Это даже не мошенники, а просто плохой продавец. Поэтому предпочитаю брать у проверенных.
Всегда говорю, что если плохое повезете обратно, и ни каких предоплат.
На вашем месте просто отправила бы …
Такі “акції” надсилають шахраї.
Прохання не відкривати подібні повідомлення. Про всі акції та розіграші Нова пошта завжди інформує клієнтів на сайті або на офіційній сторінці у Фейсбук.
На офіційному сайті є поради, як уберегти себе від шахраїв:
Бережіть себе.
Поработала на свою голову с интернет магазином БЕЛВЕТ.
Не рекомендую никому с ним связываться! Обманули, вместо 100 мл флакона прислали 10мл. В заказе было всего два наименования. Так вот, отправляли с разных городов, пришлось заплатить за доставку дважды… Если бы предупредили, никогда бы там не заказывала! Это при том, что еще и цену на препарат увеличили на 100 гривен сходу. Надо было срочно, согласилась и на это, хотя на сайте цена не исправлена до сих пор.
Контора - мошенники!
100% (99.9999%) що такого розплідника не зареєстровано у жодному кінологічному клубі. Схема не нова: шахраями створюється привабливий сайт з фоточками (зібраними у мережі інтернет) красивих цуценят модних порід. Ставлять привабливі ціни, дешевші ніж зазвичай такі собаки коштують. І все. Беруть передплату за неіснуючих цуценят і зникають.
Наразі обидва їхні сайти не працюють. Значить скоро з’явиться новий подібний сайт з іншою назвою “розплідника”.
Запам’ятайте! Ніколи заводчики, розплідники не продають цуценят у інтернет-магазинах. Власне, як і кіз)
Сьогодні мені зателефонували з 050 ніби то з ПриватБанку , і говорили що хтось хотів 4 рази знять кошти на карту Соколовського Олега і випитували коли і якою сумою я розраховувалась і яка сумма на карті, я зрозуміла що це шахраї і взагалі на всі питання стала відповідать що не помню , стара я і пенсія маленька і взагалі нічого не розуміюсь, кинули трубку , звонила дівчина.Я номер щаблокувпла і видалила бо щоб передать оператору у приват дозвониться важко.БУДЬТЕ УВАЖНІ.
ЖОДНИХ ДАНИХ ТЕЛЕФОНОМ!
Шалених обертів набирають шахрайські схеми заволодіння грошовими коштами громадян через використання телефону та інших електронних засобів зв’язку.
Це можуть бути як списання коштів з банківських карток, заволодіння профілями в соцмережах, так і навішування кредитів, які людина насправді не брала.
Розкриття таких злочинів є дуже і дуже проблемним.
Повернути вкрадені кошти майже неможливе.
Шахраї не цураються поцупити пенсії, дитячі чи військові гроші.
Жодної моралі!
Золоті правила безпеки:
-
Ніколи, за жодних умов не називайте телефоном свої особисті дані та паролі будь-кому, навіть представникам банку, фінмоніторингу, правоохоронцям, соціальним співробітникам, представникам мерії, волонтерам і т.ін. Більшість цих «офіційних представників» насправді віщають із місць, не таких віддалених, де козам роги правлять.
З’ясуйте лише суть проблеми, точну назву організації, посаду і ПІБ «спеціаліста». Беріть паспорт і рушайте туди особисто в організацію для вирішення проблеми. В крайньому випадку, шукайте офіційний сайт та телефонуйте туди.
-
За жодних умов не переходьте за посиланнями (link), які надійшли Вам на електронну пошту, СМС або месенджер, тим більше, з незнайомих адрес чи номерів. Там може приховуватися сайт-клон, який з легкістю заволодіє всіма вашими паролями, а шахраї знають, що з ними робити.
Робіть скрін-шот (фото) такого повідомлення та рухайтесь за інструкцією, викладеною в попередньому пункті.
-
Ніколи не переходьте в спілкуванні в спілкування поза межами офіційних додатків (OLX, Приват24, Нова пошта і т.ін.). Перехід за межі додатку дозволить відправити вам вірусне посилання з попереднього пункту.
Всі фінансові спілкування здійснюються ВИКЛЮЧНО через офіційний додаток або безпосередньо в організації.
Доречи, не так давно я і сам став жертвою шахраїв з ОЛХ, перейшовши за «лівим» посиланням.
Бути добру)
Адвокат Ігор Бузовський
Пост попередження. Про Приватбанк.
Будьте дуже обережні!
При можливості взагалі не тримайте грошей у цьому банку, а кредитки виставіть на “0”.
В моєї мами з її кредитної картки, хтось закордоном списав собі більше аніж 2 000 грн., взагалі без жодних підтверджень по телефону (це знаю точно, бо прив’язаний мій тел. номер до банку, спеціально, щоб маму не могли обдурити). Причому, ця картка ніколи взагалі не використовувалась для покупок в інтернеті. Ніколи і нікому не давався номер картки, картка у мами. Ніяких гостей, ніхто її не міг бачити і т.д. Те що гроші було списано день перед цим побачили випадково. Коли зайшли вечером у неділю в додаток приват 24 оплатити рахунки. І тоді з понеділка почалась ця епопея з банком.
