Осторожно мошенники! Реальные истории и советы, как не попасть на крючок

Хорошо, что вовремя сообразили, иногда можно на автомате производить какие-то действия, не обдумывая, тогда бы точно обчистили.

8 лайков

Вот на автомате и начала делать, а потом дошло :sweat_smile:

3 лайка

Розповім і я вам як хотіли мене розвести шахраї. “Купували” камерунку Шахо. Телефонує мужик, розпитує про козу, все йому підійшло, жінка дуже хоче. Каже - до шостої вечора скине гроші на карту з фірми, написав якої. Домовиться за доставку і зранку на другий день приїде машина. Я казала, що заочно купувати козу не діло. Жінка вечером подзвонить, ви всі нюанси їй розкажете, але з Франківська не поїде спеціально -відповідь. Я сказала що назад козу не візьму, щоб претензій не було. На тому і порішили. Скинула номер карти та призвіще з ім’ям.
Десь після п’ятої вечора дзвінок з приватбанку (номер дніпропетровський):на ваш рахунок поступила сума(домовлена з покупцем), зайдіть в приват 24 і так як то переказ від юридичної особи треба підтвердження платежу. Я зайшла в приват, в меню по рекомендації співрозмовника і вискочило повідомлення : що з вашого рахунку буде списано таку-то суму, підтвердіть платіж . Добре що я прочитала а зразу не підтвердила. Я кажу- тут щось не те, написано не про зарахування, а про списання грошей. На що мені відповів співрозмовник що так має бути.
Я відключилась і подзвонила на гарячу лінію банку, заблокувала карту і зв’язалась з оператором. Виявилось що ніхто з банку до мене не телефонував. Потім пробили номер - розвод.
Висновок зробила для себе: давати для розрахунку третім особам лише номер інтернет-карти (вона в мене є,доречі), закидати на неї гроші перед платежем при потребі.
Яким чином вискочило в приваті 24
повідомлення про списання платежу не розумію, можливо шахраї банківські працівники, важко сказати. Підключила в відділенні банку страхівку від шахрайства за 29 гривнів в місяць.Карту поміняла.
Ось така історія.

15 лайков

Активно мошенники активизировались, дальше больше. Ужас.

2 лайка

Не пройшло і місяця з Вашого повідомлення, але я забула про цю історію з нашими проблемами. Тільки но дали об’яву, як звонить чоловік з Франківська. Все теж саме: до шостої гроші, зараз скину з якого підприємства, завтра приїде машина. не дуже й то про козу розпитував. Тю, питаю, у вас в Франіку вже всі кози закінчилися?- ні, але ця дуже сподобалася. І як завжди- кажіть швидко карту, бо в бухгалтерії і ТД. Я в гуглі знайшла це підприємство, але маленька відмінність в одній букві. Ну і ближче до 17 дзвінок “сотрудника” банку з Дніпровського номеру. Ля- ля- пополя- очікуєте?- зайдіть в Приват24. Ні, не можу зараз, кажу, передзвоню пізніше. І тут до мене дойшло, що звонив він на номер, який в банку не світиться.
Будьте пильними.

13 лайков

До мене теж він сьогодні дзвонив. Говорив те саме що й вам. Ось його номер тел. +380981919859. А це “номер банку” 0567550605

5 лайков

Мені дзвонив з іншого номеру. Тому треба бути пильним

2 лайка

А от мені прийшло повідомлення що до мене прямує посилка на Київське відділення а я в селі.
Оплатить онлайн 2640

2 лайка

А я попалась на венгерське яйце Знайшла на олх павла який продае інкубаційні яйця по 14 16 грн одне замовила80 шт а курчат в інкубаторі вийшло аж 29 тай не всі 2 породи як я замовляла Коли я стала говорити що вони ж мають проходити провірку на заплідненість то він сказав що ніхто нічого не провіряе що набрали те продають.а рішити ваше питання може тільки начальник0678387488 а той за3 дні трубку не взяв і цей вже викручуеться щонеможе нічого зробити тел павла0968436801

1 лайк

Яйця на олх купувати - дармове діло. Зважайте, це завжди викинуті гроші. Є групи у вайбері, Сергія Носенка та Олександра, приізвище не знаю. От там дійсно, угорське яйце та і вивод гарний.

2 лайка

Не підскажете як приеднатись до них в групу бо я ніякий спеціаліст по цьому ще по номеру телефона я можу добавити собі в вайбер і все…

Напишіть мені в осоисті номер, я вас попрошу добавити. Але в цьому році будуть вже лиш бройлери рос 708. А все інше на наступний рік. Я брала в нього бройлера, голошийку і муларда. Оплод і вихід курчат норм, а от муларда я запорола, із 40 шт було 10 неоплод, але вилупилось аж 4 штуки десь я прогавила оприскування з провітрюванням і загубила кладку.

