Дякую Інна за пораду, подивлюсь може на базарі знайду.
Інна а Ви їх розводите? Де їх можна придбати?
Да, у меня есть, в прошлом году покупала инкубационное яйцо на ОЛХ. Хоть и дороговато, но оно того стоит, а осенью еще купили семью у знакомых, правда, селезня и уточку собака задрала. Одна осталась, сидит как раз на яйцах.
А у нас на форуме тут продают семьи. Можно и яйцо спросить. Вон Елена Биленко навыводила кучу, будет продавать утят мускусных. Вдруг недалеко живете.
Инна, у меня в тазике купаются все утки: что пекинки, что мускусы. Так что даже если им воду и не ставить, это не значит,что они это делать не любят:) А уж если пустить их в озеро… Потом долго ловить прийдется:)
Мускусные утки - древесные утки. Если наличие водоемов для обычных уток обязательно (лучше растут), то на мускусных это никак не влияет. А любить да, любят, утки все же)
Инночка, у меня утки не живут в озере, а сидят постоянно в загороженном птичнике. Пробовала на речку (у нас узкая очень), всем конечно же нравится, и мускусным в том числе. Но это было прошлой весной. Сейчас некогда их выгонять на выпас и тем более на ручку или озеро… Посему… Вообщем хочу сказать,что и обычным уткам необязательно находится в воде постоянно. А вот тазиков ставлю побольше. дабы хорошенько могли помыться. Полностью не все залазят даже пекинки, зато мускусы именно полностью!!! Займут все место и уже никто попить не может:) А растут нормально. Наоборот, если птица постоянно на воде, то мясо потом имеет привкус болота…
Я не могу сказать, что мясо с ноткой болота. У меня утки все на реке, и мясо бесподобное, в сравнении с соседскими не такое жирное, там на реку не водят.
я обов’язково заведу уток і чоловік мені пообіцяв у кінці двору викопати копанку, малька запустить і уткам буде де бовтатись
Ура, у мене тепер є вода у будинку, скважину зробили і воду завели у хату. Вирили зливну яму ,щоб зробити каналізацію. треба обкласти її цеглою і можно викликати сантехників. Мрію що до зими ми встигнемо зробити санвузол.
Кізоньки підростають, Буцефал не дивлячись на свій молодий вік дуже залицяється до дівчат. Сіно докуповували бо вирішили, що накосили малувато, тож купили 1тонну.
Поздравляю с водой! Это очень большое подспорье)
О, вода это жизнь ! Нас в этом году так спасает скважина.
я відчула особисто, що таке тягати воду від сусідів, тож вода це щастя
Сважина це кайф, тільки зрозуміла я це коли води не було зовсім у дворі
І адреналін, коли щось робиш і все заглядаєш у криницю - вистачить чи ні. Ми ось у вівторок порося різали - води море треба, не вмію я в ложці води мити, а так нагріла із скважини ( така вода не йде на бойлер) і полощусь. А ще дітвора, вони ж городські, біжать у хату в туалет, а це ого скільки води. Тепер не звертаю уваги - вода із скважии. А ще як добра вода , то це ЗОЛОТО.
Була у мене кішка Рися, їй сподобалось дуже у селі. Чому була? тому що вона загинула рятуючи моє життя.
Сиділа я на дворі і спілкувалась по телефону і звісно я ж не роздивляюсь що у мене там під ногами, бо базікаю собі з подружкою і ось у самий цей момент кинулась мені Рися під ноги і щось зтягла з моєї ноги , таке холодне і неприємне. Глядь а то гадюка. Зав’язалася у них бійня , я вскочила побігла за сапою. Прибігла а вони скрутились так одна до одної що я не знаю куди вдарити щоб кішку не прибити бо сапа гостра. Бій тривав не довго і моя кішка перемогла, задавила цю гадюку. Я відкинула ту “курву” і для спокію ще її вдарила пару разів сапою(пошматувала). Собаки у вольєрі гавкали так, що аж дзвін стояв, а потім чую що вони вити стали, повертаю голову а Рися у конвульсіях доходить. Ухватила я її на руки, плачу-репетую але врятувати не можу. Померла у мене на руках і до останнього дивилась мені у очі. так і пішла на веселку з моїх обіймів.
Вона врятувала мені життя за рахунок свого. Сумно і боляче втрачати маленьких друзів, дуже я любила цю кішечку
Мариш,Слава Богу,что ты не пострадала,а кошке огромное спасибо и вечная память! теперь надо ещё несколько кошек обязательно,если есть у вас гадюки…А что соседи говорят-такое было,что гадюки во двор приходили? Вроде же лес у вас не прямо под двором?
Сусіди кажуть що тут достатньо гадюк і завжди так було. Інша кішка привела 7 кошенят і ми вирішили з чоловіком ,що залишаємо усіх бо як виявилось коти нас захищають від повзучих тварів. А Рися велика умнічка, я раніше думала що тільки собаки можуть віддавати своє життя заради хозяїна , а виявилось що помилялась, кішка також надійний рятівник.
а ещё хорошие хищники на гадюк-это куницы,хорьки и ласки.Может стоит подумать!?..
Если во дворе будет птица, то хорьки-ласки ее выловят вмиг. И не только свою, но и соседскую.
куниці, тхори і т.д це не вихід бо вони можуть нанести великий убиток у господарстві, краще коти