабуть, а якщо ні…)
Щось моя енергія вже мене саму лякає😁Хоч би не розвалити всю ту споруду… Таке все старе

6 лайков

Так у вікно вони пройдуть :crazy_face:

4 лайка

Дуже прошу поради з такого питання: скільки часу коза доїться , якщо її не покривати? В області продають недорого камерунку, залишилася остання зі стада, розпродали. Козі 4 роки, у квітні котилася третє. Чи має сенс брати, чи доведеться одразу шукати їй козла?

1 лайк

Мені здається, що так. А можливо вона і погуляна. І камерушки не зааненці, думаю роками не доїтиметься.

3 лайка

Навряд чи погуляна. Продавець сказав, віддав її мамі, а в тої звичайні кози. Ось зараз подумала, а якщо вона покрита там звичайним козлом, то може нормально й не розродитися?

1 лайк

Писали, що від нубів народжували

2 лайка

Це буде не зручно. Може раптово початися злива-дощ, вітер, заметіль. Щоб вам кожного разу туди-сюди не бігати, краще мати в вольєрі якісь будиночок-навіс, хоча б з трьох сторін закритий від вітру та дощу-снігу. Або забезперчити доступ до сараю, щоб могли сховатися від негоди.

5 лайков

Добрий день ,коза ,якій 4 роки не погуляна ,це кіт у мішку ,якщо був козел ,чому не спарували,а якщо вона у Вас не загуляє до серпня ,взагазі за моїми спостереженнями кози не по першому разу гуляють з серпня до кінця листопада ,може бути до грудня ,я покриваю до листопада своїх ,знайдіть ,якщо є біля Вас кітну (щоб вона у Вас народила ,але не первачку у порядної людини ,зараз є варіанти .Бажання придбати козу іноді засліплює разум,все обдумайте ,думаю знайдеться варіант для Вас .Бажаю знайти Вам свою красуню .А взагалі,у мене був випадок ,другий рік коза не може покритися,хоч інші все добре від того козла народили .Тому беріть не дуже стару ,хоча б після другого ,третього ,але пам’ятайте дуже рідко продають дуже гарно козу(або вона коштує нормально ) ,треба ще бути впевненим,що всю правду скаже продавець.Я купляла ,різні люди трапляються.але буває чесні люди,це теж завжди радість .Бажаю успіху.

5 лайков

Просто треба купити у форумчан. Бажано, в кого є сторінка, де висвітлюють події і життя своїх тварин. Можна подивитися на батьків, дідів та бабусь, дізнатися, хто як годує тварин, в яких умовах ростуть та живуть. Це вже буде точно не кіт в мішку.
Зайдіть на Козий рынок. Придивіться, може саме там вас чекає ваша мрія.
А от купувати з ОЛХ або Фейсбуку я б не радила. Може й пощастить, а можна потрапити в халепу.

9 лайков

Добрий день ,це точно ,буде добре і все зрозуміло з козой :rose:,тим паче з першою козою .

5 лайков

С новосельем!
Думаю, если даже найдете козочку на олх или Фейсбуке, прежде, чем покупать, можете здесь на форуме посоветоваться. Многие форумчане ушли сейчас на те ресурсы, там продают, и мы их можем знать. Но, по большей части, таки да, там можно сильно “попасть”.

4 лайка

доброго дня! Єх, були б ви ближче до Київа, віддала б двох камерунок, маму з доцею. Мама два рази котилася, доця ьуде перший раз. Мама гарна помолоку, не вибраковка, просто в цьому році практично всіх кого планувала на продаж, або подарувала, або довелося віддати на мясо. Самі різати не можемо. А стадо завелике для моїх немолоденьких ручок, Та й корма всі покупні, ну то таке,

7 лайков

Марина, ну, так камерунок можно и в ящике передать), они ж манюньки).
Если будет желание, так и возможности найдутся! Тем более, ты продавец проверенный и козовод с хорошей репутацией!
@Moyalapa , вот Вам и козочки!)
Кстати, как Вас зовут? А то не знаем, как к Вам обращаться. С началом войны на форуме убрали функцию имён.

5 лайков

Вітаю,я пишаюся вами,як ви знайшли сили і почали з нового будинку, життя в іншій місцевості.Ми були теж пвд Чепнівцями,жили там цілий рік,нам дали будинок на час.Слава Богу навіть безкоштовно.
Я казала своїм,давайте щось шукати,і починати там життя .Але не схотіли і на весну приїхали ближче додому до Харкова.Коли тихо і жити якось можна,але просто проживати життя без планів,без тварин,досі живу на сумках,мало що купуємо крім необхідного їжі тощо…Зараз посилилися обстріли,не знаю стихнуть чи ні,мої норм переносять,я іноді добре а на останій обстріл аж розплакалася.Мені народжувати в кінці лютого,а вони стріляють,та ще поруч біля пологових будинків і взагалі…Страшно.Кімнату для малюка не обставиш,бо купувати в чужий будинок щось не хочеться.І сидишь ото якось,хоч робота повернулася своя і все…

5 лайков

Анічка, не переживай за роди. В мене дочка рожала в серпні, в Київі, був дуже сильний обстріл ракетами, в родзалі вікна тремтіли. А унеї кесарево, вже розрізали, і тут почалося. Доктор відправил медсестрічок в бомбосховище, залишились анестезіолог, хирург, дитячий доктор та Юлькин чоловік. Зробили на телефоні голосно музику та під звуки розривів достали дитину. Поки зашивали, все закінчилося. А збили тоді ракету і уламки упали в сусідньому кварталі в двір дітячої полікліники. Ми і досі сміємся - Анка-пулеметчица родилась. Але тоді реально страшно було

12 лайков

Людочка, камерунки не настільки манюньки, великий ящик знадобиться, У мене досить крупні, з удоями більше 2,5 л. Це в порівнянні з великими породами вони малі.

5 лайков

Робили кесарів розтин в перинатальному в Харкові, за три дні було чотири потужних обстріла ( так співпало). Ніхто по бомбосховищам не бігає, це просто не можливо.
Але все ж таки імовірність прямого влучання не така уж велика, а у всіх інших випадках краще просто бути подалі від вікон, вийти в коридор (дві стіни). Звичайно, якщо є змога.
А взагалі немає сенсу накручувати себе. Ваші хвилювання відчуває дитинка. Швиденько народите і додому.
По собі можу сказати, що важко перший місяць після пологів - гормони, природнє хвилювання за дитину, ще й накладається війна. В мене сльози були майже не щовечора. Ось тут вже потрібна підтримка чоловіка, близьких.
Жодна мати не бажає, щоб її діти росли під час війни, але це був не наш вибір, так сталося.
Маленька людина приходить в цей такий великий і незрозумілий для неї світ. Їй звичайно страшно. Мати - єдина знайома для неї людина. Ви повинні дати своєму малюкові захист і впевненість.
Так що ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ …. І тільки на це треба настроюватися.

13 лайков