Єдині операції це роками щомісячні комунальні платежі за світло, газ, інтернет і мобільні телефони батьків. (які я робила сама, як і час від часу поповнювала мамин рахунок із своєї картки, дистанційно). Все!.. Яким чином аферисти могли дізнатись інформацію що міститься на звороті картки і яким чином банк це пропустив - загадка. Від понеділка тепер геморой з заявами в банк, поліцію і поїздками туди сюди… Витрати на пальне і нерви - банк тим більше до уваги не бере…
Плюс, ще невідомо чи ми виграємо… А в поліції говорять, що таких випадків дуже багато. Навіть батько одного працівника поліції постраждав. Але там за три дні гроші повернули на карту… Чи вдасться нам щось добитись - поки невідомо…
Оттаке кіно… Для себе я зробила висновки що невідомо де і чиї дані гуляють. Буду завершувати користування банком до мінімума. Щоб жодна копійка особистих коштів не зберігалась там більше одного дня. А на кредитці вже виставила “0”…
П.С. Забула сказати, що моя мама знаходиться в Україні, вдома, і за кордон не їздила років двадцять, так як і я. Крім цього вона постійно вдома, бо майже не може ходити. Але все одно доводиться доказувати що це не її платіж… Хоча він був проведений в Америці…
Я чаще всего ставлю пароль “пароль”,хах
Додаю закінчення цієї історії.
Після нашого довгого очікування поки банк і поліція проводять розслідування справи, нам пощастило. Декілька днів назад банк повернув гроші мамі на картку. Чекати довелось майже 2,5 місяці. За цей час ми були змушені погасити необхідну суму грошей які зникли - щоб банк не нарахував ще й відсотків за вкрадені гроші. А лише тепер, без жодного сповіщення, смс, пояснення зі сторони банку чи елементарного вибачення, в режимі повної тиші, гроші були нараховані на картку.
Але краще так, аніж ніяк. Тому, якщо у вас раптом трапиться подібна історія - намагайтесь добиватись правди, не опускайте рук і добивайтесь повернення коштів… І зважте всі за і проти- чи варто в банку на картці зберігати гроші…
Всім миру і добра!
І нехай на вашому шляху не трапляються жодні шахраї і аферисти.
Як ви думаєте , хотіла купить блендер а воно через розетку і дає посилання на роумінг щоб я зайшла і відкрила , я щось запанікувала і вийшла а воно все время скидає значок( ! )
І знову щоб зайшла в роумінг .
я вчора на сайті робила замовлення на міксер а цілу еіч були оці посилання.
Повинен був телефонувать оператор про оформлення товару , звонка так і не було.
За товар де сума 1999 то уже 2000 де сума 3499 теж округлена і кінечної впртості не указано
Вся переписка що я з нею переписувалась пропала осталось тільки це.
І ще при оформленні адресної доставки У них значиться старий район а в нас зараз інший і вони його не знали , можливо це важливо. І сказала що відправка буде аж у понеділок. мене щось все це насторожило і стараюсь не відкривать їхні ссилки і так як в тумані я чи це шахраї чи я занадто себе налаштувала і через сайт нічого не купувать.
Добре те що я оформляла адресну доставку з оплатою на місці і грошей я їм не перераховувала.
У мене пошук завжди через гугл. Замовляю також через пром юа ніколи такого не було.
А Розетка мені в довіру не увійшла. Колись щось хотіла замовити, довго вони мені реклами скидували. На цьому все і закінчилось.
Ну я поняла що нарвалась на шахраїв в вчасно зупиниламь не влізла в роумінг а це як мені сказали заграниця і мені туда входить неможна ( ТАБУ).
Уже пройшли сутки а так мені і не перезвонив менеджер, нада їхать у магазин і куплять з магазину і без обмана і розводняку на гроші.
А я завжди оплачувала товар через банк і на нову почту а тут мені підказала Таня Бровпрчанка що можна на адресну доставку заказать і провірить товар а потім тільки оплатить, щитай вона спасла мій гаманець.
Посилання на роумінг продовжується але зателефонував менеджер і сказав що доставки за домашньою адресою не буде не хочуть кататься, правда це чи ні але добре хоть гроші цілі, прийдеться заглянуть у епіцентр.
У шахраїв знову нова схема. Скопіювана з ФБ, мова оригіналу
Любі друзі
В ці непрості часи у мене сталася неприємність - телефонні шахраї. І так, я попалася.
Поділюсь, як саме, щоб і ви знали про можливі схеми.
