Особисте господарство " Кізонька, моя мила"

Ніна, у нас лежанка маленька, на її не полежиш, а тепло дає добре і довго гаряча. З лежанки дим іде в грубку і тоді теж тела. Можна обігріти 2 кімнати. Ось тільки приходила сусідка, каже - 20 кубів газу за день і в валянках холодно. Хата цегляна, холодна, поли дерев"яні викинула, зробила плиточні, здоровенну лежанку і грубку викинула. Тепер мерзне.

3 лайка

Віка, утеплювали , як кажуть , підручними матеріалами- обклали утеплені стіни ще по периметру солом’яними тюками.

1 лайк

Оля, у мене чоловік все життя проводив опалення, згодом газ був. І коли ми робили ремонт, то мені теж захотілося євробатерей і єврокотла.Довго він мені доводив чого я більше хочу :європоказухи чи СТАБІЛЬНОГО тепла і затишку. З неохотою таки я здалася, посилаючись на здоровий глузд. А тепер при кожній негоді йдуть до нього, щоб щось справив або переробив. А на мене подивиться, ну що переконалася?

8 лайков

9 утра -20. Солнце светит, мороз щиплет щеки, машина еле завелась, дороги хоть немного прочистили и можно выехать. Обещают потепление, надеюсь мы не поплывем, если резко все начнет таять.

3 лайка

А у нас і сьогодні - 26. Холодно.Пішла доїть, а в козлятнику ,як на мене, теж прохолодно. Але тішу себе тим, що не повинно буть геть холодно , бо ж втеплили. А виїхатьз двору,мабуть, як аж сніг розстане. прокидав тунель для себе до дороги, то ходимо. А для машини то треба таку масу снігу викинуть, то ждемо потепління,може само розстане. :rofl:

5 лайков

Да, снега очень много, по над дорогой упала макушка с елки, думаю притяну козкам, от дороги метров пять, что там идти, перелезла сугроб от дороги и провалилась по пояс :joy: до елки, хотела написать дошла, но нет - доползла, но елку им притянула.
У нас в сарае холодно, мои до морозов жили в летнем загоне, у всех хорошая шубка, накидала им на подстилку много соломы, вроде никто не мерзнет, кроме козлов :joy: загуляла Далька, козлы себя поливают, на улице -20, а они мокрые, мелкого закрыла, перепрыгнул - пошел к взрослому отношения выяснять, пришлось приделать еще пару досок чтоб не перепрыгивал.

12 лайков

Сьогодні почала запуск кози. Раніше якось над цим не задумувалась: запуск то й запуск. А тепер - переживаю. Дай, Бог, щоб все було добре. Ввечері не дою.

3 лайка

Потрошку зменшує моя Беліз молока, але не дуже. Чоловік каже, що смак не змінюється. Сьогодні буду доїть увечері (через 30 год). Побачу, чи зменшить?

1 лайк

Сьогодні одержала посилку з насінням капусти для кіз від Галі (Сиромед). Уже подумки планую,де посадити і яка виросте. Хочеться, уже щось робити.

4 лайка

І я вже малюю город на листочку, пишу список на насіння. Капусту в 17 році сіяла на розсаду на маленькій грядочці, а потім тикала її, де тільки місце було. До самої оранки козюлям давала, а стовбурці курям на корнерізку терла ще і в січні, лежали під яблунею і чекали своєї черги, геть і чубки повідростали.

7 лайков

Ой, дівчата , старість не радість, щоб за мене горе забуло. Вчора я ,нібито , запустила свою Беліз. А сьогодні читаю кругом , що треба у четвер. Знала ж, але забула. Нічого,вона в мене одна, то нічку не поспать для мене привично. Здоїла я вчора 430 гр. через 72год. Думала ще доїть у неділю .А сьогодні потрогала вим’я, а воно таке , як тряпочка. Ще в неділю потрогаю і буде видно,що робити.

3 лайка

Сьогодні оглянула вим’я, потрогала : не гаряче, не повне, не напружене- значить завтра не дою. І ще моя Белізка розпробувала соснові гілки. Раніше тільки понюхає і відійде, а зараз трубить на весь рот. От тільки шкода,що дуже далеко вони від нас ростуть. Але що тільки не зробиш для любимої кізоньки!

5 лайков

Приезжайте к нам за ними, у нас их столько нападало, всем хватит.
Сегодня утром считаю сколько до первого окота осталось, считаю вслух, муж слушает, говорю осталось 23 дня - в общем две недели ждать, он долго смеялся, говорит 23 дня это никак не две недели, в ответ услышал что меня не понимает и как все это волнительно.

6 лайков

Сьогодні теж оглянула вим’я, ніби в порядку. І теж з сьогоднішнього дня веду відлік - залишилось 49 днів.

1 лайк

Ниночка и Женичка доброго времени суток!Хочу поделится хорошей новостью. :kissing_heart:Сегодня наш Амурчик стал папой.
Вот и еще Наташу с Вышгорода тоже порадую,Василиса {альпиечка} стала первый раз мамой.Девочки всем спасибо огромное Родилась у нас девочка,копия папик🤗

15 лайков

29 лайков

26 лайков

Леночка, дякую, що обізвалась. З народженням дівчинки вітаю. Хай росте здоровою і порадує вас молочком. Да, точний татко. Якби ще вдалася в бабку Беліз по молочку.

3 лайка

Дякую вам Ніночка…Надіюсь що все складеться,як ми хочемо)))

2 лайка

1 лайк