Питання до знавців

Доброго дня. Я 3 тижні тому купила козлика на племя. Зааненця. Та він як почав з першого дня так і вже 2 тиждень поносить. Давала таблетки щоб скріпили. Наче допомогло. Та він якийсь вялий і живіт як барабан. Може глисти??? Допоможіть що робити, адже кажуть до пів року ніяких препаратів.

Ну, это Вас дезинформировали. Препараты давать можно, но нужно понимать зачем. Какова причина поноса у Вашего козлика. Если он с ним уже приехал, то есть вероятность, что завёз с прежнего хозяйства. Попробуйте поговорить с предыдущими хозяевами, был ли понос у него ранее.
Сколько козлёнку, как и чем его кормили? Когда глистогонили стадо и его родителей? Что он ест у Вас? Как он ест? Есть ли аппетит?

6 лайков

Заварите кору дуба , можно в аптеке купить и поите козлёнка до выздоровления , можно сено заварить , залить кипятком настоять и выпаивать .

2 лайка

запарьте сено - и давайте пить - помогает сто процентов

2 лайка

Доброго вечора. Козенята у попередніх власників за їх словами не поносило. Та коли я спитала за глисти то сказали що колись мамі гонили. В нас в районі козами мало займаються тому все самі і з допомогою нету. На зараз у нього такий стан.
Воно має гарний апетит, але скрипить зубами. П’є з охотою. Та молока вже не даю бо від нього йому різко зле. Їсть сіно, пасеться, дерть з біовітом даю, варила дубову кору, не допомагало, прокололи антибіотики. На деякий час стало йому легше. Та він ослаблений і погано йде. Інколи його заносять і він падає. Мені його дуже шкода, дивиться страшно. А що робити не знаю. Ветлікар сказав що це швидше за все глисти та він не рекомендував гнати їх до пів року бо може не витримати печінка.
От я не знаю що це має з нього вийти? Я купувала і планувала ним кізок своїх покрити. А тепер що робити?

Моя стратегія по боротьбі з поносом у козенят.
Якщо є аппетит, то:
Годувати тільки якісним сіном (до появи горошків). Потім поступово переводити на траву.
Вода у вільному доступі (якщо не обпивається).
Дерть пару столових ложок на день обов’язково с кальфостоніком або біотаном.
Молоко по 100-150 мл 3-4 рази на добу. Як понос припиниться - збільшити поступово кількість молока.

Глисти прогнати треба. Пару днів дієти - і женіть. Можна суспензію альбендазолу.

3 лайка

Дякую дуже, спробую. Дам знати що вийде. Завтра скину фото козеняти, може хтось щось більше побачить і підкаже.

Ще бажано вік і вагу вкажіть.

Возможно это кокцидиоз. Вы бы написали ветам, что конкретно из антибиотиков кололи, дозу, количество инъекций.

Анна , так вет и отвечает постом выше. :wink: Вы наверно невнимательтны , это Оля @olga79

Марина, я видела ответ Оли, но не поняла что именно кололи. Антибиотики -понятие растяжимое и не все понимают как правильно их колоть. У клиентов сталкивалась с тем, что под лечением антибиотиком, считали пару разовых уколов и ждали ответ. Или говорят, что ставили капельницу, а на деле прокапали физ.раствор, надеясь на чудо. Наверное правильние будет сразу указать - кололи: цефтриаксон -1 раз в сутки, 1г. 5 дней подряд.Тогда картина будет ясней.

2 лайка

Если есть аппетит - я не применяю антибиотики.

Апетит є, але в нього сильна слабкість. Колола Амоксицилін. 3 дня по кубику. Полегшення було тиждень а потім все стало знову погано. Запросив і погано став рухатись. Не знаю чи вижеве. Майже не ходить, а як ходить то хоче падати, рухи не впевнені і кволі. Йому 2 місяця з половиною.

Просто дуже запущений випадок. Без кальфостоніка мало шансів.