Хочу навчиться сама розрізнять курочок і півників, щоб лишніх півників не кормить. Учусь учусь і одні двойки. На фото я відбирала курочок, уже помилилась. Значить півників хватає, бо в мене ще дві клітки. Буду слідкувать, хто закричав той і півник ![]()
По окрасу не определяются самцы и самочки! Только под хвост смотреть нужно! И то бывает не понятно у некоторых.
Наташа, как твои дела с перепелками?
Нема в мене вже перепілок, я ж заводила без доооозволу. А так мені дуже сподобалось їх держать. Сидять у клітці, мовчать, яєчка несуть. А яйця які смачні, в мене внучата з таким задоволенням їх їли. А син ногу був поламав в двох місцях, то я йому давала кожний день нащесерце по три сирих яйця.Тільки корм важкувато підібрать. Коли купований, то зовсім проблем не має, а от свій важко підібрать.
Ох и вредный муж у тебя
![]()
Каким ты кормила?
А клетку покупала или сами делали? Поилки нипельные смотрю
Дивилася ютюб і робила по ньому. Але постійно треба годувать одним, тільки переходиш на інший перепілки дві неділлі не несуться, привикають до нового корму. А так сподобалось їх держать. Ну тільки багато більше не буду держать, бо в мене було більше 100 шт. Ну зате тушонки назакривала, м’яско також смачне. Ну невеличка пташка, ну і не обжираться м’ясом, зате на шлунок не важко.
Клітку робив чоловік, а от поїлки ніпельні купляла. З ними дуже зручно і водичка чиста.
Нічого, зате протів козочок уже нічого не має, навіть козлика дозволяє. Так буде із м’яском, слідуючий сезон без м’яска побудемо…
Я тоже уже давно заглядывась на перепелов. Меня только останавливает то, что надо постоянно обновлять стадо и соответственно заниматься инкубацией.
Меня тоже трошки пугает, но не останавливает
Хочу попробовать что к чему, а там видно будет и с инкубатором. Инкубатор вещь не дешевая
А чому постійно обновляти ? Курочки несуться рік нормально - якщо немає несприятливих факторів для них. В нас інкубатор самий дешевий -квочка (якщо не для масштабного розведення ) без прибамбасів , із своїх яєць вихід був гарний (відрегулювати температуру тільки треба ) . За два місяці виростають. Єдине що напрягає - потрібно купувати корм.
Я вже починаю роботу з чоловіком про перепелів , і вже наполовину домовилась з ним що їм бути , тільки я згодна ,а він ні ![]()
![]()
Оля, каким вы кормите?
Осталась еще совсем чуть-чуть – договориться со второй половиной
![]()
Ох уж эти половины)) им бы только повредничать
Таня, в нас зараз немає перепілок - нема де тримати . А кормили для перепелів несушок, здається " калинка " ,але можу помилятися, бо це було чотири роки тому , і в асортименті він був один в нашому районі . Але пробували робити самі - взагалі не неслись ,можливо неправильний рецепт був , то ми їм молодняк кормили.
Бачила десь ви писали про клітки . В нас була із старої книжної шафи - чоловік поробив їм ячейки із сітки ,на 4 курочки і петушка .мабуть три чи чотири поверхи було , між ними клали вагонку пластикову ,якраз по ширині (для какашечок) , гарно миється і легка ,але чистити треба кожен день. А брудер теж зробили із такої вузької шафки (пеналами називали) , поклали горизонтально - два відділення ,для малюсіньких менше , туди лампочку в баночку з піском в носочку , і краса . Ну це в нас такий варіант кліток був - меблі старі були , а грошей ні ![]()
![]()
![]()
.
Ой! Было бы желание
Думаете мы что-то сооружать будем фантастическое? Ага, щас. Что сгодится, то и пригодится ![]()
Вот девченки, не поверите, ехала вчера по городу мимо мусорки, а там выбросили старый шкаф, при чем, в разобранном виде, уж как я заглядывалась! Думала как раз про брудер ![]()
Там такие полочки одинаковые, и не большие, и не маленькие.
Да только мужик какой-то стоял и прицеливался уже, как их унести.
Правильно! Чего добру пропадать ![]()
А мы клетку потом перепелиную из шкафа ,стоявшую без дела ,переделали для курей в ящички под яйца ![]()
. В общем ламаем да строим …
Тема ещё открыта? Из старых шкафчиков брудеры получаются замечательные, немножко только доработать. Для любой птицы.
А можно подробнее? И фото желательно.