Ой,як хочеться рядом лісу,наскільки менше проблем було би,а я дуже люблю білі кози ![]()
![]()
Да, Верочка, я з Женею дружу,буваю в неї вдома і бачу , яке це добро ліс і випас. А ми живемо в центрі села випасу біля нас близько немає.Кізку вивожу на прогулянку, а так стійлове утримання. Але годуєммо гарно. Мені Женя зауваження робить, що я загодувала свою Беліз. Не так я , як чоловік.Він її так любить, що цілий день біля неї топчеться. Та й , взагалі, ми коли держали корів, то завжди ходили, як печені (вгодовані). І страшно чоловік не переносить ,як люди держать худобу , якби тільки рахувалося , що хвіст у дворі є.
Дорогі форумчани! Вітаю з Новим 2018 Роком!
Хай Новий рік добробут Ваш покращить,
Щоб гроші в Вас були і втілювались мрії.
Хай все в родині буде якнайкраще,
Здійсняться сподівання і надії.
Енергії, здоров’я Вам міцного,
Щоб свято за столом й в душі було,
Щоб у кожній хаті - всі були багаті.
Щоб у кожнім домі - всі жили в любові!
Щиро вітаю Вас з Різдвом Христовим! Бажаю здоров’я, щастя, миру, Божої благодаті.
Коляду для Вас співаю,
Дай Вам , Боже, урожаю.
Щедрих нив, садів квітучих.
Зірку в небі на Святвечір
Для дорослих і малечі.
Коляда моя лунає
“Козоводів” з Різдвом вітає.
Нна, де пропала? Чи здорові? Повертайся на форум!
Нина на курорте, набирается сил и энергии на новый сезон ![]()
Доброго вечора всім! Нібито і недовго була відсутня на форумі, але дуже скучила за всіма. Це були 10 днів "інформаційного голоду"за козоводами. Але, правда, Женечка мене час від часу інформувала про події на форумі. Про “курорт” Женя "громко"сказала, але здоров’я треба поправляти, а йде весна і планів- планів… , хоча ми “предполагаем”, а Бог “располагает”.
Снігу в нас накидало дуже багато. Світла 4дні не було, то це якийсь кошмар.Як людина швидко звикає до хорошого ! Тягати воду з криниці,це ніби потрапити в кам’яний вік. Включила блендер і невтямки чого це він не працює, кручу його сюди- туди… А чоловік збоку дивиться і від сміху давиться: Ніна, ось нехай включать електрику, тоді він заробить. Аж тоді до мене дійшло, чого він не робить.
Беліз має половину строку кітності. Доїться , ще 1,2л дає. Думаю, що за 2 тижні її запущу. Коли мене не було, то чоловікові не все молоко давала . Трошки дасть, поки їсть, а потім лоба наставить, упреться і починає ходить. Мусів прив’язувать, хоч вона ніколи на прив’язі не була.
Зараз у мене ніякої роботи немає, окрім кухні і подою козу. Сижу на форумі, дочитую все пропущене.
З поверненням, Ніна!
Дякую, Олю. Спасибі ,що не забула. Так приємно було читати, що про тебе не забули. Аж сльози на очі набігли.
Таки недарма мій чоловік вчора трудився.По моєму чіткому плану утепляв козятник. Довго впирася, мовляв, минула зима була суворіша. Але ж тоді коза була без вим’я. А зараз переживаю, щоб воно не переохолодилось, хоч в приміщенні і не дуже холодно.
Утеплили,то тепер ходимо з “чистою совістю”. У нас вчора вночі - 26. А сьогодні -29. Вдень сонечко світить, але мороз добренько щипає. Добре, що хоч снігу накидало багато, то рослинність не повимерзає. Нашу область стихія добре потормошила. Мені подруги дзвонять, що в деяких районах світла по тижню немає. Найбільше потерпають люди з “навороченим опаленням”. Світла не стало і все стало, добре,як у кого грубки є.
У нас теж так тепленько як у вас
…і снігом бог не обділив
. у фермера в селі навіть склад з зерном завалився.А в дворі двохметрові тунелі - чоловік виїзд для машини розчищав. то такого назвозив на кучі.мій малий з дітьми з нашого кутка фортецю зробили і пока не заженеш.в хату. товчуться там цілий день.Сьогодні зранку поснідав і -ну шо.каже я пішов гулять? Другий день в школу не ходять бо мороз. а гулькам помєх немає
Люда, що накидало , то накидало. Давненько такого не було. А для дітей , звичайно “рай”- в школу не йти і такі гульки. Хай діти гуляють надворі, якби тільки не переохолоджувались. Хоч на деякий час відірвуться від комп’ютерів та планшетів . Це тільки на користь.
Це точно. навіть і гнать від комп"ютера не треба. конкуренція “за мєсто под солнцем” тільки в мами з татом. а це вже другий день і рибак на лід пішов. то мені зараз лафа
-хочу-кисель пью. хочу-радио слушаю.
А в нас рибаків чогось немає. Ми живемо над ставком, то раніше було ще в 6.30 ранку як почнуть гупати і пробивать ополонки, а ще, особливо, в неділю, коли вихідний і поспать хочеться, то це було щось із чимсь. І як посідають , то і льоду не видно. А зараз нема.
Може ставок в оренді. то й не йдуть.А мій ще з жовтя живця на щуку доглядає в бочці. все не міг діждатись того льоду. я вже сміялась - коли будемо рибку в річку випускать. льоду в цьому році не буде.А вони ж. чую по телефону сводку погоди обсуждають. як бабки новості на лавці. то в інтернеті по 10 сайтах той мороз шукать .то на градуснику
І так три місяці.А це дождались! Рванув трохи не вприприжку на річку. і байдуже що мороз -27.Ще темно було. а машина вже прогрівалась ![]()
Ми вже два дні топимо лежанку, теплота-красота. Не тому, що газу мало, просто хочеться живого тепла. Грубка і лежанка ввечері ще гарячі. А газу по субсидії нам вистачає - хата дуже тепла, подвійна стеля ще і метр сіна зверху.
Да, Оля , лежанка,в наш вік, як знахідка. В нас була лежанка, а під час ремонту викинули її. Якщо треба, користуюсь електропростиннню.
Так і є. У нас котел газовий двохконтурний - на гарячу воду і опалення. Працює від електрики. В нашому селі тільки добу світла не було, а залишились без води і опалення, та ще й з маленькою дитиною. Худобі сніг топила, а нам з сусідської криниці воду носила. Порятунком послужила маленька грубка в кридорі, що залишилась від старих хазяївів, яку ми хотіли демонтувати, та все ні як руки не доходили. Погано як чоловіка в дома нема, так к би хоч з акумулятора якесь світло підключив, а так самій довелось справлятися. Черкаська область в цьому році попала під роздачу.
А чим утеплювали, поділіться, будь ласка.