1 лайк

И мне кидали звонили… Я выставила на продажу козу. Звонит один говорит для ребёнка купить хочу но оплачу от юрлица сегодня, а завтра машину пришлю забрать. Ну хорошо думаю, какая мне разница. Через часа 3 звонит мне “сотрудник банка” говорит деньги зашли но карта для соц выплат не подходит, надо другую, називаю ему номер карты, он верефикацию проводит. По сути он должен был спросить кодовое слово но начал спрашивать прибл остаток на карте, срок годности карты, где выдана… И потом спрашивает CVV2… Типа чтоб проверить правду ли я говорю. Я удивилась, так как номер карты+срок карты+CVV2- это покупки в интернете ещё ранее выведал приблизительный остаток…говорю фамилию свою скажите и имя я в банк сейчас позвоню и узнаю кто вы такой так как вы права не имеете спрашивать этот код. Он спокойно без эмоций назвал фамилию и я положила трубку. Тут звонит “покупатель” я перевёл деньги вам должен был сотрудник банка позвонить, говорю-" ваш сотрудник спалился, никакой он не сотрудник банка" . Тот начал орать:" я комиссию оплатил, верни мне мои деньги!" говорю я сейчас в банк позвоню и узнаю были ли поступления… В итоге карты обе пришлось заблокировать и перевыпускать…

7 лайков

Мене з карточками не обмануть бо в мене карточки немае і я ніяких операцій не провожу з ними хоч з цим добре :

1 лайк

Повідомлення смс від Нової пошти? А трек-номер Ви не перевірили на сайті НП?

1 лайк

Так прийшло спочатку що прямуэ а потом що прийшла і ще одна напоминання що платне зьерігання.
Ні я нікуди не заходила і не шукала бо посилок не відкого не чекала а головне платну не заказувала на таку суму .
Я плачу через банк і у суідній посьолок бо наша нова по та закрилась ще на початку війни.

2 лайка

я б позвонила на гарячу лінію НП може десь чекають цю посилку там би розібралисьВ мене так було

3 лайка

:zap:Увага! Хакери маскуються під благодійні організації, українські банки та заманюють людей на “грошову допомогу”

Держспецзв’язку попереджає про розповсюдження шахрайських публікацій із пропозиціями отримати соціальні виплати для українських біженців. Зокрема – нібито від Червоного Хреста України.

:warning: Для отримання допомоги шахраї пропонують перейти за посиланням та ввести дані для входу в онлайн-банкінг, які зрештою потраплять до злодіїв. При цьому зловмисники використовують фішингові сайти, які імітують сторінки популярних українських банків.

:heavy_check_mark:Щоб не потрапити на гачок шахраїв, фахівці рекомендують:

:small_blue_diamond:довіряти тільки офіційним ресурсам (офіційний сайт платформи єДопомога – https://aid.edopomoga.gov.ua/),

:small_blue_diamond:не вводити реквізитів платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах,

:small_blue_diamond: у разі помилкового введення даних на шахрайському вебсайті – негайно заблокувати платіжну картку,

:small_blue_diamond:дотримуватися правил фінансової та кібергігієни.

Джерело - Держспецзв’язку

TelegramFacebookСайт

6 лайков

СРОЧНО!:red_circle::red_circle::red_circle:Хочу предостеречь от мошенников в Беларуси! Пост будет о сене. Нашла объявление о продаже хорошего сена в тюках,на фотографии в объявлении сено хорошее. Цена в объявлении 200р Тонна,Указано что укос 2022. Позвонила,оказалось что цена нового укоса 250р Тонна. Сказали сено свежее,только высушенное,ароматное. Хорошо высушенное! Сено разнотравье. Я несколько раз переспросила точно ли сено хорошее,точно ли там не будет никакой гнили и точно ли оно сухое. Сказала что мне для коз и плохое они есть не будут. Перед привозом было отправлено контрольное фото сена мне на Вайбер,на фото оно нормальное.

В итоге привезли мне «сено» если его так можно назвать. Начну все по порядку.

1. Привезли они сено ночью ,тянули весь день,кормили обещаниями. По приеду сено в прицепе было все в земле и местами пахло гнилью. Есть несколько фото сделанных мной. В самой машине с виду было нормальное сено. Мы им объяснили что нам нужно нормально проверить качество сена и предложили подождать до утра. Предупредили что ночью может быть дождь и сено в прицепе нужно накрыть тентом. На ночь сено в прицепе они оставили открытым под дождем,а сами уехали. Утром я сняла видео качества этого сена. За ночь оно бы даже под тропическим ливнем и снегом не превратилось в то чем оно являлось. Приехали они опять утром. Сперва хотели впишнуть нам из прицепа. Мы решили посмотреть какое сено в самой машине. На первый взгляд там сено показалось нормальным. Пахло приятно,снаружи было сухое,мелкое,красивое. Мы его взяли. Сено в машине под дождем ночью не лежало. А теперь ВНИМАНИЕ!

На следующий день сено начало греться и преть. Мы решили разобрать пару тюков. Внутри вперемешку с сеном оказалась самая настоящая трава! Не просто и не только трава (земляника,листья,крапива,пни,ветки,мелкая крошка)! Сено с самовысушенной прошлогодней лесной гнилью. Снаружи сухое,хорошее,а внутри мокрое и с землей! Когда я говорю с землей это значит именно с ней! С кусками вырванной земли! Как так можно? Сколько сено покупала никогда такого не было!

Есть видео и фото товара и аудиозапись разговора с продавцом.

Местонахождение Между ЛИДОЙ и ДЯТЛОВО! Бородатый мужик лет 35, нерусской внешности, ездит с женой. Не берите у них! Или хотя бы проверяйте! Разваливайте тюки перед покупкой!

5 лайков