Але спочатку спробую коротко проаналізувати, чому таке зі мною (зі мною контролюючою, розумною, обізнаною)сталося (теж корисна інформація для всіх, як на мене):
-
Ослаблені психологічні захисти. Бо немає сил, бо є страшенна втома від всього, бо три дні намагалася зварити борщ чи помити голову, вистежуючи наявність світла
-
З першого випливає друге - підвищена вразливість, особливо до таких тем як зв’язок, інтернет, можливість нормально працювати
-
Недостатня компетентність в деяких питаннях (я не розуміла, як технічно працюватиме те, що мені пропонували шахраї, але звучало все дуже професійно і чітко (я повірила, що вони розбираються в цьому краще)
-
Дуже сильне бажання от прям хараз отримати те, про що думаєш день і ніч…
А тепер суть.
Мені телефонує чоловік і представляється службою підтримки Київстар. Я не мала бажання говорити, але він запитав, чи немає у мене проблем з мобільним зв’язком. Це питання змусило мене продовжити розмову ( ні, ну дійсно, може щось важливе скажуть).Я сказала, що під час відключень світла проблеми є.
Далі чоловік мені каже :“Мы вирішили цю проблему. Ми під’єднуємо наших абонентів до резервної вишки. Тепер ваше підключення до неї буде відбуватися автоматично при зникненні зв’язку і проблем зі зв’язком і мобільним інтернетом не буде ніколи. Для цього треба здійснити операцію по звміні сім-карти. Ваш номер лишиться тим же, просто у нього буде інший статус, що дозволить приєднати вас до резервної вишки”
Це майже дослівний текст. Говорився він дуже ввічливо і грамотно. Чоловік сказав мені ввести довгий код і попередив, що зараз прийде смс від київстара, він передзвонить мені через 2 хвилини і я маю продиктував йому код, який буде в смс.
Я роблю все. В той момент я вірю, що от зараз я вирішу всі свої проблеми. І головне - нічого з особистих даних я наче не називаю, отже - все норм.
Ага, нічого. Крім свого номеру телефону, який от просто зараз “віддаю шахраям”. Вони просто заблокували мою сімкарту, а номер мій використали, щоб залізти в усе - в приватбанк, в монобанк, в пошту…Я не знаю, як саме це робиться. Прикріплюю смс, які приходили від київстар.
Все виглядало так, ніби я сама ліквідую свою сім-карту і роблю нову за своїм номером.
Це все робилось хвилин 10, в цей час шахрай тримав мене на зв’язку, просив “згенерувати код абонента” - будь які 4 цифри. І на кожний мій варіант говорив “такий вже є”(пінкод у нього не підходив, що ж не ясно). З моїх відповідей він щось таки “нагенерував” і тут дзвінок обірвався і мобільний зв’язок у мене зник.
Я побігла додому, де є вайфай.
Мені почали приходити запити з привату про зняття грошей, я все скасовувала, але було вже пізно…Без мобільного зв’язку я не можу ні заблокувати карту, ні змінити пароль.
Тут “вишенька на торті” - пропадає світло. І у мене немає нічого - ні зв’язку, ні інтернету. Далі я побігла у відділення Привату. Та далі вже не цікаво. За кілька хвилин ті пі@₴&аси зняли майже 50 тисяч грн. І 5000 в монобанку.
А, ну і наостанок, увага (тільки не смійтесь дуже, бо мені самій трохи смішно з себе, але це тільки підтверджує, що пильність моя на нулі…) :
Товаріщ шахрай дзвонив мені з номеру 066.
Служба Київстар, ага.
З Водафонівського номеру
Приймаю слова підтримки і лояльні коментарі)
Бажаю всім ніколи не розчаруватися у власній стійкості до таких випадків)
Я приблизно щось таке читала в неті вже досить давно. Тоді вирішила перевести номер на контракт. Мені сказали, коли номер на контракті, всі маніпуляції з ним треба проводити з паспортом в відділенні київстару.
Можливо комусь буде корисним.
Зараз таким чином взялись а Вінницю пробують всіх переключити
Дійшла і до мене так звана допомога.
Приходить на Телеграм канал повідомлення, що моя заявка на допомогу одобрена, що нададуть 13280грн.
Я видалила канал, який мені це написав, адже не подавала ніякої заявки.
І що ви думаєте ?
Мені прийшло ще повідомлення на двух каналах. Ще й нервують, що треба терміново оформити. Я їх знову видалила.
І саме цікаве. Поки у мене на картці не було грошей, допомога не надходила. А це, як кажуть : “гроші йдуть до грошей”.
Оце стервіз - допомогу не оформлюєш, а Її “надають” без твоєї згоди.
В мене зараз оповіщення з нової пошти про надходження посилки на 120 гривень та 60 за доставку. Нічого не замовляла. Спробувала зателефонувати відправнику - такий номер, що йому телефонувати не можна. Отак зайдеш на пошту, особливо, якщо спішиш, не оглянеш, подаруєш комусь грошики.
Відкрити перевірити посилку у відділенні Нової пошти - дві хвилини часу. Дуже раджу всім завжди перевіряти посилки при отриманні.