Ніна, у нас лежанка маленька, на її не полежиш, а тепло дає добре і довго гаряча. З лежанки дим іде в грубку і тоді теж тела. Можна обігріти 2 кімнати. Ось тільки приходила сусідка, каже - 20 кубів газу за день і в валянках холодно. Хата цегляна, холодна, поли дерев"яні викинула, зробила плиточні, здоровенну лежанку і грубку викинула. Тепер мерзне.
Віка, утеплювали , як кажуть , підручними матеріалами- обклали утеплені стіни ще по периметру солом’яними тюками.
Оля, у мене чоловік все життя проводив опалення, згодом газ був. І коли ми робили ремонт, то мені теж захотілося євробатерей і єврокотла.Довго він мені доводив чого я більше хочу :європоказухи чи СТАБІЛЬНОГО тепла і затишку. З неохотою таки я здалася, посилаючись на здоровий глузд. А тепер при кожній негоді йдуть до нього, щоб щось справив або переробив. А на мене подивиться, ну що переконалася?
9 утра -20. Солнце светит, мороз щиплет щеки, машина еле завелась, дороги хоть немного прочистили и можно выехать. Обещают потепление, надеюсь мы не поплывем, если резко все начнет таять.
А у нас і сьогодні - 26. Холодно.Пішла доїть, а в козлятнику ,як на мене, теж прохолодно. Але тішу себе тим, що не повинно буть геть холодно , бо ж втеплили. А виїхатьз двору,мабуть, як аж сніг розстане. прокидав тунель для себе до дороги, то ходимо. А для машини то треба таку масу снігу викинуть, то ждемо потепління,може само розстане. ![]()
Да, снега очень много, по над дорогой упала макушка с елки, думаю притяну козкам, от дороги метров пять, что там идти, перелезла сугроб от дороги и провалилась по пояс
до елки, хотела написать дошла, но нет - доползла, но елку им притянула.
У нас в сарае холодно, мои до морозов жили в летнем загоне, у всех хорошая шубка, накидала им на подстилку много соломы, вроде никто не мерзнет, кроме козлов
загуляла Далька, козлы себя поливают, на улице -20, а они мокрые, мелкого закрыла, перепрыгнул - пошел к взрослому отношения выяснять, пришлось приделать еще пару досок чтоб не перепрыгивал.
Сьогодні почала запуск кози. Раніше якось над цим не задумувалась: запуск то й запуск. А тепер - переживаю. Дай, Бог, щоб все було добре. Ввечері не дою.
Потрошку зменшує моя Беліз молока, але не дуже. Чоловік каже, що смак не змінюється. Сьогодні буду доїть увечері (через 30 год). Побачу, чи зменшить?
Сьогодні одержала посилку з насінням капусти для кіз від Галі (Сиромед). Уже подумки планую,де посадити і яка виросте. Хочеться, уже щось робити.
І я вже малюю город на листочку, пишу список на насіння. Капусту в 17 році сіяла на розсаду на маленькій грядочці, а потім тикала її, де тільки місце було. До самої оранки козюлям давала, а стовбурці курям на корнерізку терла ще і в січні, лежали під яблунею і чекали своєї черги, геть і чубки повідростали.
Ой, дівчата , старість не радість, щоб за мене горе забуло. Вчора я ,нібито , запустила свою Беліз. А сьогодні читаю кругом , що треба у четвер. Знала ж, але забула. Нічого,вона в мене одна, то нічку не поспать для мене привично. Здоїла я вчора 430 гр. через 72год. Думала ще доїть у неділю .А сьогодні потрогала вим’я, а воно таке , як тряпочка. Ще в неділю потрогаю і буде видно,що робити.
Сьогодні оглянула вим’я, потрогала : не гаряче, не повне, не напружене- значить завтра не дою. І ще моя Белізка розпробувала соснові гілки. Раніше тільки понюхає і відійде, а зараз трубить на весь рот. От тільки шкода,що дуже далеко вони від нас ростуть. Але що тільки не зробиш для любимої кізоньки!
Приезжайте к нам за ними, у нас их столько нападало, всем хватит.
Сегодня утром считаю сколько до первого окота осталось, считаю вслух, муж слушает, говорю осталось 23 дня - в общем две недели ждать, он долго смеялся, говорит 23 дня это никак не две недели, в ответ услышал что меня не понимает и как все это волнительно.
Сьогодні теж оглянула вим’я, ніби в порядку. І теж з сьогоднішнього дня веду відлік - залишилось 49 днів.
Ниночка и Женичка доброго времени суток!Хочу поделится хорошей новостью.
Сегодня наш Амурчик стал папой.
Вот и еще Наташу с Вышгорода тоже порадую,Василиса {альпиечка} стала первый раз мамой.Девочки всем спасибо огромное Родилась у нас девочка,копия папик🤗
Леночка, дякую, що обізвалась. З народженням дівчинки вітаю. Хай росте здоровою і порадує вас молочком. Да, точний татко. Якби ще вдалася в бабку Беліз по молочку.
Дякую вам Ніночка…Надіюсь що все складеться,як ми хочемо)))